Arestarea a fost doar începutul. Probleme MARI pentru cumnatul lui Ponta

Arestarea a fost doar începutul. Probleme MARI pentru cumnatul lui Ponta
Publicat: 06/03/2015, 19:10

Asocierea SC Euroconstruct Trading 98 SRL- SC Grossmann Engineering Group SRL, care a câștigat licitația pentru extinderea rețelei de canalizare a orașului Comarnic din fonduri europene, a depășit din nou termenul de finalizare a lucrărilor, stabilit, în urma unei prelungiri a contractului, pentru data de 5 martie 2015, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX Dumitru Pantea, directorul general al Hidro Prahova, firma la care acționar este Consiliul Județean Prahova și care derulează proiectul european, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În acest context, Pantea a spus că, începând de vineri, constructorii trebuie să plătească, potrivit contractului, penalități de 0,1 la sută pe zi din valoarea totală a lucrărilor, dar suma penalităților nu poate depăși un milion de euro.

„Am demarat procedurile de reziliere, sunt acum în penalități. Conform contractului, penalitățile sunt de 0,1 la sută (pe zi – n.r.) din valoarea totală a contractului, dar nu mai mult de un milion de euro” a spus Dumitru Pantea.

Întrebat dacă în ultima perioadă, de când a început ancheta procurorilor anticorupție care vizează deturnarea de fonduri europene din contractul pentru canalizarea de la Comarnic, a fost contactat de către reprezentanți ai constructorului, directorul Hidro Prahova a răspuns afirmativ, precizând că a fost contactat pentru a discuta despre prelungirea termenului de finalizare a lucrărilor.

„Probabil vom prelungi dacă se angajează că lucrează, nu știu, să vedem, încă suntem în discuții. Dar deocamdată ei sunt în penalități. (…) Noi ne-am luat toate măsurile ca să-i executăm”, a adăugat Pantea.

Acesta a precizat că SC Grossmann Engineering Group SRL nu mai este liderul asocierii care a câștigat contractul pentru canalizarea de la Comarnic și că lider de asociere este acum SC Euroconstruct Trading 98.

„Se face un inventar al lucrărilor executate, al lucrărilor de executat, dacă ei își asumă răspunderea, pentru că s-a schimbat liderul de echipă, nu mai este Grossmann, este Euroconstructul, dacă noul lider de echipă se angajează că va termina lucrările într-un termen «de», atunci vom continua cu ei. Dacă nu, vom rezilia contractul. Dacă în 30 de zile noul lider nu se angajează că va demara lucrările, atunci reziliem contractul”, a mai spus directorul general al SC Hidro Prahova, beneficiar al contractului.

Totodată, Dumitru Pantea a precizat că pe organizarea de șantier de la Comarnic constructorii nu mai au curent electric, ci doar alimentare cu apă.

Este pentru a doua oară când asocierea SC Euroconstruct Trading 98 SRL- SC Grossmann Engineering Group SRL depășește termenul prevăzut în contract pentru finalizarea lucrărilor de extindere a canalizării de la Comarnic.

Luna trecută, DNA Ploiești a deschis o anchetă care vizează infracțiuni de deturnare a fondurilor europene și evaziune fiscală în derularea acestui contract. În dosarul instrumentat de DNA, cumnatul premierului Victor Ponta și omul de afaceri Vladimir Ciorbă sunt arestați preventiv pentru constituire de grup infracțional organizat, deturnare de fonduri europene și evaziune fiscală. În același dosar, sunt puși sub control judiciar deputații Sebastian Ghiță, Vlad Cosma și șeful CJ Prahova Mircea Cosma, acuzați că l-au susținut pe Herțanu pentru ca firma sa să obțină contractul pentru extinderea canalizării de la Comarnic.

DNA susține că Herțanu și alți trei oameni de afaceri au deturnat și și-au însușit în interes propriu suma totală de 7.797.410 lei, „bani ridicați în numerar din conturi ale persoanelor juridice și fizice, reprezentând un procentaj de aproximativ 54% din totalul sumelor ce au fost identificate ca fiind achitate de S.C. Grossmann Engineerig SRL, către «partenerii» la care se pretinde că au fost subcontractate lucrări” și că cei patru s-au sustras de la plata către stat, „prin practici evazioniste, a sumei de 2.515.293 lei, din care 1.509.176 lei reprezentând TVA și 1.006.117 lei reprezentând impozit pe profit”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Mașinile trebuie să îl aibă la bord. Devine obligatoriu din 1 iulie. UE a dat...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
În urmă cu 203 ani, murea Napoleon Bonaparte. Cum a ajuns din simplu caporal un...