Arestarea a fost doar începutul. Probleme MARI pentru cumnatul lui Ponta

Arestarea a fost doar începutul. Probleme MARI pentru cumnatul lui Ponta
Publicat: 06/03/2015, 19:10

Asocierea SC Euroconstruct Trading 98 SRL- SC Grossmann Engineering Group SRL, care a câștigat licitația pentru extinderea rețelei de canalizare a orașului Comarnic din fonduri europene, a depășit din nou termenul de finalizare a lucrărilor, stabilit, în urma unei prelungiri a contractului, pentru data de 5 martie 2015, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX Dumitru Pantea, directorul general al Hidro Prahova, firma la care acționar este Consiliul Județean Prahova și care derulează proiectul european, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În acest context, Pantea a spus că, începând de vineri, constructorii trebuie să plătească, potrivit contractului, penalități de 0,1 la sută pe zi din valoarea totală a lucrărilor, dar suma penalităților nu poate depăși un milion de euro.

„Am demarat procedurile de reziliere, sunt acum în penalități. Conform contractului, penalitățile sunt de 0,1 la sută (pe zi – n.r.) din valoarea totală a contractului, dar nu mai mult de un milion de euro” a spus Dumitru Pantea.

Întrebat dacă în ultima perioadă, de când a început ancheta procurorilor anticorupție care vizează deturnarea de fonduri europene din contractul pentru canalizarea de la Comarnic, a fost contactat de către reprezentanți ai constructorului, directorul Hidro Prahova a răspuns afirmativ, precizând că a fost contactat pentru a discuta despre prelungirea termenului de finalizare a lucrărilor.

„Probabil vom prelungi dacă se angajează că lucrează, nu știu, să vedem, încă suntem în discuții. Dar deocamdată ei sunt în penalități. (…) Noi ne-am luat toate măsurile ca să-i executăm”, a adăugat Pantea.

Acesta a precizat că SC Grossmann Engineering Group SRL nu mai este liderul asocierii care a câștigat contractul pentru canalizarea de la Comarnic și că lider de asociere este acum SC Euroconstruct Trading 98.

„Se face un inventar al lucrărilor executate, al lucrărilor de executat, dacă ei își asumă răspunderea, pentru că s-a schimbat liderul de echipă, nu mai este Grossmann, este Euroconstructul, dacă noul lider de echipă se angajează că va termina lucrările într-un termen «de», atunci vom continua cu ei. Dacă nu, vom rezilia contractul. Dacă în 30 de zile noul lider nu se angajează că va demara lucrările, atunci reziliem contractul”, a mai spus directorul general al SC Hidro Prahova, beneficiar al contractului.

Totodată, Dumitru Pantea a precizat că pe organizarea de șantier de la Comarnic constructorii nu mai au curent electric, ci doar alimentare cu apă.

Este pentru a doua oară când asocierea SC Euroconstruct Trading 98 SRL- SC Grossmann Engineering Group SRL depășește termenul prevăzut în contract pentru finalizarea lucrărilor de extindere a canalizării de la Comarnic.

Luna trecută, DNA Ploiești a deschis o anchetă care vizează infracțiuni de deturnare a fondurilor europene și evaziune fiscală în derularea acestui contract. În dosarul instrumentat de DNA, cumnatul premierului Victor Ponta și omul de afaceri Vladimir Ciorbă sunt arestați preventiv pentru constituire de grup infracțional organizat, deturnare de fonduri europene și evaziune fiscală. În același dosar, sunt puși sub control judiciar deputații Sebastian Ghiță, Vlad Cosma și șeful CJ Prahova Mircea Cosma, acuzați că l-au susținut pe Herțanu pentru ca firma sa să obțină contractul pentru extinderea canalizării de la Comarnic.

DNA susține că Herțanu și alți trei oameni de afaceri au deturnat și și-au însușit în interes propriu suma totală de 7.797.410 lei, „bani ridicați în numerar din conturi ale persoanelor juridice și fizice, reprezentând un procentaj de aproximativ 54% din totalul sumelor ce au fost identificate ca fiind achitate de S.C. Grossmann Engineerig SRL, către «partenerii» la care se pretinde că au fost subcontractate lucrări” și că cei patru s-au sustras de la plata către stat, „prin practici evazioniste, a sumei de 2.515.293 lei, din care 1.509.176 lei reprezentând TVA și 1.006.117 lei reprezentând impozit pe profit”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
George Simon a devenit tată pentru prima dată. Liderul AUR este în culmea fericirii: ”M-ai...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
România și pierderea Dobrogei. Ionel Brătianu: „Soarta Dobrogei nu depinde de stipulațiile păcii de la...