Fanii „Anatomia lui Grey” au lansat o petiție a salva personajul ucis de producători

Fanii Anatomia lui Grey au lansat o petiție a salva personajul ucis de producători
Publicat: 27/04/2015, 16:05

Fanii acestui serial TV, care se bucură de o popularitate deosebită, au fost extrem de supărați după ce personajul interpretat de actorul american Patrick Dempsey a fost ucis în urma unui accident de automobil, în cel mai recent episod al show-ului TV, difuzat de postul ABC pe 23 aprilie.

Patrick Dempsey a interpretat rolul medicului neurochirurg Derek „McDreamy” Shepherd timp de 11 sezoane în acest show TV .

O telespectatoare americană a fost atât de supărată, încât a lansat o petiție online, prin care a cerut creatoarei serialului, Shonda Rhimes, să îl „reînvie” pe Derek Shepherd și să îl readucă în serial.

Petiția, lansată de Courtney Williams pe site-ul Change.org, se intitulează „Aduceți-l pe doctorul «McDreamy» înapoi!” și a fost semnată deja până la ora publicării acestor informații de peste 15.500 de persoane.

Petiția conține un text care se adresează Shondei Rhimes, producătorilor postului ABC și actorului Patrick Dempsey.

„Aici e vorba de ceva foarte important, pentru că nu poți să îi lași pe oameni să investească sentimente vreme de un deceniu într-un anumit personaj și, apoi, să îl ucizi în acest fel”, se afirmă în debutul acestui text publicat online.

„Există oameni în lumea asta care donează sânge și organe, încercând să salveze vieți, dorindu-și să devină doctori, iar toate aceste lucruri se întâmplă pentru că au fost fani ai acestui serial de televiziune. Nu ne dezamăgiți în felul acesta! Ne-ați distrus complet!”, a adăugat inițiatoarea petiției.

Formulat ca o scrisoare deschisă, acest text de peste 600 de cuvinte o acuză pe Shonda Rhimes de „cruzime” și pe spitalul în care moare Derek Shepherd de „neglijență”: „Felul în care ai creat senzația de anticipare și apoi ai ucis acest personaj reprezintă o formă de cruzime. Acel spital a dat dovadă de neglijență, pentru că el nici măcar nu a putut să-și doneze organele, care ar fi putut astfel să trăiască în alte personaje”.

„Oamenii nu mai dorm și nu mai mănâncă din cauza acestei întorsături tragice a evenimentelor, iar tu nu ești aici pentru a-i ajuta, într-un fel sau altul”, a adăugat creatoarea petiției, adresându-i-se personajului interpretat de Patrick Dempsey.

Courtney Williams are și câteva sugestii pentru Shonda Rhymes, căreia îi cere imperativ să corecteze această situație: „Cred că ar trebui, cu toate ideile tale strălucite și cu toată echipa minunată de scenariști, să faci ca acest episod să fie unul visat. Să pară că a fost o halucinație”.

Personajul interpretat de Patrick Dempsey, un medic specializat în neurochirurgie, a fost lovit de un automobil în episodul intitulat „How to Save a Life”, difuzat pe 23 aprilie de postul american. În urma accidentului, medicul Derek Shepherd se află în moarte cerebrală, iar soția sa, Meredith Grey, interpretată de actrița Ellen Pompeo, decide să îl deconecteze de la sistemele de întreținere a funcțiilor vitale.

Joi, postul ABC a anunțat că va amâna difuzarea episodului din 30 aprilie a noului show creat de Shonda Rhimes, thrillerul politic „Scandal”, pentru a difuza un episod special cu o durată de două ore din serialul „Anatomia lui Grey”, creat în semn de omagiu adus personajului jucat de Patrick Dempsey. Episodul de săptămâna viitoare este promovat printr-o secvență în care personajul jucat de Ellen Pompeo le spune prietenilor și colegilor ei că Derek Shepherd a murit.

Patrick Dempsey nu este primul personaj principal din „Anatomia lui Grey” care părăsește acest serial. Actorii Katherine Heigl, Isaiah Washington, T.R. Knight, Eric Dane, Chyler Leigh și, cel mai recent, Sandra Oh, au părăsit la rândul lor în ultimii ani distribuția show-ului.

Ultimul episod din cel de-al 11-lea sezon al serialului „Grey’s Anatomy” va fi difuzat de postul ABC pe 14 mai.

Producătorii serialului nu au confirmat deocamdată în mod oficial cel de-al 12-lea sezon al show-ului, dar, potrivit specialiștilor în domeniu, datorită audienței de 11,6 milioane de telespectatori înregistrată de actualul sezon, producția unuia nou pare să fie deja o certitudine.

Serialul „Anatomia lui Grey”, produs de studiourile ABC, este câștigătorul a 37 de premii internaționale, dintre care două Globuri de Aur: în 2006, acordat Sandrei Oh (interpreta Cristinei Yang) – cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial TV, iar în 2007 – pentru cel mai bun serial de televiziune. Actorii din rolurile principale, dar și serialul în sine au mai obținut alte 95 de nominalizări (Emmy, Globul de Aur) de la debutul producției pe micile ecrane, în 2005.

Doctorii de la Spitalul Seattle Grace au de-a face cu viața și moartea în fiecare zi, motiv pentru care își găsesc sprijinul în prietenia care îi leagă, iar uneori merg cu poveștile chiar mai departe decât ceea ce înseamnă doar prietenia. Împreună, ei descoperă că nici medicina, nici relațiile care îi leagă nu pot fi tranșate în alb și negru. Viața reală se vede, se trăiește doar în nuanțe de gri.

Din distribuția serialului „Anatomia lui Grey” fac parte actorii Ellen Pompeo (Meredith Grey), Patrick Dempsey (în rolul lui Derek Shepherd), Justin Chambers, (interpretul lui Alex Karev), Chandra Wilson (alias Miranda Bailey), James Pickens Jr. (în rolul lui Richard Webber), Sara Ramirez (joacă rolul lui Callie Torres) și Kevin McKidd (pentru rolul Owen Hunt).

Patrick Galen Dempsey, născut pe 13 ianuarie 1966, este un actor american cunoscut pentru rolul chirurgului neurolog Derek Shepherd din serialul de televiziune „Anatomia lui Grey”. Actorul s-a remarcat și în câteva lungmetraje, precum „Casă, dulce casă/ Sweet Home Alabama”, „Clubul împăraților/ The Emperor’s Club”, „Jurnalul străzii/ Freedom Writers”, „Magie în New York/ Enchanted”, „Mireasa e iubita mea!/ Made of Honor” și „Ziua îndrăgostiților/ Valentine’s Day”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Decizie pentru femeile din România. Se dă legea care va deveni obligatorie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ziua în care Rusia l-a regăsit pe Ţareviciul Alexei, ucis de bolşevici la 14 ani