Neinvitați oficial, Firea, Dragnea și Tăriceanu au stat în public la paradă: „E foarte bine cu prieteni, colegi, români”

Publicat: 01/12/2016, 14:54
Actualizat: 29/03/2019, 01:53
„Avem cu toții o responsabilitate față de copiii noștri, să lăsăm o Românie liberă, independentă, prosperă și cu oameni buni, cu oameni calzi. Ne-a ajutat și vremea. Toată lumea a spus că va fi frig afară, iar mulți s-au temut să vină la defilare, dar Dumnezeu ne-a ajutat. Deși a fost doar un grad, am fost încălziți de sentimentele noastre de români de ziua națională. Mă bucur că am fost cu toții aici, în public, în fața Arcului de Triumf, care a fost consolidat în timp record și care este un simbol al victoriei României în primul război mondial”, a spus primarul general Gabriela Firea.
Ea a spus că nu i-a părut rău că nu a participat la paradă de la tribuna oficială: „Stau foarte bine, sunt aici cu colegi, prieteni, români, nu mă simt deloc dezavantajată. Nu am fost niciodată supărată. M-am simțit extraordinar aici și atmosfera a fost deosebită”, a adăugat Firea.
Aceeași atitudine a avut-o și copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu: „Mă bucur că am fost cu colegii mei, cu partenerii noștri din PSD, președintele PSD Liviu Dragnea și doamna primar general Gabriela Firea, alături de ceilalți bucureșteni, de ceilalți români din diferite regiuni istorice. E un moment foarte frumos, care exprimă unitatea și solidaritatea românilor în jurul idelului național de unire sub același steag și în aceeași țară. Mă bucur foarte mult că am avut și vreme frumoasă și a fost o paradă militară de excepție, care reflectă capacitatea noastră de a asigura securitatea țării, integritatea teritoriul național”, a spus președintele Senatului.
La rândul său, președintele PSD Liviu Dragnea nu consideră o problemă faptul că fostul președinte Ion Iliescu a fost prezent la tribuna oficială: „A fost șef de stat, a fost împreună cu domnul Emil Constantinescu… Foarte bine a făcut”, a apreciat Dragnea.
Cei trei au povestit că au discutat despre tancuri și avioane în timpul defilării, Liviu Dragnea precizând că a făcut armata la tancuri, în timp ce Gabriela Firea a amintit că a făcut liceul de aviație din Bacău.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, cu privire la criteriile care au stat la baza invitațiilor făcute pentru 1 decembrie, că politicienii cu probleme, vinovați sau nu trebuie să facă un pas înapoi până când le rezolvă.

„E ziua națională, o zi dedicată unor manisfestări foarte vizibile, care vor să sublinieze caracterul statului român, de stat unitar, de stat de drept, de stat european, de stat membru NATO. Noi, prin manifestările de 1 decembrie, nu dorim doar să omagiem trecutul, ci și să creionăm viitorul României. Viitorul României se bazează pe respectarea valorilor UE, pe valorile NATO, și toate acestea au un punct comun foarte puternic: statul de drept și atunci cred că e bine să dăm semnale puternice, lesne de înțeles și de cetățeanul simplu, și de diplomatul titrat că de la vârful statului se promovează curățenia politică”, a declarat Klaus Iohannis marți, după încheierea ședinței CSAT.

La sosirea la parada de sub Arcul de Triumf, președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș au fost huiduiți de un grup de oameni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Gestul controversat făcut de judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu în fața jurnaliștilor. Ancuța Ioana...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Decizie crucială pentru șoferii din România. Totul s-a decis astăzi
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom