Fost șef de secție de la Penitenciarul Rahova, la al treilea dosar de luare de mită. Sistemul pus la punct pentru colectarea banilor

Fost șef de secție de la Penitenciarul Rahova, la al treilea dosar de luare de mită. Sistemul pus la punct pentru colectarea banilor
Publicat: 24/04/2014, 16:42
Actualizat: 09/02/2019, 00:00

Direcția Națională Anticorupție (DNA) informează că Virgil Mihuț, fost subcomisar în cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, Penitenciarul de Maximă Siguranță Rahova, arestat în altă cauză, este acuzat de patru fapte concurente de luare de mită, dintre care trei în formă continuată.

În rechizitoriul transmis instanței de judecată, procurorii arată că, în perioada martie – noiembrie 2011, Mihuț, în calitate de comandant al Secției a VI-a, din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Rahova, a cerut și primit, personal sau prin intermediar, de la mai mulți deținuți, suma totală de 13.330 de lei, în legătură cu exercitarea atribuțiilor sale de serviciu.

Anchetatorii susțin că, în perioada în care a îndeplinit funcția de șef al Secției a VI-a din Penitenciarul de Maximă Siguranță Rahova, Mihuț ar fi pretins și primit, în repetate rânduri, sume de bani de la deținuți.

Astfel, în perioada în perioada martie – iulie 2011, în cinci rânduri, ar fi cerut o mie de lei lunar/cameră, prin intermediul unui alt deținut, persoană în care acesta avea încredere, în scopul asigurării unor condiții mai bune pentru cei care își executau pedeapsa sau care erau arestați preventiv.

În perioada iulie-august 2011, prin intermediul unei alte persoane private de libertate, ar fi pretins de la un deținut 300 de euro, pentru a-l propune pe acesta să fie desemnat responsabil cu sala de sport.

Inițial, susține DNA, suma pretinsă era de 2.000 de lei, însă, după mai multe negocieri cu deținutul, purtate printr-un intermediar, fostul comandant de secție ar fi intrat în posesia sumei de 1.200 de lei.

În toamna aceluiași an, Mihuț ar fi pretins și ar fi primit de la un deținut, în mai multe tranșe, 2.800 de lei, pentru a nu-l muta într-o cameră de arest cu persoane violente și pentru a-i soluționa cu celeritate și favorabil cererile, mai arată procurorii.

De asemenea, în perioada octombrie – noiembrie 2011, acesta ar fi pretins de la un alt arestat 500 de euro și ar fi primit 2.200 de lei, pentru a nu-l sancționa pe acesta pentru deținerea în cameră a unui cuțit.

Anchetatorii mai precizează că Mihuț ar fi cerut și ar fi primit de la aceeași persoană 2.000 de lei, pentru a nu-l sancționa pentru deținerea în camera de arest a unui telefon mobil.

Procurorii precizează că Virgil Mihuț ar fi pus la punct un sistem foarte bine organizat prin care intra în posesia banilor pretinși sau remiși de către deținuți. Sumele de bani erau expediate de rude sau cunoștințe ale deținuților unei persoane aflate în strânsă legătură cu deținutul – „persoană de încredere”, care, ulterior, îi trimitea prin mandat poștal, mandat online sau e-mandat altor persoane, stabilite de inculpat. Acestea din urmă ar fi ridicat banii de la oficiile poștale și i-ar fi remis ulterior lui Mihuț.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul București.

DNA precizează că Virgil Mihuț a mai fost trimis în judecată, pentru fapte similare, în alte două dosare, în 9 februarie și 25 iunie 2012, și a fost condamnat definitiv în ambele cazuri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
A murit zeul rock and roll. Lumea e în lacrimi: A fost un pionier
Putin vrea să distrugă NATO. N-are curaj să atace, dar aplică o strategie perversă
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern