Sport Arena va organiza cea mai importantă competiție de baschet 3×3 din lume

Publicat: 15/01/2015, 11:03
Actualizat: 02/02/2019, 06:46

După 10 ani de turnee organizate în România (www.3la3.ro, www.facebook.com/SportArenaStreetball), Sport Arena va fi organizatorul FIBA 3×3 World Tour Final 2015 și 2016, evenimente ce vor avea loc la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite. Este pentru prima dată în istorie când FIBA acordă organizarea celui mai important eveniment 3×3 pentru doi ani consecutiv aceluiași organizator.

Marți, 13 ianuarie, la sediul FIBA din Geneva a avut loc semnarea contractului între FIBA și Abu Dhabi Sports Council, principalul partener al celui mai important eveniment din baschetul 3×3 la nivel mondial in acest an. Sport Arena a fost aleasă pentru a asigura organizarea evenimentului, alături de Extra International Sport, o companie din Emiratele Arabe Unite: http://www.fiba.com/news/fiba-3×3-world-tour-final-to-be-staged-in-abu-dhabi-in-2015-and-2016

După ce anul trecut a aniversat 10 ani de turnee de baschet 3×3 în România, ce au culminat cu prima ediție din istorie a Campionatelor Europene de 3×3, câștigate de naționala noastră, Sport Arena continuă să contribuie la dezvoltarea acestei discipline și la nivel global.

Pe lângă finala mondială, cel mai popular promoter al baschetului 3×3 din România, va organiza în Emiratele Arabe Unite și două competiții de calificare pentru FIBA World Tour, un Quest și un Challenger. De asemenea, în urma unui parteneriat cu Abu Dhabi Sports Council, Sport Arena va contribui la dezvoltarea în zona a baschetului în general și a baschetului 3×3 în special printr-un program care va implica școlile și liceele.

„Ne bucurăm că, având sprijinul unor promoteri precum Sport Arena, putem răspândi această pasiune care pe noi ne-a cuprins de multă vreme, baschetul 3×3”, a declarat Patrick Baumann, secretarul general al FIBA.

„Experiența companiei Sport Arena în elaborarea și implementarea programelor de baschet 3×3 precum și dorința noastră de a crea în Abu Dhabi și UAE o emulație în jurul baschetului, ne-au făcut să semnăm acest contract. Faptul că FIBA a acordat orașului nostru organizarea finalei pentru o perioadă de 2 ani ne onorează și ne obligă să ridicăm standardul unor astfel de evenimente”, a spus Excelența Sa Aref Al Awani, secretarul general al Abu Dhabi Sports Council.

Începând cu 2010, Sport Arena a organizat unele dintre cele mai importante competiții de baschet 3×3 la nivel mondial. După două ediții ale European Dunk Contest, a urmat apoi în 2011, World Dunk Contest, prima ediție a Raiffeisen Bank Bucharest Challenger în 2012, 3×3 EuroTour în 2013, turneu care a fost monitorizat de Comitetul Internațional Olimpic, pentru ca în 2014, Sport Arena să contribuie la organizarea Campionatelor Europene de baschet 3×3.

În vara anului trecut Sport Arena a organizat primele două turnee FIBA endorsed în Emiratele Arabe Unite și a deschis noi oportunități pentru dezvoltarea acestei discipline la nivel global. Baschetul 3×3 are mari șanse să intre în programul olimpic începând cu ediția din 2020 a Jocurilor, care va fi găzduita de Tokyo.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
A MURIT MARELE ACTOR român. Durere imensă pe scena teatrului românesc: Timpul are şi el...
Putin, palat de 1 miliard. Imagini uluitoare din casa dictatorului
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani