ATAC ARMAT într-un muzeu din Tunis: 19 MORȚI. Ambasadorul României era aproape de locul tragediei. Anunțul MAE

Cel puțin 19 persoane au fost ucise și alte câteva rănite, miercuri, în capitala Tunisiei, după ce bărbați înarmați au deschis focul în muzeul Bardo din Tunis, importantă atracție turistică. Atacul armat a continuat cu o luare de ostatici. Mai târziu, forțele de intervenție au luat cu asalt muzeul, eliberându-i pe ostatici. Se crede că în descindere au fost uciși doi presupuși atacatori, dar și că un polițist și-a pierdut viața.

Ministerul român de Externe a informat că ambasadorul român în Tunis se afla în Parlament în timpul atacului, adică în imediata apropiere a clădirii muzeului, însă a fost evacuat în siguranță.

Potrivit unor surse, numeroși turiști din țări europene au fost ținuți ostatici, printre ei fiind cetățeni britanici, italieni, francezi și spanioli.

Opt turiști italieni au fost răniți în atacul armat, relatează agenția ANSA. Deocamdată, Ministerul italian de Externe nu a putut confirma informația.

UPDATE 17:19 O nouă reacție din partea MAE român, care condamnă atacul armat din Tunis: „Ministerul Afacerilor Externe condamnă puternic atacul terorist comis la Muzeul Bardo din Tunis în cursul acestei după-amieze, soldat cu mai multe victime, persoane rănite și luare de ostatici. MAE transmite condoleanțe familiilor victimelor și își exprimă solidaritatea cu poporul tunisian în aceste momente dramatice. MAE afirmă deplina sa susținere pentru eforturile autorităților de la Tunis în vederea combaterii oricăror manifestări de tip terorist. Totodată, MAE reiterează sprijinul constant pentru parcursul democratic în care poporul tunisian s-a angajat cu fermitate”.

UPDATE 17:23 Premierul tunisian a informat că doi atacatori au fost uciși, dar alți trei au reușit să fugă, potrivit CNN. Și bilanțul său vorbește tot despre 17 turiști uciși, dar nu mai menționează polițistul care ar fi fost ucis în timpul operațiunii de eliberare a ostaticilor.

UPDATE 17:15 Noul bilanț al atacului, potrivit Le Figaro: 19 morți, dintre care 17 turiști. Nu este clar dacă este inclus în acest bilanț și polițistul ucis.

UPDATE 16:38 Luarea de ostatici s-a încheiat, informează Le Figaro. Polițiștii au luat cu asalt muzeul și i-au eliberat pe ostatici. Bilanțul vehiculat în acest moment este de 11 morți – șapte turiști străini, un localnic, doi presupuși autori ai atacului și un polițist.

UPDATE 16:25 Ministerul român de Externe informează, într-un comunicat remis gândul, că ambasadorul României se afla în apropierea muzeului, în timpul atacului, dar a fost evacuat în siguranță: „Precizăm că Ambasada României la Tunis a întreprins, în regim de urgență, demersurile legale pe lângă autoritățile competente tunisiene în vederea obținerii unor informații detaliate cu privire la acest caz, care este în derulare. Până la acest moment, nu există informații conform cărora printre victime sau în interiorul muzeului s-ar afla și cetățeni români. Misiunea diplomatică română monitorizează cazul, este în legătură permanentă cu autoritățile locale și va reveni cu detalii după obținerea unor informații suplimentare. Menționăm că ambasadorul României la Tunis se afla în momentul atacului în clădirea Parlamentului, aflată în apropierea muzeului. Acesta a fost evacuat în siguranță”.

Atacul la Muzeul Bardo, comis de trei islamiști îmbrăcați în uniforme militare, a fost lansat în timp ce deputații tunisieni dezbăteau, în clădirea vecină, un proiect de lege privind combaterea terorismului. Parlamentul Tunisiei a fost evacuat din cauza incidentului terorist.

Un purtător de cuvânt al Ministerului tunisian de Interne a declarat că doi islamiști considerați autori ai atacului armat sunt blocați în Muzeul Bardo, fiind înconjurați de forțele de ordine.

Muzeul Bardo, renumit pentru o colecție de mozaicuri din perioada Imperiului Roman, este una dintre principalele atracții turistice din Tunisia.

Autoritățile tunisiene au atras atenția asupra riscului terorist, în contextul conflictului militar din Libia vecină, unde unele regiuni sunt ocupate de militanți ai organizației sunnite Stat Islamic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că...
Reacția virală a unei turiste din Marea Britanie când a văzut cât costă o cafea...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după...
Oana Roman a făcut o gafă colosală şi a fost taxată imediat: 'Se vede clar...
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
ANIMAŢIE. "Nu pot să vă spun ce am văzut, băiatul ardea". Trei prieteni, cursă nebună...
Breaking news despre Florin Piersic!
Care este singurul tip de carne complet interzis în România! Ce pățești dacă mănâci așa...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Curtea Penală Internaţională solicită mandate de arestare pentru premierul Netanyahu şi Yahya Sinwar - liderul...
O PREDICȚIE extraordinară a lui EINSTEIN, tocmai a fost CONFIRMATĂ
Se schimbă buletinele în România. Când se emit noile cărți de identitate
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Ei sunt cei trei tineri care au murit în cumplitul accident din Iași. George și...
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
Recomandare de carte de la Bill Gates: „Dacă ești pasionat de educație, trebuie să citești...
×