Plantele sălbatice care pot fi incluse în meniu. Planta care poate înlocui cafeaua

Plantele sălbatice care pot fi incluse în meniu. Planta care poate înlocui cafeaua
Publicat: 20/05/2014, 18:35
Actualizat: 02/09/2019, 18:50

Iată mai jos lista plantelor sălbatice bune pentru consum:

1. Pătlagina. Această plantă poate fi folosită însă și în bucătărie, la prepararea salatelor, tocanelor și ciorbelor. Însă, pe lângă frunze, sunt comestibile și florile, și semințele. Semințele, uscate și măcinate, sunt o bogată sursă de fibre și sunt eficiente în tratarea constipației.

2. Păpădia. Toate părțile păpădiei sunt comestibile și pot fi folosite atât în stare crudă, cât și opărite. Frunzele și tulpina proaspăt culese pot fi folosite în salatele de sezon sau în supe. Florile galbene ale plantei sunt dulci și pot fi consumate chiar și crude, dar și în diverse preparate prăjite. Cu rădăcina uscată și măcinată a plantei se poate condimenta salata. De asemenea, rădăcina uscată, prăjită și măcinată poate înlocuicafeaua.

3. Măcrișul de baltă. Plantă care adoră terenurile mlăștinoase, pe care se dezvoltă sub forma unor tufe întinse, măcrișul de baltă (cunoscut și ca năsturel sau creson) are frunze ce îmbunătățesc digestia și ajută la detoxifiere. Sucul de năsturel este excelent în lupta împotriva dependenței de nicotină și ajută la scăderea glicemiei. Planta are un gust acrișor și puțin picant și trebuie consumată imediat după ce a fost culeasă.

4. Spanacul sălbatic. Această plantă, confundată adesea cu loboda, poate înlocui cu brio spanacul în omlete, supe, ciorbe sau tarte. Totuși, spanacul sălbatic trebuie consumat cu moderație, deoarece este bogat în acid oxalic, substanță care ar favoriza dezvoltarea pietrelor larinichi.

5. Trifoiul roșu, o importantă sursă de proteine vegetale, poate fi consumat în stare proaspătă (în salate și sucuri), dar și în sosuri și diverse preparate orientale. Mai mult, florile uscate de trifoi pot fi folosite pentru prepararea ceaiurilor. Studiile arată că trifoiul roșu, bogat în vitaminele A,C și D, este un puternit aliat în prevenirea cancerului de colon, prostată șisân.

6. Semințele de usturoiță reprezintă unul dintre cele mai vechi condimente folosite în Europa. Frunzulițele tocate pot fi adăugate în salate, oferind amestecului un interesant gust de muștar și usturoi. Aroma plantei este ideală și pentru câteva sosuri verzi, cum este sosul pesto, de pildă. Rădăcina plantei are un gust asemănător hreanului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple