Fosta consilieră a lui Chiuariu, „vizitatoare” a arhivei SIPA: Publicarea raportului din 2008, un incident de securitate

Fosta consilieră a lui Chiuariu, „vizitatoare a arhivei SIPA: Publicarea raportului din 2008, un incident de securitate
Publicat: 25/05/2017, 12:38

„Am participat la redactarea raportului. (…) Raportul a apărut în presă. Părerea mea este că este un incident de securitate la momentul acesta, în curtea Ministerului Justiției. Nu că nu ar fi fost bine ca acel raport să apară în presă, dar nu în situația în care nu a fost declasificat”, a declarat senatorul PNL Iulia Scântei, pentru MEDIAFAX.

Ministrul Justiției are în curte un incident de securitate conform HG 585, a spus Iulia Scântei, afirmând că este datoria lui Tudorel Toader să verifice cum a fost posibil acest incident.

„Ministrul Justiției ar trebuie să verifice cum a ajuns în situația de a avea un incident de securitate, în primul rând. Dacă este un ministru responsabil și conduce destinele sistemulului judiciar trebuie să vadă ce s-a întâmplat cu măsurile propuse și dacă acele măsuri au fost valorificate într-un fel. Acest raport a fost depus la cabinetul ministrului în anul 2008. Suntem în 2017″, a spus Iulia Scântei.

Cu privire la informațiile prezentate public de ministrul Justiției, Iulia Scântei a afirmat că Tudorel Toader nu a făcut decât să ia procesele verbale ale comisiei care a redactat raportul de activitate.

„Noi, spre deosebire de alții care au intrat în arhivă, am lăsat procesele verbale de acces și de activitate. (…) Noi am consemnat cei care au fost desemnați să intre și ceea ce am constatat noi cu ocazia verificărilor din spațiul de depozitare. (…) ultima comisie era formată doar din doi membri. Noi nu am identificat procesele verbale și rapoartele acestei comisii, din păcate”, a spus Iulia Scântei.

Scântei a spus ministrul justiției ar trebui să răspundă și cu privire la aspectele sesizate în raportul din 2008,”respectiv, cei care au intrat anterior cum au lucrat și de ce nu au lăsat rapoarte și cum se face că în mandatul acesta al domnie sale i-a apărut un incident de securitate”.

Ludovic Orban spune despre senatorul PNL Iulia Scântei că nu știe dacă avea dreptul legal să consulte arhiva SIPA. „Nu o cunosc foarte bine, m-am trezit cu ea pe listă, fără să știu că este de fapt membră PNL”, a declarat candidatul pentru șefia PNL.

„Eu nu o cunosc foarte bine, m-am trezit cu ea pe listă, fără să știu că este de fapt membră PNL. A fost pusă pe listă de conducerea de dinainte de 11 decembrie. Ce știu despre este e că a fost pusă secretar general adjunct în Ministerul Justiției de fostul nostru coleg Tudor Chiuariu. Probabil că din acest motiv nici nu mă iubește foarte mult, când eram la Iași am promis că după ce voi ajunge președinte al Partidul Național Liberal nicio filială județeană nu se va mai trezi cu un candidat de tip Agamiță Dandanache. Era în sală și colega mea și probabil că nu s-a simțit foarte bine și mi-ar fi dat o replică acidă… Nu o cunosc foarte bine și nu pot da detalii dacă a consultat sau nu arhiva SIPA și de ce, dacă avea dreptul legal să consulte arhiva SIPA și ce informații a avut voie să obțină”, a afirmat Orban.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?