Copilul lui Cioacă și al Elodiei va fi audiat de magistrați

Copilul lui Cioacă și al Elodiei va fi audiat de magistrați
Publicat: 29/01/2015, 15:59

Patrick Cioacă, fiul Elodiei Ghinescu și al lui Cristian Cioacă, va fi audiat, vineri, în Camera de Consiliu la Judecătoria Pitești, într-un dosar deschis la sfârșitul anului trecut de către Emilia Ghinescu, care cere ca instanța să stabilească un program de vizitare, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX avocatul familiei Ghinescu, Crina Radu.

Potrivit acesteia, Emilia Ghinescu nu își poate vizita nepotul din cauză că sora lui Cristian Cioacă, la care se află copilul, se opune acestui lucru.

În acest dosar, mama Elodiei Ghinescu și fratele acesteia au calitatea de reclamanți, sora lui Cristian Cioacă este pârât, iar Patrick, care a împlinit zece ani în luna decembrie, va fi audiat în cadrul unei ședințe care nu va fi publică.

Următorul termen din acest dosar a fost stabilit pentru 12 februarie, dată la care, cel mai probabil, instanța va rămâne în pronunțare, a preciza avocata Crina Radu.

În paralel, tot la Judecătoria Pitești se află pe rol un alt dosar, deschis în luna iulie a anului trecut, prin care Emilia Ghinescu cere să i se acorde tutela nepotului său. În acest dosar, calitatea de pârât o are Direcția pentru Protecția Copilului Argeș. Primul termen din acest dosar va avea loc în 2 februarie.

Patrick Cioacă locuiește la sora polițistului, conform deciziei Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Argeș.

Potrivit reprezentanților DGASPC Argeș, comisia care a analizat aceast dosar a decis că se impune stabilirea plasamentului copilului la familia Ana Maria și Iulian Vasile Ene, sora, respectiv cumnatul polițistului, care este încarcerat la Penitenciarul Colibași.

„Membrii comisiei au ținut cont că, în ultimii cinci ani, minorul a crescut alături de rudele pe linie paternă, de continuitatea școlară a copilului și de faptul că în decembrie 2012 și instanța a stabilit domiciliul copilului la familia sora omului legii. De asemenea, s-a mai ținut seama și de dorința copilului și a tatălui acestuia, de situația materială și familială a soților Ene, sora și cumnatul lui Cristian Cioacă, de faptul că aceștia dispun de mijloacele materiale necesare pentru a-i asigura nepotului condiții corespunzătoare de creștere și educare, că-i oferă suport emoțional și afectiv, liniște, stabilitate și siguranță pentru dezvoltarea fizică, morală și intelectuală”, explica directorul DGASPC Argeș, Adrian Macovei.

Membrii comisiei au admis faptul că de condiții similare dispun și bunica și unchiul pe linie maternă, Emilia, respectiv Robert Constantin Ghinescu, mama și fratele Elodiei, dar elementul hotărâtor în dispunerea deciziei a fost atașamentul lui Patrick față de mătușă, unchi și bunica paternă alături de care a crescut în ultimii ani.

În iunie 2014, polițistul Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Pitești la 15 ani și opt luni de închisoare pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută în urmă cu opt ani, pedeapsa fiind mai mică decât cea dată de Tribunalul Argeș, de 22 de ani de închisoare

De asemenea, magistrații Curții de Apel Pitești au decis majorarea valorii daunelor morale pe care polițistul trebuie să le plătească familiei Ghinescu.

În 30 ianuarie 2013, Cristian Cioacă a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului instanței supreme pentru omor calificat și profanare de morminte, după mai bine de cinci ani de la dispariția soției sale, avocata Elodia Ghinescu.

Procurorii arătau în rechizitoriu că în noaptea de 29 spre 30 august 2007, „pe fondul unor relații conflictuale preexistente legate de un iminent divorț determinat de presupusele relații extraconjugale ale soților, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuțiile au degenerat, context în care Cristian Cioacă i-a aplicat soției sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia”.

Ulterior, Cioacă a dus trupul soției sale în cada băii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai ușor, spun procurorii.

„Folosind o geantă de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumpărase în timpul vacanței în Dubai, precum și perdeaua de duș din baia aferentă dormitorului (aceasta din urmă fiind menită a împiedica eventualele scurgeri de sânge), inculpatul Cioacă Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru în portbagajul autoturismului și le-a ascuns într-un loc necunoscut. S-a constatat și lipsa unor obiecte, precum: un cuțit cu lungimea de 25-30 cm, două prosoape, geanta de voiaj și perdeaua de duș”, notează procurorii în rechizitoriu.

Anchetatorii au precizat că, în noaptea în care Cioacă ar fi ucis-o pe Elodia Ghinescu, copilul celor doi se afla în apartament.

Probele criminaliștilor, prelevate din locuința Elodiei și a lui Cristian Cioacă, îl indică pe polițist responsabil de uciderea avocatei și tranșarea acesteia. Probe de sânge identificate cu un aparat special și prelevate de sub zugrăveala apartamentului au fost expertizate, stabilindu-se că grupa sanguină aparține Elodiei. De asemenea, în octombrie 2007, într-o râpă lângă Râșnov au fost găsite uniforma de polițist a lui Cioacă, precum și alte obiecte ale acestuia și ale avocatei.

Avocata Elodia Ghinescu a dispărut de acasă la sfârșitul lunii august 2007, însă Cristian Cioacă a anunțat dispariția acesteia abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea șefei lui.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
Locul de basm din România pe care puțini turiști îl știu. Ascunde un mare secret,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi:...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu mai ai viață privată, nu mai ai viață personală” Lidia Buble, despre obstacolele întâmpinate...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică