Caz revoltător la spitalul din Zărnești: bebeluș în stare gravă, după ce a căzut de pe masă la naștere

Caz revoltător la spitalul din Zărnești: bebeluș în stare gravă, după ce a căzut de pe masă la naștere

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Brașov, comisar șef Liviu Naghi, femeia a depus plângerea la Poliția Zărnești, în data de 14 martie, reclamând că personalul medical de la Spitalul Orășenesc Zărnești nu a asistat-o la naștere, iar nou-născutul ei s-a rănit după ce a căzut pe ciment, de pe masa de naștere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„A fost depusă o plângere la Poliția din Zărnești și a fost înregistrat un dosar la Parchetul Judecătoriei Zărnești pentru neglijență în serviciu. A fost deschisă o anchetă, împreună cu Colegiul Medicilor, pentru a se stabili cine se face vinovat în acest caz. Urmează să primim și raportul medico-legal al bebelușului, care se află internat la Maternitatea Brașov”, a declarat, marți, Liviu Naghi corepondentului MEDIAFAX.

Femeia, care se află la a doua sarcină, a intrat în travaliu, săptămâna trecută, și a chemat o ambulanță, ea solicitând să fie dusă la Spitalul din Zărnești, unde a chemat-o pe doctorița care i-a supravegheat sarcina.

După ce a ajuns la spital, femeia a fost urcată pe o masă. După doar un minut, femeia a născut, fără ca asistentele care erau lângă ea să îi acorde asistența medicală necesară, iar bebelușul a căzut de pe masă pe ciment.

Femeia a precizat în plângerea depusă la Poliție că, în momentul în care a născut, în încăperea unde se afla erau două cadre medicale, una dintre ele fiind cu spatele la ea și cealaltă lângă un geam.

Potrivit stirileprotv.ro, femeia din Zărnești susține că bebelușul a căzut de pe masa de naștere și s-a lovit și de metalul pe care femeia pusese picioarele, dar și de cimentul de pe jos.

„Una își făcea de lucru cu o penseta sau ceva că era lângă mine, dar cu spatele, și una era tocmai la geam. Copilul, după ce am născut, l-au adunat de pe jos. S-a lovit foarte tare, pentru că a căzut pe tabla pe care am pus eu picioarele, după care a căzut pe ciment. Deci, două lovituri a avut”, a declarat pentru stirileprotv.ro mama bebelușului, Ionela Dobrin.

Potrivit sursei citate, angajatele spitalului susțin însă că este imposibil că bebelușul, un băiețel, să fi căzut de la înălțime.

„Se așează o masă, aici, în față, după ce se așează gravida, aici se așează câmpuri sterile și n-ai cum să… că în cădere… a căzut pe această masă și i-o fi scăpat picioarele pe jos… Nu stiu, că n-am fost aici”, a declarat Xenia Pucheanu, directorul medical al Spitalului Orășenesc Zărnești.

Bebelușul s-a lovit puternic la cap și la o mână, fiind transportat de urgență la Maternitatea Brașov, unde a fost internat la Secția de Terapie Intensivă.

„Este lovit la o mânuță, la față, nu aveai unde să pui mâna de vânăt ce era și buza de sus nu se atingea cu buza de jos, că e ca o prună de umflat. La piept nu pot să-l pun”, a declarat Ionela Dobrin pentru stirileprotv.ro, adăugând că medicii de la Brașov i-au spus că bebelușul poate rămâne cu sechele, dar că până vineri nu pot da un răspuns și că, deocamdată, îi „tratează hemoragia pe care i-au găsit-o la creier”.

La rândul său, Mihai Dobrin, tatăl copilului, a declarat că sunt deciși să meargă până la capăt.

„Nu lăsăm așa, de ce să lăsăm așa? Ele și-au bătut joc… Și când ai un animal în curte și față și de ăla ai grijă să nu-ți moară, d-apoi de un copilaș! S-a născut sănătos… Dar acum e între viață și moarte”, a declarat pentru stirileprotv.ro Mihai Dobrin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-A DAT ORDIN în toată Uniunea Europeană. Acest lucru va fi INTERZIS definitiv
Încă trei zile libere pentru bugetari, după minivacanța de 1 Mai și Paști
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii