Scandal sexual în interiorul Secret Service: ”E tulburător”

Scandal sexual în interiorul Secret Service: ''E tulburător''
Publicat: 09/04/2015, 08:07

Unitatea care investighează infracțiuni de natură sexuală în cadrul Poliției din DC și un inspector general guvernamental investighează acuzațiile formulate de agentă, potrivit cărora Xavier Morales, un manager din cadrul Diviziei de Securitate, i-a făcut avansuri sexuale nedorite în noaptea de 31 martie, după ce s-au întors de la o petrecere care a avut loc într-un restaurant din centrul orașului, afirmă doi oficiali din cadrul poliției, la curent cu ancheta.

Femeia le-a spus anchetatorilor din cadrul poliției și agenției că Morales, șeful ei, i-a spus în timpul petrecerii, la Capitol City Brewing Company, că este îndrăgostit de ea și ar vrea să facă sex, afirmă două surse la curent cu declarațiile ei. Ulterior, la cartierul general, acuză ea, Morales a încercat să o sărute și a ținut-o de mâini când ea a încercat să opună rezistență, potrivit celor două surse la curent cu plângerea. Femeia afirmă că a opus rezistență până când Morales a renunțat.

Morales, prin intermediul unui purtător de cuvânt al agenției, a refuzat să comenteze pentru WP și nu a dat curs nici invitației de a comenta la telefonul personal.

Secret Service l-a suspendat administrativ, pe o perioadă nedeterminată, pe Morales, la sfârșitul săptămânii trecute și i-a înscris numele pe o listă care interzice accesul în sediu, a anunțat un oficial din cadrul agenției. Aceasta i-a luat, de asemenea, pistolul și legitimația, după ce anchetatori interni au lansat o revizuire preliminară a plângerii și au efectuat „interviuri ulterioare concordante”, joi după-amiaza, a declarat purtătorul de cuvânt Brian Leary.

„Secret Service este o agenție care le cere angajaților săi să se comporte la cel mai înalt nivel de integritate. Aceste acuzații sunt tulburătoare”, a declarat directorul Joseph P. Clancy, citat într-un comunicat pentru ziar. „Orice amenințări sau violență care ne pun în pericol angajații la locul de muncă sunt inacceptabile și nu vor fi tolerate”, a adăugat el.

Este vorba despre al doilea incident de conduită ilegală la locul de muncă, în decurs de o lună, care afectează Secret Service. Administrația Obama anchetează un incident în urma căruia doi agenți de rang înalt care se întorceau de la o petrecere au intrat, cu o mașină de serviciu, în perimetrul unei investigații în desfășurare la Casa Albă, pe 4 martie.

Morales, în vârstă de 48 de ani, face parte dintr-un grup de oficiali pe care Clancy i-a promovat când a preluat, în octombrie, funcția de director interimar, în urma unei serii de incidente care au determinat Congresul și administrația să ceară o nouă conducere și reformarrea secret Service.

Petrecerea de la 31 martie marca desemnarea lui Morales ca șef al Biroului Secret Service de teren din Louisville, un post pe care urma să-l preia săptămâna aceasta. Morales era, anul trecut, președintele Asociației ofițerilor superiori hispanici din poliția americană. El este căsătorit cu o agentă specială, promovată recent în postul de director adjunct pentru Afaceri Guvernamentale la cartierul general al agenției.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
Florin Piersic, OPERAT de urgență! Diagnosticul pus de medici, după ce i s-a făcut rău
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
UNGURII vor să schimbe regulile în toată Europa. Se PREGĂTEȘTE deja decizia: Trebuie să încetăm
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Florin Piersic, dus de urgență la spital! Marelui actor i s-a făcut rău în timpul...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cele mai populare destinații în minivacanța de 1 mai și Paște