Rezultatele chestionarului Gândul cu șefii din PSD: Congres de urgență în decembrie, toată conducerea să își pună mandatul. Lider PSD: „Am văzut concediul domnului Ponta la televizor, nu sunt foarte încântat”

Publicat: 25/11/2014, 10:51

Pesediștii par să nu mai aibă răbdare și doresc organizarea de urgență a unui Congres extraordinar al PSD în care toate funcțiile să fie puse în joc. Ponta a anunțat în timpul campaniei electorale că dacă va pierde își va pune mandatul pe masa partidului. Cu toate acestea, potrivit declarațiilor oficiale ale liderilor din teritoriu, Victor Ponta și Liviu Dragnea par să nu aibă emoții pentru funcțiile lor în PSD la viitorul Congres extraordinar, ei beneficiind, deocamdată, de sprijinul organizațiilor. Toți șefii de organizații chestionați de gândul au declarat că susțin tandemul Ponta – Dragnea și rămânerea la guvernare. În schimb, tensiunea se acumulează în PSD în zona vicepreședinților, cerându-se capul celor care nu au performat la prezidențiale. Liderii din teritoriu chestionați de gândul au precizat că vor veni cu acest mesaj în Comitetul Executiv al PSD programat la finele acestei săptămâni. Principalii vizați pentru a fi trași la răspundere sunt Marian Vanghelie, Robert Negoiță, Radu Mazăre, Dan Șova și Ioan Rus.

PSD Giurgiu cere un pas în spate din partea lui Negoiță și Vanghelie

„Robert Negoiță a pierdut alegerile, ar trebui să stea liniștit. Vanghelie a pierdut alegerile, ar trebui să-și dea demisia. Șova nu e președinte de organizație, nu știu cât a avut. Ar trebui să spună care a fost contribuția dânsului. Dacă e vicepreședinte pe regiunea din Transilvania, înseamnă că a avut o contribuție maximă. Aici nu e vorba de răutate, este vorba de pragmatism”, a fost verdictul lui Nicolae Bădălău, președintele PSD Giurgiu. El a spus că va susține acest punct de vedere în viitorul Comitet Executiv al partidului.

El a declarat pentru gândul că „congresul trebuie organizat cât mai rapid”.

„Domnul Victor Ponta trebuie să vină în fața partidului să ceară un vot de încredere pentru ca dânsul să poate să meargă mai departe cu toată autoritatea pe care i-o dă partidul. Organizația Giurgiu îl susține atât pe domnul Victor Ponta cât și pe președintele executiv, Dragnea”, a subliniat Bădălău.

Tensiunea crește când vine vorba despre vicepreședinții PSD.

„Nu susținem vicepreședinții pentru că noi considerăm că nu și-au făcut datoria. Atâta timp cât vicepreședinții care sunt și președinți de organizații au pierdut la dânșii în organizație, cu siguranță ar trebui să facă un pas înapoi. Asta e, dacă cei de la PSD București au pierdut să meargă acasă și să vadă de ce au pierdut. Cred că Bucureștiul are oameni valoroși și nu cred că în oamenii ăștia care pierd de atâția ani stă Bucureștiul. Toată lumea să-și vadă analiza, dar văd pe media că sunt unii care au pierdut alegerile, vin în fața partidului și emit anumite pretenții. Acei oameni ar trebui să stea acasă”, a spus Bădălău.

Senatorul a ținut să precizeze că PSD Giurgiu a avut un scor foarte bun la prezidențiale – 69%.

Bădălău susține că va cere ca la viitorul Comitet Executiv să fie aleși noi vicepreședinți ai PSD, din rândul celor care au performat la alegeri.

„Congresul va alege anumiți vicepreședinți, dar vicepreședinții la nivel național nu trebuie să fie președinți de organizații. Atâta timp cât electoratul tău nu te susține, cum Dumnezeu să mă învețe pe mine? Ce să mă învețe pe mine un vicepreședinte, să iau 30%, ce să mă învețe pe mine? Eu am luat 69%. Frustarea mea e cu atât mai mare, eu am câștigat alegerile, cu ce e vinovat poporul din Giurgiu că unii nu și-au făcut datoria sau poate nu îi mai suportă electoratul lor de acolo? Nu cred că Victor Ponta a pierdut, cred că au fost unii lideri pe care electoratul nu-i mai susține și când au fost să ceară vot pentru Victor Ponta nu i-au ascultat”, a declarat pentru gândul Bădălău.

Pesedistul s-a arătat contrariat de organizațiile în care se câștigă ușor alegerile locale, dar se pierd cele prezidențiale. Nicolae Bădălău a subliniat că partidul trebuie să rămână la guvernare, iar Victor Ponta premier.

Despre concediul lui Victor Ponta în Dubai, Bădălău spune că este vorba de „viața privată a premierului”. „Social-democrația nu înseamnă comunism și nu înseamnă sărăcie. Înseamnă grijă față de semenii tăi. Asta nu înseamnă că eu trebuie să merg la Băile Herculane și liberalii la Monaco”, a fost poziția lui Bădălău.

PSD Buzău: Congres rapid, curățenie în PSD, alegeri pentru vicepreședinți

De la Buzău, o altă filială performeră la alegeri, Constantin Boșcodeală – președintele PSD Buzău- afirmă că trebuie organizat un „congres rapid, înainte de sărbătorile de iarnă”.

„Cred că este neapărat necesar ca în partid să se facă puțină curățenie, astfel încât să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat după eșecul din alegerile de duminică în care fiecare să-și dea cu părerea fără să întrebe partidul. Să explice public fiecare ce-și dorește, în felul acesta partidul nu a dat un semn de stabilitate, cred lucrurile acestea trebuie discutate numai în partid”, a spus pentru gândul Boșcodeală.

Despre cei care au venit cu poziții tranșante după pierderea alegerilor – Robert Negoiță, Marian Vanghelie, Dan Șova, pesedistul buzoian spune că poate se vor „da singuri în spate”.

„Acum, totuși, nu este corect să sară și să discute tocmai cei care au obținut rezultate proaste. Ar fi trebuit discutat în primul rând în partid pentru că partidul nu trebuie să dea semne de slăbiciune. Cred că trebuie votat din nou președintele, președintele executiv și vicepreședinții. Este neapărat nevoie într-adevăr să existe încă o dată echipă foarte puternică la conducere și un semnal puternic pentru simpatizanții noștri să rămână uniți. Îl susțin în continuare pe Victor Ponta și pe Liviu Dragnea, dar să existe alegeri pentru funcția de vicepreședinte”, a declarat pentru gândul Constantin Boșcodeală.

El a pledat pentru menținerea guvernării.

Despre concediul lui Victor Ponta, Constantin Boșcodeală a ținut să precizeze că „fiecare se duce în concediu acolo unde dorește”. „Fiecare își ia concediu, eu nu știu câte zile a fost plecat, ce am face dacă fiecare ne-am lua concediile cum dorește restul lumii, nu cum dorim noi”, a spus pentru gândul Boșcodeală.

PSD Olt: Congres repede, tot BPN-ul să-și pună pe masă mandatul

Paul Stănescu, președintele CJ Olt, conduce un fief social-democrat și a cerut un „Congres cât mai repede, un Congres în care tot Biroul Permanent Național să-și pună mandatul pe masă”.

„Am discutat cu colegi din diverse puncte ale țării și toate lumea îmbracă acest punct de vedere. Nu este doar punctul meu de vedere, ci al multor colegi din țară cu care am stat de vorbă. Noi de la Olt, susținem tandemul Victor Ponta – Liviu Dragnea și menținerea guvernării”, a declarat pentru gândul Paul Stănescu.

El a pledat pentru realegerea vicepreședinților, precizând că Congresul poate fi organizat după votarea bugetului în Parlament.

„Dacă bugetul trece până pe 20 decembrie, imediat după ce trece bugetul organizăm Congresul. Asta e, am pierdut, trebuie să ne asumăm toate lucrurile acestea, mâncăm sarmalele mai târziu, nu este nicio problemă. Contează foarte mult pentru că PSD asigură guvernarea, este mai importantă guvernarea decât sarmalele în perioada de sărbători”, a subliniat președintele CJ Olt.

În privința concediului de relaxare al premierului Ponta, Paul Stănescu îi ia apărarea șefului său pe linie de partid.

