Alocația pentru copii va fi DUBLATĂ, premierul Ponta nu apare că a votat. Cum a reușit PNL să impună măsura în fața majorității PSD

Alocația pentru copii va fi DUBLATĂ, premierul Ponta nu apare că a votat. Cum a reușit PNL să impună măsura în fața majorității PSD
Publicat: 20/05/2015, 17:29

PNL a depus de ieri un amendament la Comisia de Muncă prin care a cerut dublarea alocației pentru copii, dar acesta a fost respins de actuala majoritate parlamentară, toți deputații PSD votând împotrivă. Președintele Comisiei de Muncă, pesedistul Florin Iordache, a anunțat că nu a fost respinsă dublarea alocației, ci s-a amânat discuția pentru a se cere detalii la Ministerul de Finanțe dacă sunt resurse în buget pentru aceste alocații.

Liberalii s-au mobilizat astăzi în Camera Deputaților și au profitat de absența de la ședința de vot pe articole a social-democraților. Astfel, au introdus un amendament privind dublarea alocației la 84 de lei, care a fost votat.

foto: Camera Deputaților / în tabel se arată cum au votat partidele parlamentare amendamentul privind dublarea alocației pentru copii, amendamentul fiind votat la ședința finală de vot final și de PSD

La ședința de vot final, premierul Ponta nu a votat la acest proiect legislativ, pe site-ul Camerei Deputaților neapărând că a votat acest proiect legislativ.

Imediat după acest moment, de la Guvern, Victor Ponta a anunțat că executivul și PSD susțin și ei majorarea alocației, neînțelegerile venind din faptul că liberalii nu au indicat sursa de finanțare., în condițiile în care impactul bugetar anual este estimat la 1,8 miliarde.

El a adăugat că pentru acest an și anul viitor pot fi găsiți bani, dar trebuie totuși indicată și sursa de finanțare, precizând că a discutat pe această temă atât cu președintele Klaus Iohannis, cât și cu președintele Camerei Deputaților.

„Spun ca principiu: suntem partid social-democrat și primii care ne bucurăm, ne era frică că dreapta se opune acestor lucruri. Acum înțeleg că ei își doresc foarte tare acest lucru și noi ni-l dorim cu atât mai mult. Nu am dat aviz de la Guvern că nu ni l-a cerut nimeni. L-am informat și pe președinte, voi informa și Camera Deputaților astăzi, doar să știm că 1,8 miliarde lei este impactul acestei măsuri. Dintr-un punct de vedere strict social-democrat, mi se pare un lucru bun și îl susțin din toată inima, dar vreau să știm că ne costă 1,8 miliarde lei pe an. Partea proastă este că cei care au făcut amendamentul nu ne-au spus de unde luăm, cum spune în Constituție, dar nu aș fi social-democrat dacă m-aș opune la asemenea idei. Să vedem, că nu ne-au spus cei care au votat, deci tot noi o să trebuiască să vedem de unde găsim banii. Anul ăsta îi găsim, îi găsim și la anul, dar înseamnă că ei vor să ne lase numai pe noi la guvernare, că noi îi găsim pentru alocații, nu știu unde o să-i găsească ei în continuare sau de unde o să taie”, a spus Ponta.

„Le mulțumesc și colegilor de la PSD.Este o veste bună, o primă veste foarte bună pentru familiile din România, pentru că nu vorbim de o măsură de stânga sau de dreapta, ci de trei milioane de copii care se vor bucura de această măsură. E o măsură pe care PNL, cu sprijinul ce lor de la aputere reușesc să o facă”, a spus Alina Gorghiu, co-președinte PNL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Mare problemă pe litoralul românesc. Deschiderea sezonului, în pericol
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?