Alocația pentru copii va fi DUBLATĂ, premierul Ponta nu apare că a votat. Cum a reușit PNL să impună măsura în fața majorității PSD

Alocația pentru copii va fi DUBLATĂ, premierul Ponta nu apare că a votat. Cum a reușit PNL să impună măsura în fața majorității PSD
Publicat: 20/05/2015, 17:29

PNL a depus de ieri un amendament la Comisia de Muncă prin care a cerut dublarea alocației pentru copii, dar acesta a fost respins de actuala majoritate parlamentară, toți deputații PSD votând împotrivă. Președintele Comisiei de Muncă, pesedistul Florin Iordache, a anunțat că nu a fost respinsă dublarea alocației, ci s-a amânat discuția pentru a se cere detalii la Ministerul de Finanțe dacă sunt resurse în buget pentru aceste alocații.

Liberalii s-au mobilizat astăzi în Camera Deputaților și au profitat de absența de la ședința de vot pe articole a social-democraților. Astfel, au introdus un amendament privind dublarea alocației la 84 de lei, care a fost votat.

foto: Camera Deputaților / în tabel se arată cum au votat partidele parlamentare amendamentul privind dublarea alocației pentru copii, amendamentul fiind votat la ședința finală de vot final și de PSD

La ședința de vot final, premierul Ponta nu a votat la acest proiect legislativ, pe site-ul Camerei Deputaților neapărând că a votat acest proiect legislativ.

Imediat după acest moment, de la Guvern, Victor Ponta a anunțat că executivul și PSD susțin și ei majorarea alocației, neînțelegerile venind din faptul că liberalii nu au indicat sursa de finanțare., în condițiile în care impactul bugetar anual este estimat la 1,8 miliarde.

El a adăugat că pentru acest an și anul viitor pot fi găsiți bani, dar trebuie totuși indicată și sursa de finanțare, precizând că a discutat pe această temă atât cu președintele Klaus Iohannis, cât și cu președintele Camerei Deputaților.

„Spun ca principiu: suntem partid social-democrat și primii care ne bucurăm, ne era frică că dreapta se opune acestor lucruri. Acum înțeleg că ei își doresc foarte tare acest lucru și noi ni-l dorim cu atât mai mult. Nu am dat aviz de la Guvern că nu ni l-a cerut nimeni. L-am informat și pe președinte, voi informa și Camera Deputaților astăzi, doar să știm că 1,8 miliarde lei este impactul acestei măsuri. Dintr-un punct de vedere strict social-democrat, mi se pare un lucru bun și îl susțin din toată inima, dar vreau să știm că ne costă 1,8 miliarde lei pe an. Partea proastă este că cei care au făcut amendamentul nu ne-au spus de unde luăm, cum spune în Constituție, dar nu aș fi social-democrat dacă m-aș opune la asemenea idei. Să vedem, că nu ne-au spus cei care au votat, deci tot noi o să trebuiască să vedem de unde găsim banii. Anul ăsta îi găsim, îi găsim și la anul, dar înseamnă că ei vor să ne lase numai pe noi la guvernare, că noi îi găsim pentru alocații, nu știu unde o să-i găsească ei în continuare sau de unde o să taie”, a spus Ponta.

„Le mulțumesc și colegilor de la PSD.Este o veste bună, o primă veste foarte bună pentru familiile din România, pentru că nu vorbim de o măsură de stânga sau de dreapta, ci de trei milioane de copii care se vor bucura de această măsură. E o măsură pe care PNL, cu sprijinul ce lor de la aputere reușesc să o facă”, a spus Alina Gorghiu, co-președinte PNL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia...
Dezvăluiri tulburătoare făcute de Iulia Albu, după ce fostul soț a anunțat că are cancer:...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Medicii iau în calcul să îi amputeze piciorul lui Florin Piersic, din cauza infecţiei cu...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Mesajul Iuliei Albu după ce Mihai Albu a fost operat de cancer: „Sperăm ca această...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Medicii de la Spitalul „Foişor” despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Starea generală...
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Putin a dat ORDIN. Militarii ruşi se RETRAG. Decizia zilei de 9 mai
Netflix a dat lovitura cu acest serial. Abonații devin dependenți
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
”Am chemat salvarea. Șocul a fost groaznic” Dinu Maxer a trecut prin momente de panică...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Când ar putea fi construită prima cale ferată pe Lună?