„Sigur că avea dreptul și el să se relaxeze și când ești în prim plan știu ce înseamnă aceste lucruri. Înțeleg foarte bine ce a făcut, destinația fiecare și-o alege, așa e viața făcută. Chiar dacă ești social-democrat, cred că fiecare își alege destinația de concediu pe care o vrea. Din presă am înțeles că a fost ultima cursă a sezonului de Formula 1, înțeles că a mers să vadă cursa. Daca asta îl relaxează, este foarte bine, nu este nimic rău în chestiunea asta. Chiar cred că nu este nimic rău în chestiunea asta. E și cetățean în primul rând, e și om, e în regulă”, a declarat pentru gândul Stănescu.

PSD Dolj: Trebuie împrospătate figurile din PSD, să scăpăm de eticheta de partid corupt

Deputatul Claudiu Manda, președintele PSD Dolj, susâine organizarea unui „Congres PSD foarte repede”.

„Trebuie să evaluăm activitatea pe localități, să vedem ce s-a întâmplat, să vedem care sunt oamenii care și-au făcut treaba și cu care trebuie să mergem înainte și oameni care poate nu și-au făcut treaba foarte bine. Este nevoie de o împrospătare a conducerii PSD. Cred că este nevoie să mai împrospătăm figurile din conducerea PSD, să scăpăm de eticheta de partid corupt, ceea ce încearcă să ne spună adversarii noștri politici. În Congres ar trebui alegeri pentru funcțiile din conducerea partidului”, a afirmat pentru gândul Manda.

Social-democratul a precizat că „Victor Ponta trebuie să rămână președintele PSD, Liviu Dragnea președinte executiv, iar PSD la guvernare”.

„Să fie alegeri pentru funcția de vicepreședinte, iar președintele Ponta și președintele executiv Dragnea să fie reconfirmați prin vot. Este nevoie ca această echipă nu a reușit prin oamenii pe care i-a avut că merită să dea președintele României”, a adăugat Manda.

Concediul fulger al lui Ponta în Dubai nu este văzut cu ochi critici. „După un an de campanie avea nevoie de câteva zile, mai ales că nu îți este ușor după ce pierzi alegerile. Orice loc ar fi ales, concurenții politici ar fi spus că nu este bun, nici la mare, nici la munte, nici la schi, că de ce s-a dus acolo. Cei de la Ministerul Bugetului lucrează la buget”, a declarat pentru gândul Manda.

PSD Sălaj: Congres în decembrie, vicepreședinții să fie realeși, remaniere guvernamentală

Președintele PSD Sălaj, Tiberiu Marc – președintele CJ Sălaj, a declarat pentru gândul că „Congresul PSD ar trebui organizat cât mai devreme, în luna decembrie”.

„Ar trebui revăzută componența Biroului Permanent, în zona vicepreședinților. Susțin tandemul Victor Ponta – Liviu Dragnea în fruntea partidului. Cred că ar fi potrivit să fie realeși vicepreședinții. Pentru cei care au poziții de vârf și au avut prestații slabe, au avut ieșiri care nu mi se par corecte în perioada asta se poate pune problema înlocuirii de pe pozițiile executive”, a fost poziția lui Tiberiu Marc. Potrivit acestuia, ar fi necesară o remaniere guvernamentală .

PSD Satu Mare: Congres în decembrie, susținem actuala conducere

Mircea Govor, cel care a devenit cunoscut după Gândul a publicat o înregistrare a unei ședințe de partid în care amenința șefii de deconcentrate, directorii de școli și preoții că vor avea de suferit dacă Ponta nu va câștiga alegerile, a precizata că susține în continuare tandemul Ponta-Dragnea.

„Susțin organizarea unui Congres al PSD în luna decembrie și susțin actuala conducere. Acum trebuie să se limpezească apele rapid, asta își doresc oamenii de la noi, să avem o guvernare bună, eficientă. Organizația Satu Mare este pentru actuala conducere, o susținem până la capăt, mă refer la Victor Ponta, Liviu Dragnea și Andrei Dolineaschi”, a declarat pentru gândul Govor.

PSD Gorj: Este corect să rămânem la guvernare

De la Gorj, filiala lui Victor Ponta, președintele organizației PSD afirmă că la Comitetul Executiv se va stabilli data Congresului, dar și dacă se vor organiza alegeri pentru funcția de vicepreședinte.

