Planul lui Iohannis în legătură cu Ponta: „Nu dorim o cosmetizare a unui guvern PSD. Vrem schimbarea profundă. Acum e nevoie urgent de legea bugetului”

Planul lui Iohannis în legătură cu Ponta: „Nu dorim o cosmetizare a unui guvern PSD. Vrem schimbarea profundă. Acum e nevoie urgent de legea bugetului
Publicat: 18/11/2014, 17:27
Actualizat: 18/03/2015, 18:36

În prima ședință a conducerii noului PNL de după alegeri, liberalii au decis să rămână în block-start. Cum debarcarea Guvernului Ponta nu este posibilă din Parlament, acolo unde PSD are, împreună cu UDMR, UNPR și PC, o majoritate solidă, liberalii, cărora li s-a aprobat în justiție fuziunea, așteaptă fie reconfigurarea majorătății pentru susținerea unei moțiuni de cenzură, fie alegerile parlamentare din 2016.

„Au apărut politicieni care ne întreabă de ce nu suntem mai vocali, de ce nu cerem schimbarea guvernului de urgență. Ceea ce dorim noi este o schimbare a puterii în România. Noi, PNL, dorim să preluăm puterea. Și acest lucru se va întâmpla în 2015 sau, cel mai târziu în 2016 când au loc alegeri parlamentare. Nu dorim o cosmetizare a unui Guvern PSD. Nu ne interesează cosmetizări, vrem schimbarea profundă”, a fost concluzia lui Klaus Iohannis la finalul ședinței cu liderii din teritoriu și cu parlamentarii PNL.

Întrebat cum vede concret schimbarea guvernului înainte de alegerile generale din 2016, viitorul președinte al României a susținut că soluția nu poate veni de la Cotroceni, ci de la Parlament. „Ceea ce urmărim noi este preluarea puterii prin schimbarea arhitecturii în Parlament. Parlamentrul are o majoroitate. Noi dorim schimbarea acestei majorități. Restul decurge foarte simplu: Guvernul se schimbă prin moțiune de cenzură”, a spus Iohannis.

Cu actualul guvern rămas în funcție, Klaus Iohannis i-a cerut premierului Ponta să trimită în Parlament bugetul. „Așteptăm bugetul. Este nevoie de bugetul pe 2015. Să vină Guvernul să ne arate de unde plătește pomenile electorale, ce taxe și impozite va crește și în general cum vede anul 2015. Acum este nevoie, urgent de tot, de legea bugetului. Anul 2015 începe pe 1 ianuarie și românii trebuie să știe ce o să se întâmple”, a adăugat el.

Cât despre formarea unei alte majorități, celălalt co-președinte al PNL, Vasile Blaga, alături de care a venit Klaus Iohannis să își anunțe concluziile, a exclus transferurile de parlamentari dinspre alte partide spre PNL, lăsând deschisă varianta coaliției cu alte partide pentru formarea unui nou guvern. „Nu vom primi traseiști politici ca să facem majorități. În acest moment, există o largă majoritate în jurul PSD, cu UDMR, să vină cu un buget magnific în care să includă tot ce au promis fără să mărească taxele și impozitele”, a spus Blaga.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Netflix, serialul surpriză înainte de Paște. I-a captivat pe români
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic