Festivalul Filmului European, deschis vineri la Cinema Studio, cu filmul „Miss Violența”. Programul complet al proiecțiilor. VIDEO

Festivalul Filmului European, deschis vineri la Cinema Studio, cu filmul Miss Violența. Programul complet al proiecțiilor. VIDEO
Publicat: 08/05/2014, 19:52

Cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Filmului European debutează vineri, 9 mai, la București, cu filmul „Miss Violența”, ce va fi proiectat la Cinema Studio în prezența regizorului Alexandros Avranas și a actriței Eleni Roussinou.

Organizat de Institutul Cultural Român (ICR) și Reprezentanța Comsiei Europene în România, sub egida EUNIC, evenimentul aduce pe marile ecrane 42 de filme – drame, comedii, filme biografice, documentare și de animație, de lungmetraj și scurtmetraj – din 25 de țări.

Proiecțiile vor fi găzduite de cinematografele Studio și Elvire Popesco, dar și de sediul ICR din Aleea Alexandru, nr. 38.

„Dorim să aducem un suflu proaspăt Festivalului Filmului European care, ajuns la cea de-a XVIII-a ediție, își serbează majoratul. Selecția excelentă de filme europene este completată de evenimente conexe care ne dorim să atragă și public nou”, a afirmat Liviu Jicman, vicepreședintele ICR. „Împărtășim valorile europene și participăm la dialogul intercultural european. Cinematografia română este perfect conectată la fenomenul european, iar cineaștii noștri sunt adevărați campioni”, a adăugat acesta.

Așadar, la Cinema Studio vor fi proiectate filmele „Miss Violența”, „Călătoria”, „Don Juanii”, „Eterna întoarcere a lui Antonis Paraskevas”, „Shell”, „A fost fiul”, „Adio, Berthe!”, „Excentricitățile unei blonde”, „Straniul caz al Angelicăi”, „Lunetistul”, „Câte-o armă-n fiecare mână”, „Cântece pentru un muzeu”, „Dragostea iubește coincidențele”, „Tura divină”, „Copiii din Kinshasa”, „Pește și cartofi prăjiți”, dar și o serie de filme scurte regizate de Adrian Sitaru – „Chefu””, „Excursie” și „Counterpart” – și filme ale studenților UNATC.

Cinema Elvire Popesco va găzdui proiecțiile filmelor „Băieții și Guillaume, la masă!”, „McCullin”, „Sufletul cântatului”, „Aventurile lui Tadeo Jones”, „Fantomele din Piramida”, „Canibalul vegetarian”, „Maratonul”, „Germaine”, „Septembrie”, „Ultimii pirați din Marea Neagră”, „București, unde ești?”, „Casa bântuită”, „La limita de jos a cerului”, „Max Beckmann”, „Păpușa”, „Miss Violența”, „21 de metode de a distruge o căsnicie”, „Noua Call Girl”, „Călătorie în Portugalia” și „Soldatul Jane”.

La ICR va fi prezentat filmul „Roxanne”, dar vor avea loc și un workshop de animație pentru copii, sub îndrumarea lui Vasi Alboiu, și un maraton de filme de animație – „Anim”est Pick”.

Ca la fiecare ediție, Festivalul Filmului European are un ambasador onorific, invitat să regizeze clipul de promovare a evenimentului. Anul acesta este vorba despre Adrian Sitaru, regizorul mai multor producții cinematografice, printre care scurtmetrajul „Colivia” și lungmetrajele „Pescuit sportiv” și „Din dragoste cu cele mai bune intenții”.

Selecția festivalului include și două documentare românești: „București, unde ești?”, regizat de Vlad Petri și intrat în competiția Festivalului de Film de la Rotterdam și de la TIFF, și „Cântece pentru un muzeu”, în regia Elizei Zdru.

De asemenea, filmul „La limita de jos a cerului”, în regia lui Igor Cobileanski și premiat cu anul acesta cu două trofee Gopo („Cea mai bună imagine” și „Cel mai bun film de debut – lungmetraj”), face parte din programul proiecțiilor Festivalului Filmului European.

După încheierea ediției din București, pe 15 mai, Festivalul Filmului European va continua la Târgu Mureș. Acolo, evenimentul se va desfășura în perioada 16-18 mai, la Cinematograful Arta.

Programul complet al proiecțiilor din București este disponibil aici.

Accesul publicului la toate proiecțiile și evenimentele din cadrul Festivalului Filmului European este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Mai multe detalii despre Festivalul Filmului European, ediția a XVIII-a, se găsesc pe site-ul oficial al evenimentului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul...
Ce salariu lunar trebuie să câștigi în România, în 2024, pentru a nu fi „fraier”....
FOTO. Schimb de partenere sexy între milionari. Unul i-a luat iubita, altul femeia care i-a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Mărturia revoltătoare a șoferului începător din Timișoara, care a condus-o pe Moni spre moarte la...
Înfiorător! Ce au găsit medicii în creierul lui Robert F. Kennedy Jr. „Mi-a mâncat o...
Crima din Crângaşi a fost filmată. Imagini cu momentul în care un bărbat este ucis...
EXCLUSIV / Ce despăgubiri ar putea să primească familiile victimelor accidentului din 2 Mai? Suma...
Mesajul sfâșietor transmis de fiica preotului Ilie Geangavelea, după ce a murit în accidentul de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce amendă riști dacă ești prins de poliție cu un cârlig de remorcare, dar nu...
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
Descoperire ULUITOARE la piramidele din Giza! Are formă de L și mai multe...
Anunțul venit acum despre PACE. Putin este de acord
Final de sezon pentru serialul „Clanul”. Denis Hanganu dezvăluie câți bani a primit pentru rolul...
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
Ce răspuns a primit Florin Piersic de la Carmen Harra când a întrebat-o: "Carmen, eu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Cum recunoști un psihopat după mișcările capului
×