Membru CNA: Prezența președintelui Dumei de Stat din Rusia la o televiziune din România este o eroare majoră

Membru CNA: Prezența președintelui Dumei de Stat din Rusia la o televiziune din România este o eroare majoră
Publicat: 28/11/2015, 12:34

„Sergei Naryshkin (Serghei Narîșkin, n.r.), președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, persoană căreia i-a fost interzis accesul pe teritoriul Uniunii Europene prin Decizia Consiliului UE 145/2014 este prezentat românilor de către un post de televiziune. Este adevărat că fiecare radiodifuzor își stabilește propria politică editorială, însă această independență editorială comportă, totuși, și responsabilități față de public. Consider că prezența televizată a acestei persoane sancționate la cel mai înalt nivel european este o eroare majoră. Legitimarea lui Naryshkin în fața românilor este, în opinia mea, o sfidare la adresa parteneriatului pe care România îl are cu Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii. De asemenea, remarc faptul că această apariție televizată este o continuare a încercărilor (mai generale) de manipulare a opiniei publice din România în privința politicilor internaționale duse de Federația Rusă, politici care au dus tocmai la sancționarea președintelui Dumei de Stat. Mai mult, contextul geopolitic în care ne aflăm reclamă întărirea presei românești în privința promovării valorilor europene și a parteneriatelor la care ne-am angajat din credință, nu din conjunctură. Este inacceptabil acest demers de presă”, a scris Valentin Jucan, pe contul său de pe rețeaua de socializare Facebook.

Valentin Jucan și-a însoțit comentariul cu o imagine din timpul interviului difuzat de Digi 24 cu președintele Dumei de Stat a Federației Ruse.

Pe de altă parte, potrivit site-ului Digi 24, prezent vineri pentru prima dată la București, Serghei Narîșkin a acordat un interviu în exclusivitate acestei televiziuni de știri.

Serghei Narîșkin a efectuat o vizită de lucru în România, vineri, pentru a lua parte la o ceremonie de preluare a președinției Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră de la Parlamentul României la Legislativul rus – Adunarea Federală. Ceremonia de la București a avut loc în cadrul celei de-a 46-a Adunări Generale a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN). Cooperarea Economică la Marea Neagră este o organizație internațională a țărilor din regiunea Mării Negre.

Mai mulți participanți la reuniunea APCEMN l-au primit cu proteste pe Serghei Narîșkin, în timpul discursului acestuia din Senat o parte a membrilor delegației ucrainene afișând pancarte și bătând cu palmele în masă.

De cealaltă parte, Serghei Narîșkin a spus că interdicția de a intra în Uniunea Europeană este „ca o acțiune a unui barbar” și că este contra principiilor democratice.

Președintele Dumei Serghei Narîșkin se află pe o listă cu oficiali ruși care au interdicție de acces în Uniunea Europeană.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, însă, că Serghei Narîșkin a putut fi invitat la summit-ul APCEMN având în vedere „obligația de drept internațional de a permite intrarea celor care, în temeiul unui acord multilateral, se bucură de privilegii și imunități”. Ministerul de Externe a precizat că România a informat partenerii din Uniunea Europeană cu privire la acest caz.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Momentul în care Dan Vîlceanu îl mușcă de nas și îl agresează pe Florin Roman...
Meteorologii Accuweather anunță o lună iunie cum nu prea a mai fost în România. Prognoză...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui...
Cabral, 'pus pe hold' de o… blondisancă! Ce mai contează că e adjudecat + copii...
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
Bătaie în Parlament. Dan Vîlceanu, acuzat că l-a lovit cu genunchiul în nas pe Florin...
Breaking news despre Florin Piersic!
Cât costă să sari cu parașuta în România. Prețurile pornesc de la 1000 de lei...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cele mai comune probleme la o cutie de viteze automată?
Nu-ţi mai face patul dimineaţa! Un medic te sfătuieşte să-l laşi dezordonat
O structură GIGANTICĂ ascunsă în adâncurile spațiului!
Interzis în toată România. Legea este în vigoare din 2008
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Nina Dobrev a suferit un accident. Primul mesaj transmis de actriță de pe patul de...
BANCUL ZILEI. Două măicuțe în mașină. Deodată pe parbriz sare un VAMPIR mic
Robotul moale care imită picioarele păianjenilor
×