Doi români au murit și cinci au fost grav răniți în urma unui accident în Germania. „Răniții sunt în stare critică, dar nu există risc vital”

Doi români au murit și cinci au fost grav răniți în urma unui accident în Germania. Răniții sunt în stare critică, dar nu există risc vital
Publicat: 07/08/2015, 20:03
Actualizat: 06/07/2016, 17:48

„Consulatul General al României la Munchen a întreprins, în regim de urgență, demersurile legale pe lângă autoritățile competente în vederea obținerii unor informații suplimentare privind circumstanțele producerii accidentului. Potrivit primelor informații obținute, în urma impactului, au decedat două persoane, inclusiv șoferul, iar ceilalți cinci pasageri se află spitalizați în stare gravă, în trei spitale din regiune”, a precizat MAE.

Potrivit MAE,” microbuzul condus de un șofer de cetățenie română a lovit un utilaj de întreținere autostrăzi, staționat pe banda de urgență, într-o zona cu restricție de viteză”.

„Oficiul consular român este în legătură permanentă cu autoritățile germane și cu spitalele unde se află internați cetățenii români în vederea obținerii unor informații detaliate privind starea de sănătate a acestora și este pregătit să acorde asistență consulară de specialitate, în limita competențelor legale”, a transmis MAE.

„În urma evaluării medicale a celor cinci cetățeni români răniți și internați în 3 spitale din proximitatea locului accidentului, medicii curanți au informat Consulatul General al României la München că starea acestora nu este gravă, două dintre persoanele respective urmând a fi externate în cursul zilei de mâine, 8 august 2015. Reprezentanții oficiului consular au reușit să intre în legătură cu persoanele spitalizate”, potrivit unui comunicat de presă emis de MAE.

„Potrivit primelor informații obținute, în urma impactului, au decedat două persoane, inclusiv șoferul, iar ceilalți cinci pasageri se află spitalizați în stare gravă, în trei spitale din regiune”, a precizat MAE într-un comunicat de presă.

Consulatul General al României la Munchen a întreprins, în regim de urgență, demersurile legale pe lângă autoritățile competente în vederea obținerii unor informații suplimentare privind circumstanțele producerii accidentului.

De asemenea, oficiul consular român este în legătură permanentă cu autoritățile germane și cu spitalele unde se află internați cetățenii români, în vederea obținerii unor informații detaliate privind starea de sănătate a acestora și este pregătit să acorde asistență consulară de specialitate, în limita competențelor legale, a mai precizat MAE.

Potrivit site-ului Idowa.de, accidentul a avut loc vineri dimineață pe Autostrada A3, în zona Metten, în apropierea orășelului Deggendorf, în sud-estul Germaniei.

Pe un segment în care viteza maximă era limitată la 80 de km/h din cauza unor lucrări, șoferul unui microbuz în care erau români a lovit din spate un autocamion cu remorcă staționat. Vehiculul pentru lucrări de întreținere era staționat legal în afara zonei de rulare, pe o bandă temporar închisă circulației.

Șoferul microbuzului, un român în vârstă de 35 de ani, și o adolescentă de 15 ani, tot româncă, au murit în accident.

Alte cinci persoane din microbuz – patru femei și un bărbat – au fost rănite grav în accident. Cei cinci răniți au fost transportați la spitale din regiune.

„Răniții sunt în stare critică, dar nu există risc vital”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției germane.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cât de frumoasă e iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Șapte reguli care te vor ajuta să economisești mulți bani
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Elisabeta I, Regina Fecioară sau Gloriana