Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României: Avem prima șansă cu Slovenia!

Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României: Avem prima șansă cu Slovenia!
Publicat: 01/03/2016, 22:45

„Noi avem prima șansă, mai ales că jucăm acasă, jucăm acasă la Marius Copil, la Arad, prima oară la Arad. Am fost primiți cu căldură și ne bucurăm să fim aici. Șansele noastre sunt mari, mai ales că jucăm cu Slovenia, nici jucătorii lor nu au avut rezultate foarte, foarte bune în ultima perioadă, dar sunt niște jucători foarte periculoși. Prima zi va fi foarte importantă, la meciurile de simplu dacă am putea acolo să luăm 2 puncte ar fi extraordinar, dar știti cum e, trebuie să faci 3 puncte la Cupa Davis, nu contează, când și cum, numai acele 3 puncte trebuie făcute.”, a precizat Pavel, potrivit corespondentului MEDIAFAX.

Andrei Pavel a vorbit și despre condițiile de desfășurare ale confruntării din Cupa Davis: „Suprafața (de joc – n.r.) e chiar perfectă, e între rapidă și nu foarte rapidă. Condițiile sunt extraordinare. Sala Sporturilor > a fost amenajată foarte frumos, într-un timp foarte scurt, se văd eforturile pe care le-a făcut orașul Arad și le mulțumim împreună cu Federația. Sunt mulțumit și în privința cazării, stăm la hotelul lui Marius Copil și îi mulțumim familiei lui pentru că ne-au primit și ne simțim incredibil”.

Florin Mergea, locul 12 în clasamentul ATP la dublu, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că România va aborda meciurile cu prudență și se vor pregăti corespunzător: „Ca oricare alt meci, va fi greu, dovadă a fost și meciul de la Mamaia, în care plecam clar favoriți și nu am reușit să câștigăm. Sper într-o victorie sâmbătă și un meci foarte bun aici. De studiat, mereu ne studiem adversarii și nu cred că sunt mai omogeni decât noi, deci noi chiar avem o istorie foarte bogată în spate și avem un anumit nivel în momentul de față. Cel mai important lucru este să ne concentrăm strict pe ce avem noi de făcut și sunt sigur că dacă jucăm la un nivel destul de ridicat nu va fi nicio problemă”.

Florin Mergea va face pereche la dublu cu Horia Tecău, locul 3 ATP la dublu. Meciul de dublu va avea loc sâmbătă, după prima zi a meciurilor de simplu. „În acest moment, noi ne pregătim și pentru Jocurile Olimpice și vom avea câteva turnee împreună, chiar începând cu cel de la București, deci meciul de sâmbătă este un prim pas spre acest obiectiv major. Bineînțeles, având toată istoria pe care o avem în spate, lucrurile sunt destul de bine așezate, și știm ce avem de făcut.”, a precizat Mergea, potrivit corespondentului MEDIAFAX.

Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei României, i-a nominalizat pe Adrian Ungur (locul 193 ATP la simplu), Marius Copil (196 ATP la simplu), Horia Tecău (locul 3 ATP la dublu) și Florin Mergea (locul 12 ATP la dublu) pentru întâlnirea cu Slovenia din primul tur al Grupei I, Zona Euro/Africană a Cupei Davis.

În 2016, Adrian Ungur nu a câștigat niciun meci. Marius Copil are un bilanț de 4 victorii și 4 eșecuri. Horia Tecău a câștigat 7 meciuri și a pierdut 4 în 2016, în turneele de dublu. Florin Mergea a înregistrat 6 victorii și 3 înfrângeri în circuitul ATP la dublu.

România și Slovenia se confruntă în premieră în Cupa Davis. Cel mai bine cotat jucător al slovenilor este Blaz Rola, locul 143 ATP. Câștigătoarea va întâlni Spania în iulie, în turul al doilea, iar învinsa va juca pentru menținerea în al doilea eșalon valoric al competiției.

Partidele din Cupa Davis se desfășoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu se vor disputa vineri, 4 martie, (de la ora 14:00), meciul de dublu va avea loc sâmbătă, 5 martie, (de la ora 15:00), iar duminică, 6 martie, (de la ora 14:00), celelalte două meciuri de simplu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
AJUTOR OBLIGATORIU în România. Este vestea pe care o așteptau aproape un milion de români
O bancnotă de colecție îți aduce o avere. Mulți români o mai au prin casă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cafeaua așa cum o știm ar putea deveni în curând istorie