Ce spune Gorghiu despre miza PSD în cazul Corlățean

Ce spune Gorghiu despre miza PSD în cazul Corlățean
Publicat: 21/06/2016, 13:12
Actualizat: 27/03/2019, 01:26

„Cererea de urmărire penală a fostului ministru de Externe, Titus Corlățean, în dosarul votului din diaspora, ajunge astăzi (marți-n.r.) la vot în plenul Senatului. A trecut mai mult de o lună de la primirea solicitării procurorilor, iar în Comisia juridică cererea a primit aviz negativ. E clar ce va face majoritatea PSD astăzi: va împiedica derularea anchetei. Miza PSD nu este salvarea lui Corlățean, ci a celor de deasupra lui, care au făcut calculele politice și au decis că românii din diaspora nu trebuie să voteze, pentru ca cineva să iasă președinte cu orice preț”, a scris copreședintele PNL pe pagina sa de Facebook.

Gorghiu mai susține că Victor Ponta și Liviu Dragnea s-au folosit de Titus Corlățean pentru a-și duce la îndeplinire planul de a bloca votul românilor din Diaspora.

„Domnilor Ponta și Dragnea ar trebui să le fie rușine: povara a căzut pe umerii celui de care s-au folosit pentru a-și duce la îndeplinire planul. Din păcate, riscăm să treacă multă vreme până când vom afla cum s-au derulat discuțiile celui mai odios plan împotriva dreptului la vot. În 2014 au blocat votul ca să iasă Ponta președinte, azi folosesc votul ca să blocheze aflarea adevărului. Democrație a la PSD!”, a mai scris Gorghiu.

Senatorii votează marți după-amiaza în plen cererea DNA de începere a urmăririi penale împotriva fostului ministru Titus Corlățean, acuzat de abuz în serviciu în Dosarul Diaspora, după mai mult de o lună de la primirea solicitării procurorilor și după un vot negativ în Comisia juridică.

Senatorii din Comisia juridică au avizat negativ marțea trecută cererea DNA de începere a urmăririi penale împotriva lui Titus Corlățean. Cinci senatori au votat împotriva solicitării DNA, trei pentru și un vot a fost nul. „Am prezentat în fața Comisiei toate argumentele și datele pentru care eu am susținut cu argumente faptul că suspiciunile rezonabile și acuzațiile DNA sunt total nefundamentate”, a afirmat Corlățean după vot.

Raportul Comisiei juridice va ajunge în plen, for decizional, marți după-amiază, după cinci săptămâni de tergiversări.

Scrisoarea Parchetului cu cererea de începere a urmăririi penale față de senatorul Tius Corlățean pentru abuz în serviciu și împiedicarea exercitării drepturilor electorale a ajuns la Senat în 16 mai, însă procedurile din Senat au fost întârziate de vacanța pentru camapania electorală, deși Biroul Permanent a fost convocat de două ori.

Direcția Națională Anticorupție a cerut Senatului României încuviințarea începerii urmăririi penale pe numele lui Titus Corlățean, fost ministru al Afacerilor Externe, pentru fapte de abuz în serviciu și împiedicarea drepturilor electorale, pe care le-ar fi comis îndeplinind funcția ministerială.

„În contextul organizării alegerilor prezidențiale din anul 2014, în calitate de ministru al afacerilor externe, Corlățean Titus, prin încălcarea procedurilor legale și prin acte de dispoziție, a organizat discreționar secțiile de votare din străinătate, obținând astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus și susținut de partidul din care făcea și el parte. Folosul necuvenit pentru altul a constat în limitarea numărului de cetățeni români care și-au putut exercita dreptul de vot în străinătate”, precizează DNA într-un comunicat de presă.

Urmare a limitării accesului la secțiile de votare din străinătate a avut drept consecință creșterea procentajului total de voturi favorabile obținute de candidatul susținut de partidul din care făcea parte, „în condițiile în care comportamentul electoral al cetățenilor români din străinătate, în mare parte, era defavorabil candidatului respectiv, explică procurorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Protest în Ungaria. Mii de oameni s-au adunat la un miting organizat de rivalul lui...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Avertisment teribil: Rusia pregătește acte violente și sabotaje în Europa
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