Sport Arena va organiza cea mai importantă competiție de baschet 3×3 din lume

Publicat: 15/01/2015, 11:03
Actualizat: 02/02/2019, 06:46

După 10 ani de turnee organizate în România (www.3la3.ro, www.facebook.com/SportArenaStreetball), Sport Arena va fi organizatorul FIBA 3×3 World Tour Final 2015 și 2016, evenimente ce vor avea loc la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite. Este pentru prima dată în istorie când FIBA acordă organizarea celui mai important eveniment 3×3 pentru doi ani consecutiv aceluiași organizator.

Marți, 13 ianuarie, la sediul FIBA din Geneva a avut loc semnarea contractului între FIBA și Abu Dhabi Sports Council, principalul partener al celui mai important eveniment din baschetul 3×3 la nivel mondial in acest an. Sport Arena a fost aleasă pentru a asigura organizarea evenimentului, alături de Extra International Sport, o companie din Emiratele Arabe Unite: http://www.fiba.com/news/fiba-3×3-world-tour-final-to-be-staged-in-abu-dhabi-in-2015-and-2016

După ce anul trecut a aniversat 10 ani de turnee de baschet 3×3 în România, ce au culminat cu prima ediție din istorie a Campionatelor Europene de 3×3, câștigate de naționala noastră, Sport Arena continuă să contribuie la dezvoltarea acestei discipline și la nivel global.

Pe lângă finala mondială, cel mai popular promoter al baschetului 3×3 din România, va organiza în Emiratele Arabe Unite și două competiții de calificare pentru FIBA World Tour, un Quest și un Challenger. De asemenea, în urma unui parteneriat cu Abu Dhabi Sports Council, Sport Arena va contribui la dezvoltarea în zona a baschetului în general și a baschetului 3×3 în special printr-un program care va implica școlile și liceele.

„Ne bucurăm că, având sprijinul unor promoteri precum Sport Arena, putem răspândi această pasiune care pe noi ne-a cuprins de multă vreme, baschetul 3×3”, a declarat Patrick Baumann, secretarul general al FIBA.

„Experiența companiei Sport Arena în elaborarea și implementarea programelor de baschet 3×3 precum și dorința noastră de a crea în Abu Dhabi și UAE o emulație în jurul baschetului, ne-au făcut să semnăm acest contract. Faptul că FIBA a acordat orașului nostru organizarea finalei pentru o perioadă de 2 ani ne onorează și ne obligă să ridicăm standardul unor astfel de evenimente”, a spus Excelența Sa Aref Al Awani, secretarul general al Abu Dhabi Sports Council.

Începând cu 2010, Sport Arena a organizat unele dintre cele mai importante competiții de baschet 3×3 la nivel mondial. După două ediții ale European Dunk Contest, a urmat apoi în 2011, World Dunk Contest, prima ediție a Raiffeisen Bank Bucharest Challenger în 2012, 3×3 EuroTour în 2013, turneu care a fost monitorizat de Comitetul Internațional Olimpic, pentru ca în 2014, Sport Arena să contribuie la organizarea Campionatelor Europene de baschet 3×3.

În vara anului trecut Sport Arena a organizat primele două turnee FIBA endorsed în Emiratele Arabe Unite și a deschis noi oportunități pentru dezvoltarea acestei discipline la nivel global. Baschetul 3×3 are mari șanse să intre în programul olimpic începând cu ediția din 2020 a Jocurilor, care va fi găzduita de Tokyo.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer