Cele mai multe victime exploatate sexual în Europa provin din România și Nigeria

Cele mai multe victime exploatate sexual în Europa provin din România și Nigeria
Cele mai multe victime exploatate sexual în Europa provin din România și Nigeria, susține coordonatorul Centrului Regional Timișoara din cadrul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, potrivit căruia majoritatea tinerelor din vestul țării sunt racolate prin metoda "LoverBoy".

Coordonatorul Centrului Regional Timișoara din cadrul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, Laurențiu Dincă, a declarat, joi, în cadrul unei întâlniri de lucru, că metoda „LoverBoy” a devenit, în ultimii ani, principala metodă de racolare a victimelor care sunt exploatate sexual atât în țară, cât și în străinătate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, prin această metodă, traficanții de persoane le determină pe femei să se îndrăgostească de ei și apoi le obligă să se prostitueze.

„În Europa, cele mai multe victime exploatate sexual provin din România și Nigeria, iar în județele Timiș, Caraș-Severin și Arad principala metodă de racolare folosită este . Anul trecut, 70% din victimele din vestul țării exploatate sexual au fost racolate prin această metodă”, a spus Laurențiu Dincă.

Rafaela Hilario Pascoal este din Portugalia și lucrează ca voluntar în cadrul Centrului Regional Timișoara, unde se ocupă de victimele traficului de persoane care sunt și mame. „În România, unde metoda de racolare este tot mai folosită, e important să studiem problema victimelor care au copii, care sunt folosiți ca metodă de amenințare, de constrângere. După intrarea României în Uniunea Europeană, posibilele victime au fost mai informate, iar racolatorii au început să folosească alte metode, astfel că s-au orientat pe constrângerea psihologică, amenințând copiii victimelor și pe metoda ”, a spus Rafaela Hilario Pascoal.

În cadrul aceleiași întâlniri de lucru, Adi Bodnar, reprezentant al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, a declarat că majoritatea victimelor exploatate sexual provin din familii sărace și de la sate.

„Mai toate victimele exploatate sexual provin din familii sărace, din mediul rural, din familii dezorganizate sau din case de copii. Mai rar se întâmplă să avem cazuri de victime care provin din familii care au o situație financiară bună. De asemenea, am mai observat că, nu de puține ori, traficul de persoane devine o afacere de familie, am avut cazuri în care toți membri de familie se ocupau cu asta – mama, tatăl, fiul. Pe lângă , alte metode de racolare sunt prin oferirea unui împrumut financiar victimei, iar pentru că datoria trebuie recuperată, aceasta este obligată să se prostitueze. De asemenea, unor tinere din familii sărace li se promite că li se oferă un loc de cazare, în care să doarmă, să mănânce”, a spus Bodnar.

Potrivit statisticilor, în anul 2015, în județele Timiș, Caraș-Severin și Arad s-a evidențiat o creștere a numărului de victime ale traficului de persoane, fiind identificate un număr de 106 persoane, față de 92 în anul 2014, 54 fiind exploatate prin muncă și 50 sexual.

Șaptezeci din cele 106 victime provin din Timiș, care este județul din România din care sunt racolate cele mai multe persoane traficate. Din punct de vedere al locului exploatării, cele mai multe victime au fost exploatate în România, Italia, Danemarca, Germania, Franța și Irlanda.

În această săptămână, în județul Timiș se desfășoară campania „Iubirea este artă, nu sclavie”, prin care Centrul Regional Timișoara dorește să atragă atenția asupra metodei „LoverBoy” pe care o folosesc traficanții.

Metoda „Loverboy” este modul prin care traficanții de persoane se folosesc de atașamentul emoțional al unei femei pentru a o obliga să se prostitueze.

Patru transferuri stelare la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru i-a dat lovitura de graţie lui Gigi...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
O familie din Iași s-a mutat în Zanzibar din cauza pandemiei: „Preţurile sunt chiar foarte...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce gafă halucinantă au făcut medicii: se...
Horoscop chinezesc complet pentru 2021: Pe ce dată începe Anul Boului de Metal?
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este cea mai căutată resursă din lume, care în ţara noastră există din belşug,...
Anda Adam și soțul ei au divorțat fără ca nimeni să știe?! Aceste detalii i-au...
Inchide