Cele mai multe victime exploatate sexual în Europa provin din România și Nigeria

Cele mai multe victime exploatate sexual în Europa provin din România și Nigeria
Publicat: 13/10/2016, 17:30
Actualizat: 25/03/2019, 23:50

Coordonatorul Centrului Regional Timișoara din cadrul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, Laurențiu Dincă, a declarat, joi, în cadrul unei întâlniri de lucru, că metoda „LoverBoy” a devenit, în ultimii ani, principala metodă de racolare a victimelor care sunt exploatate sexual atât în țară, cât și în străinătate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, prin această metodă, traficanții de persoane le determină pe femei să se îndrăgostească de ei și apoi le obligă să se prostitueze.

„În Europa, cele mai multe victime exploatate sexual provin din România și Nigeria, iar în județele Timiș, Caraș-Severin și Arad principala metodă de racolare folosită este . Anul trecut, 70% din victimele din vestul țării exploatate sexual au fost racolate prin această metodă”, a spus Laurențiu Dincă.

Rafaela Hilario Pascoal este din Portugalia și lucrează ca voluntar în cadrul Centrului Regional Timișoara, unde se ocupă de victimele traficului de persoane care sunt și mame. „În România, unde metoda de racolare este tot mai folosită, e important să studiem problema victimelor care au copii, care sunt folosiți ca metodă de amenințare, de constrângere. După intrarea României în Uniunea Europeană, posibilele victime au fost mai informate, iar racolatorii au început să folosească alte metode, astfel că s-au orientat pe constrângerea psihologică, amenințând copiii victimelor și pe metoda ”, a spus Rafaela Hilario Pascoal.

În cadrul aceleiași întâlniri de lucru, Adi Bodnar, reprezentant al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, a declarat că majoritatea victimelor exploatate sexual provin din familii sărace și de la sate.

„Mai toate victimele exploatate sexual provin din familii sărace, din mediul rural, din familii dezorganizate sau din case de copii. Mai rar se întâmplă să avem cazuri de victime care provin din familii care au o situație financiară bună. De asemenea, am mai observat că, nu de puține ori, traficul de persoane devine o afacere de familie, am avut cazuri în care toți membri de familie se ocupau cu asta – mama, tatăl, fiul. Pe lângă , alte metode de racolare sunt prin oferirea unui împrumut financiar victimei, iar pentru că datoria trebuie recuperată, aceasta este obligată să se prostitueze. De asemenea, unor tinere din familii sărace li se promite că li se oferă un loc de cazare, în care să doarmă, să mănânce”, a spus Bodnar.

Potrivit statisticilor, în anul 2015, în județele Timiș, Caraș-Severin și Arad s-a evidențiat o creștere a numărului de victime ale traficului de persoane, fiind identificate un număr de 106 persoane, față de 92 în anul 2014, 54 fiind exploatate prin muncă și 50 sexual.

Șaptezeci din cele 106 victime provin din Timiș, care este județul din România din care sunt racolate cele mai multe persoane traficate. Din punct de vedere al locului exploatării, cele mai multe victime au fost exploatate în România, Italia, Danemarca, Germania, Franța și Irlanda.

În această săptămână, în județul Timiș se desfășoară campania „Iubirea este artă, nu sclavie”, prin care Centrul Regional Timișoara dorește să atragă atenția asupra metodei „LoverBoy” pe care o folosesc traficanții.

Metoda „Loverboy” este modul prin care traficanții de persoane se folosesc de atașamentul emoțional al unei femei pentru a o obliga să se prostitueze.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Netflix, serialul surpriză înainte de Paște. I-a captivat pe români
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic