Cum va fi VREMEA în următoarele două săptămâni. PROGNOZA METEO până pe 22 noiembrie, pentru fiecare regiune a țării

Cum va fi VREMEA în următoarele două săptămâni. PROGNOZA METEO până pe 22 noiembrie, pentru fiecare regiune a țării
Publicat: 09/11/2015, 15:09

Conform estimării publicate de ANM, debutul intervalului analizat va fi caracterizat de o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru a doua decadă a lunii noiembrie.

În a doua parte a intervalului, valorile termice vor scădea și se vor menține în jurul mediilor climatologice specifice până la sfârșitul perioadei de referință.

Și în București vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit la începutul intervalului analizat. Începând cu 15 noiembrie, temperaturile vor scădea, dar vor oscila în jurul mediilor climatologice.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

BANAT

În primele zile ale intervalului, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit în a doua decadă a lunii noiembrie, astfel că se vor înregistra medii regionale ale temperaturilor maxime de 15…17 grade și ale celor minime de 7…9 grade. Spre finalul primei săptămâni, valorile termice vor scădea și, deși vor avea ușoare variații de la o zi la alta, se vor menține în jurul mediilor climatologice specifice până la sfârșitul perioadei de referință, cu maxime termice de 10…12 grade și minime de 2…5 grade, mediat pe regiune.

Vor fi ploi slabe sau burnițe cu caracter local la începutul intervalului, dar și după data de 17 noiembrie.

CRIȘANA

Intervalul va debuta cu o vreme mult mai caldă decât în mod normal în a doua decadă a lunii noiembrie, astfel că vor fi, în medie regională, temperaturi maxime de 14…16 grade și minime de 6…8 grade. Spre sfârșitul primei săptămâni de prognoză, se va produce o răcire a vremii, dar valorile termice nu vor scădea sub limita climatologic specifică perioadei, fiind estimate, până spre finalul intervalului de referință, maxime termice de 9…12 grade și minime de 2…4 grade, medii regionale.

Se vor semnala local burnițe sau ploi slabe la începul intervalului și din nou după data de 17 noiembrie.

TRANSILVANIA

În primele zile ale intervalului, vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal în a doua decadă a lunii noiembrie, astfel că se vor înregistra medii regionale ale temperaturilor maxime de 12…16 grade și ale minimelor de 5…8 grade. Spre sfârșitul primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor scădea și, deși vor avea ușoare variații de la o zi la alta, se vor menține în jurul mediilor climatologice specifice până la finalul perioadei de referință, cu maxime termice de 8…10 grade și minime de 0…2 grade, mediat pe regiune, fiind de așteptat și valori nocturne negative, în special în zonele depresionare.

Vor fi ploi slabe sau burnițe pe areale restrânse la începutul intervalului, iar probabilitatea de ploaie va crește din nou în cea de-a doua săptămînă, cu precădere în jurul datei de 17 noiembrie.

MARAMUREȘ

În primele zile ale intervalului, vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal în a doua decadă a lunii noiembrie, astfel că se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 12…14 grade și ale minimelor de 6…7 grade. Spre sfârșitul primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor scădea și, deși vor avea ușoare variații de la o zi la alta, se vor menține în jurul mediilor climatologice specifice până la finalul perioadei de referință, cu maxime termice de 8…10 grade și minime de 1…4 grade, mediat pe regiune.

Vor fi ploi slabe sau burnițe local la începutul intervalului, iar probabilitatea de ploaie va crește din nou în cea de-a doua săptămână, cu precădere în jurul datei de 17 noiembrie.

MOLDOVA

Până la sfârșitul primei săptămâni, valorile de temperatură se vor situa cu mult peste cele înregistrate în mod obișnuit în această perioadă din an, media temperaturilor maxime urmând a fi de 14…17 grade, iar a minimelor de 5…9 grade. Ulterior, vremea se va răci, însă temperaturile estimate nu vor coborî sub cele climatologic specifice perioadei, cu medii regionale de 8…12 grade ziua și 2…4 grade noaptea.

Probabilitatea pentru ploi slabe sau burniță va fi mai mare în jurul datei de 10 noiembrie și în perioada 17-18 noiembrie.

DOBROGEA

Pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal în a doua decadă a lunii noiembrie, astfel că se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 14…17 grade și minime de 7…10 grade. Începând cu data de 15 noiembrie, se va produce o răcire a vremii, dar valorile termice nu vor scădea sub limita climatologic specifică perioadei, fiind estimate, până spre finalul intervalului de referință, maxime termice de 10…14 grade și minime de 4…6 grade, medii regionale.

Probabilitatea de ploaie va fi redusă în cea mai mare parte a intervalului.

MUNTENIA

Prima săptămână a intervalului va fi caracterizată de o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru perioada aceasta din an, cu valori maxime de 16…19 grade și minime de 6…9 grade, mediat pe regiune, fiind de așteptat -în după-amiaza de 11 noiembrie- chiar și valori de peste 20 de grade. Începând cu 15 noiembrie, temperaturile vor scădea, dar vor oscila în jurul mediilor climatologice, respectiv 10…14 grade ziua și 2…5 grade noaptea.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi redusă pe tot parcursul intervalului de referință.

OLTENIA

Pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal în a doua decadă a lunii noiembrie, astfel că se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 15…19 grade și minime de 7…10 grade. Începând cu data de 15 noiembrie, se va produce o răcire a vremii, dar valorile termice nu vor scădea sub limita climatologic specifică perioadei, fiind estimate, până spre finalul intervalului de referință, maxime de 10…13 grade și minime de 2…5 grade, medii regionale.

Probabilitatea de ploaie va fi relativ redusă în cea mai mare parte a intervalului.

LA MUNTE

Vremea mult mai caldă decât ar fi normal în luna noiembrie se va menține pe parcursul primei săptămâni, când vor fi medii ale maximelor termice de 7…11 grade și ale minimelor de 2…3 grade. După data de 15 noiembrie, temperaturile vor scădea, dar în general vor oscila în jurul celor obișnuite ale perioadei. Astfel se vor înregistra valori de 3…6 grade ziua, iar noaptea vor predomina temperaturile negative.

Se vor semnala ploi locale la începutul intervalului, apoi probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește în cea de-a doua săptămână, în special în jurul datei de 17 noiembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
Florin Piersic, OPERAT de urgență! Diagnosticul pus de medici, după ce i s-a făcut rău
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
UNGURII vor să schimbe regulile în toată Europa. Se PREGĂTEȘTE deja decizia: Trebuie să încetăm
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Florin Piersic, dus de urgență la spital! Marelui actor i s-a făcut rău în timpul...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cele mai populare destinații în minivacanța de 1 mai și Paște