„Am pășit în Rai”. Un medic neurochirurg a trăit o experiență inedită după ce a intrat în comă

Am pășit în Rai. Un medic neurochirurg a trăit o experiență inedită după ce a intrat în comă

Multe persoane cred în „viața de apoi”, chiar dacă existenței acesteia nu a fost niciodată dovedită. De curând însă, un medic din SUA a povestit că în perioada în care a fost în comă a reușit să ajungă, pentru câteva clipe, în Rai.

Dr. Eben Alexander a fost adoptat la o vârstă foarte fragedă: „Am crescut fără să îmi amintesc nimic despre familia mea naturală și fără să știu că am o soră pe nume Betsy. Am petrecut mulți ani căutându-mi familia, dar pentru Betsy a fost prea târziu: murise. Aceasta este povestea reîntâlnirii mele cu ea – în Rai”, a povestit el pentru dailymail.co.uk.

Bărbatul, de profesie neurochirurg, a explicat că, deși este creștin, întotdeauna a fost sceptic cu privire la „experiențele spirituale”. Asta cu atât mai mult cu cât prin prisma profesiei sale orice astfel de „fenomen” și-l putea explica științific, analizând posibilele traume ale creierului.

O întâmplare pe care a trăit-o însă i-a schimbat cu totul percepția.

„În urmă cu șase ani, m-am trezit dimineața cu o durere de cap copleșitoare. După câteva ore, am intrat în comă: neocortexul, parte a creierului care controlează procesele gândirii, a încetat să mai funcționeze”, a povestit el. „Analizele au arătat că nu exista activitate conștientă (…). Totuși sinele meu continua să existe, în ciuda a tot ceea ce ne spune știința”, a adăugat medicul.

Așa a început călătoria lui Alexander către „lumea de dincolo”. Bărbatul susține că a pășit în Rai: „erau copaci, dealuri, animale și oameni. Era și apă, de asemenea: râuri care curgeau sau picături ce cădeau precum ploaia. Pe valuri pluteau trandafiri printre care înotau pești aurii (…) În Rai, totul este mai real – mai puțin dens, dar în același timp, mai intens. Raiul este vast, variat și populat precum Pământul… (…) Toate simțurile mi se contopiseră”, și-a amintit el.

Mai mult, Alexander susține că în toată această experiență a avut un ghid: o femeie frumoasă, cu aripi de fluture.

„Nu o mai văzusem niciodată pe această femeie. Nu știam cine e. Totuși, prezența ei era de ajuns pentru a mă simți liniștit, pentru a mă face să mă simt atât de împăcat cum nu am fost niciodată. Chipul ei mi-a rămas întipărit în mine. Ochii ei erau albaștri, iar pomeții săi erau pronunțați. Fața îi era încadrată frumos de părul de culoarea mierii”, a povestit medicul. „Când m-a privit, am simțit atât de multe emoții, ca și cum până atunci nu mai trăisem o asemenea fericire, de parcă toată viața mea așteptasem să văd acea privire a ochilor ei albaștri. Nu era vorba de dragoste în sensul romantic, nici de prietenie. Era totul extrem de diferit de tot ceea ce simțisem până atunci. Fără să vorbească, m-a făcut să înțeleg că sunt iubit și apreciat”, a adăugat el.

După toată această „călătorie”, dr. Eben Alexander și-a revenit. După ce s-a trezit din comă însă, viața sa avea să fie cu totul diferită.

„Nu îmi mai aminteam nimic de dinainte de comă, dar știam exact unde fusesem. A trebuit să învăț din nou totul despre mine, despre ceea ce sunt și ce fac”, a explicat americanul.

Memoria i-a revenit ulterior, însă chipul femeii cu aripi de fluture rămăsese la fel de viu în amintirea sa. Misterul său a fost deslușit însă patru luni mai târziu, când Alexander a primit pe email o fotografie.

„Ca urmare a investigațiilor făcute pentru a-mi cunoaște familia biologică, o rudă mi-a trimis o fotografie cu sora mea, Betsy, pe care nu o cunoscusem niciodată. Șocul a fost uriaș. Fata din poză era, de fapt, femeia cu aripi. În momentul în care am realizat acest lucru, ceva s-a cristalizat în interiorul meu”, a mărturisit el. „De atunci, chiar dacă am revenit la vechea mea viață, am devenit o altă persoană. Am renăscut”, a adăugat medicul în cele din urmă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
Locul de basm din România pe care puțini turiști îl știu. Ascunde un mare secret,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Investiţie de 165 de milioane de euro în România. Oraşul unde se va construit un...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică