Neinvitați oficial, Firea, Dragnea și Tăriceanu au stat în public la paradă: „E foarte bine cu prieteni, colegi, români”

Publicat: 01/12/2016, 14:54
Actualizat: 29/03/2019, 01:53
„Avem cu toții o responsabilitate față de copiii noștri, să lăsăm o Românie liberă, independentă, prosperă și cu oameni buni, cu oameni calzi. Ne-a ajutat și vremea. Toată lumea a spus că va fi frig afară, iar mulți s-au temut să vină la defilare, dar Dumnezeu ne-a ajutat. Deși a fost doar un grad, am fost încălziți de sentimentele noastre de români de ziua națională. Mă bucur că am fost cu toții aici, în public, în fața Arcului de Triumf, care a fost consolidat în timp record și care este un simbol al victoriei României în primul război mondial”, a spus primarul general Gabriela Firea.
Ea a spus că nu i-a părut rău că nu a participat la paradă de la tribuna oficială: „Stau foarte bine, sunt aici cu colegi, prieteni, români, nu mă simt deloc dezavantajată. Nu am fost niciodată supărată. M-am simțit extraordinar aici și atmosfera a fost deosebită”, a adăugat Firea.
Aceeași atitudine a avut-o și copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu: „Mă bucur că am fost cu colegii mei, cu partenerii noștri din PSD, președintele PSD Liviu Dragnea și doamna primar general Gabriela Firea, alături de ceilalți bucureșteni, de ceilalți români din diferite regiuni istorice. E un moment foarte frumos, care exprimă unitatea și solidaritatea românilor în jurul idelului național de unire sub același steag și în aceeași țară. Mă bucur foarte mult că am avut și vreme frumoasă și a fost o paradă militară de excepție, care reflectă capacitatea noastră de a asigura securitatea țării, integritatea teritoriul național”, a spus președintele Senatului.
La rândul său, președintele PSD Liviu Dragnea nu consideră o problemă faptul că fostul președinte Ion Iliescu a fost prezent la tribuna oficială: „A fost șef de stat, a fost împreună cu domnul Emil Constantinescu… Foarte bine a făcut”, a apreciat Dragnea.
Cei trei au povestit că au discutat despre tancuri și avioane în timpul defilării, Liviu Dragnea precizând că a făcut armata la tancuri, în timp ce Gabriela Firea a amintit că a făcut liceul de aviație din Bacău.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, cu privire la criteriile care au stat la baza invitațiilor făcute pentru 1 decembrie, că politicienii cu probleme, vinovați sau nu trebuie să facă un pas înapoi până când le rezolvă.

„E ziua națională, o zi dedicată unor manisfestări foarte vizibile, care vor să sublinieze caracterul statului român, de stat unitar, de stat de drept, de stat european, de stat membru NATO. Noi, prin manifestările de 1 decembrie, nu dorim doar să omagiem trecutul, ci și să creionăm viitorul României. Viitorul României se bazează pe respectarea valorilor UE, pe valorile NATO, și toate acestea au un punct comun foarte puternic: statul de drept și atunci cred că e bine să dăm semnale puternice, lesne de înțeles și de cetățeanul simplu, și de diplomatul titrat că de la vârful statului se promovează curățenia politică”, a declarat Klaus Iohannis marți, după încheierea ședinței CSAT.

La sosirea la parada de sub Arcul de Triumf, președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș au fost huiduiți de un grup de oameni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Prețul aurului depășește toate așteptările și continuă să crească