„E bine să continuăm cu Victor Ponta și Liviu Dragnea, deoarece avem nevoie de concentrare și asigurarea unei stabilități în partid, a unității partidului. Dacă am ieși de la guvernare am avea mai puține probleme legate de programul politic al partidului. Nu este cazul să dăm dovadă de lașitate, deoarece forțele politice care l-au susținut pe candidatul Iohannis sunt nepregătite la această dată și avem nevoie de stabilitate economică. Este cel mai corect să rămânem la guvernare, este un guvern legitim, nu trebuie să lase acum guvernarea”, a fost mesajul transmis de Călinoiu.

Nici el nu a fost deranjat de concediul lui Ponta în Dubai. „Este un drept al omului și poate să-și facă concediul. Asta e culmea, ce dacă a fost în Dubai? Când e în China e comunist, când e în China nu poate. Să lăsăm lucrurile acestea, e o treabă directă a omului, chiar dacă are o responsabilitate directă”, a fost punctul de vedere exprimat pentru gândul de președintele CJ Gorj.

PSD Caraș Severin: Vot de încredere pentru Ponta, Dragnea și vicepreședinți

Menținerea în fruntea PSD a lui Victor Ponta și Liviu Dragnea este sprijinită și de Ion Mocioalcă, președintele PSD Caraș-Severin.

„Sigur sunt printre cei care doresc un Congres al PSD. Că va avea loc în luna decembrie sau luna februarie, este mai puțin important. Organizațiile noastre nu mai trebuiesc răscolite acum înainte de sărbătorile de iarnă pentru că au fost destul răscolite într-o lună jumătate de campanie. Liniște și unitatea trebuie să domine organizațiile PSD teritoriale. Îl susțin atât pe președintele Victor Ponta cât și pe președintele executiv Liviu Dragnea, necondiționat. PSD trebuie să rămână la guvernare, pentru că avem mult prea multe proiecte începute care trebuie terminate. Aș merge pe un vot de încredere dat actualei conduceri a partidului, atât la președinte, președinte executiv și vicepreședinți”, a declarat pentru gândul deputatul Mocioalcă.

Concediul lui Ponta în Dubai este privit îngăduitor. „Victor Ponta avea nevoie și avea și dreptul la câteva zile de concediu, locul ales cred că are mai puțină importanță”, a spus pentru gândul președintele PSD Caraș Severin.

PSD Ilfov: Dacă se va considera necesar, vom acorda un vot tandemului Ponta – Dragnea

Președinta PSD Ilfov, Gabriela Firea, a declarat pentru gândul că susține organizarea unui Congres extraordinar al PSD în luna decembrie pentru a nu lăsa loc „speculațiilor și scenariilor alimentate și raspândite de persoane ale căror interese nu se suprapun cu cele ale PSD”.

„Fiind vorba de un congres extraodinar, nu se impune din punct de vedere statutar organizarea de alegeri pentru funcțiile de conducere ale partidului. Dacă însă se va considera necesar ca actuala conducere să obțină un vot de încredere din partea Congresului pentru a continua în această formulă, PSD Ilfov va acorda acest vot tandemului Victor Ponta – Liviu Dragnea”, a precizat pentru gândul președinta PSD Ilfov.

În privința rămânerii la guvernare, Gabriela Firea a subliniat că „nu există motive obiective care să justifice schimbarea guvernării și că majoritatea parlamentară este solidă”.

PSD Ialomița: Congres în luna decembrie

Președintele PSD Ialomița, Silvian Ciupercă, a pledat pentru un Congres în perioada următoare, „în luna decembrie”.

PSD Prahova: Nu sunt foarte încântat de concediul lui Ponta în Dubai, Ghiță nu mai candidează

Deputatul Daniel Savu, președintele organizației PSD Prahova, a spus că nu s-a decis în interiorul filialei ce punct de vedere să fie susținut la Comitetul Executiv, dar a precizat că Sebastian Ghiță nu va mai candida la funcția de președinte executiv al partidului. În privința responsabilității pentru înfrângerea de la prezidențiale, Savu a răspuns: ” răspunderile sunt individuale”.

„Am văzut concediul domnului Ponta la televizor, nu sunt foarte încântat”, a conchis Savu.

PSD Iași: Îi susținem pe Victor Ponta și Liviu Dragnea

Fără a avea o poziție clară în privința organizării viitorului Congres al PSD, președintele PSD Iași, Gheorghe Nichita, a afirmat pentru gândul că filiala pe care o conduce îi susține în continuare pe Victor Ponta și Liviu Dragnea, cât și rămânerea la guvernare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Plata pensiilor pentru luna mai. Anunțul Poștei Române
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale