Cele mai multe victime exploatate sexual în Europa provin din România și Nigeria

Cele mai multe victime exploatate sexual în Europa provin din România și Nigeria
Publicat: 13/10/2016, 17:30
Actualizat: 25/03/2019, 23:50

Coordonatorul Centrului Regional Timișoara din cadrul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, Laurențiu Dincă, a declarat, joi, în cadrul unei întâlniri de lucru, că metoda „LoverBoy” a devenit, în ultimii ani, principala metodă de racolare a victimelor care sunt exploatate sexual atât în țară, cât și în străinătate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, prin această metodă, traficanții de persoane le determină pe femei să se îndrăgostească de ei și apoi le obligă să se prostitueze.

„În Europa, cele mai multe victime exploatate sexual provin din România și Nigeria, iar în județele Timiș, Caraș-Severin și Arad principala metodă de racolare folosită este . Anul trecut, 70% din victimele din vestul țării exploatate sexual au fost racolate prin această metodă”, a spus Laurențiu Dincă.

Rafaela Hilario Pascoal este din Portugalia și lucrează ca voluntar în cadrul Centrului Regional Timișoara, unde se ocupă de victimele traficului de persoane care sunt și mame. „În România, unde metoda de racolare este tot mai folosită, e important să studiem problema victimelor care au copii, care sunt folosiți ca metodă de amenințare, de constrângere. După intrarea României în Uniunea Europeană, posibilele victime au fost mai informate, iar racolatorii au început să folosească alte metode, astfel că s-au orientat pe constrângerea psihologică, amenințând copiii victimelor și pe metoda ”, a spus Rafaela Hilario Pascoal.

În cadrul aceleiași întâlniri de lucru, Adi Bodnar, reprezentant al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, a declarat că majoritatea victimelor exploatate sexual provin din familii sărace și de la sate.

„Mai toate victimele exploatate sexual provin din familii sărace, din mediul rural, din familii dezorganizate sau din case de copii. Mai rar se întâmplă să avem cazuri de victime care provin din familii care au o situație financiară bună. De asemenea, am mai observat că, nu de puține ori, traficul de persoane devine o afacere de familie, am avut cazuri în care toți membri de familie se ocupau cu asta – mama, tatăl, fiul. Pe lângă , alte metode de racolare sunt prin oferirea unui împrumut financiar victimei, iar pentru că datoria trebuie recuperată, aceasta este obligată să se prostitueze. De asemenea, unor tinere din familii sărace li se promite că li se oferă un loc de cazare, în care să doarmă, să mănânce”, a spus Bodnar.

Potrivit statisticilor, în anul 2015, în județele Timiș, Caraș-Severin și Arad s-a evidențiat o creștere a numărului de victime ale traficului de persoane, fiind identificate un număr de 106 persoane, față de 92 în anul 2014, 54 fiind exploatate prin muncă și 50 sexual.

Șaptezeci din cele 106 victime provin din Timiș, care este județul din România din care sunt racolate cele mai multe persoane traficate. Din punct de vedere al locului exploatării, cele mai multe victime au fost exploatate în România, Italia, Danemarca, Germania, Franța și Irlanda.

În această săptămână, în județul Timiș se desfășoară campania „Iubirea este artă, nu sclavie”, prin care Centrul Regional Timișoara dorește să atragă atenția asupra metodei „LoverBoy” pe care o folosesc traficanții.

Metoda „Loverboy” este modul prin care traficanții de persoane se folosesc de atașamentul emoțional al unei femei pentru a o obliga să se prostitueze.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Telefoanele, INTERZISE prin lege. Propunerea drastică pentru milioane de oameni din România
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Primul caz de gripă aviară la om transmisă de la vaci
×