Bucureștiul și 56 de localități, afectate de furtuni și inundații

Bucureștiul și 56 de localități, afectate de furtuni și inundații
Publicat: 04/07/2017, 10:02
Actualizat: 26/03/2019, 09:05

Potrivit IGSU, fenomenele hidrometeorologice periculoase manifestate în ultimele 24 de ore au generat efecte în 56 de localități din 12 județe și în municipiul București.

Astfel, în municipiul București s-a intervenit pentru evacuarea apei din 14 case, 14 curți, șapte subsoluri și o stradă, precum și pentru degajarea a 14 copaci căzuți pe carosabil și pe trei autoturisme.

În județul Argeș, s-a intervenit în cinci localități pentru evacuarea apei din nouă curți, subsolul unei instituții publice și degajarea a patru copaci căzuți din cauza vântului, dintre care unul pe un autoturism. În localitatea Arefu, pe DN 7C, din cauza căderilor de pietre de pe versanți, circulația s-a desfășurat, temporar, alternativ pe un singur sens. Echipaje specializate au intervenit in teren pentru degajarea drumului.

În județul Călărași a fost nevoie de intervenția specialiștilor în cinci localități, pentru evacuarea apei din 11 curți și degajarea a doi copaci doborâți de vânt, dintre care unul pe un autoturism.

Serviciile de intervenție au fost prezente și în județul Dolj, în trei localități, inclusiv Craiova, pentru evacuarea apei dintr-un subsol și două curți, degajarea unui acoperiș de bloc și a trei copaci căzuți peste patru autoturisme, precum și pentru salvarea a două cabaline surprinse de o viitură.

În județul Dâmbovița s-a intervenit în două localități pentru evacuarea apei din cinci curți și degajarea unui copac căzut pe carosabil, iar în județul Giurgiu în șapte localități – pentru evacuarea apei din 20 case, incintele a două societăți, patru anexe, degajarea a cinci copaci, dintre care trei căzuți pe acoperișuri, precum și pentru îndepărtarea a doi stâlpi de electricitate căzuți pe carosabil.

În județul Gorj în trei localități s-a intervenit pentru evacuarea apei din cinci curți, trei subsoluri și patru anexe, precum și pentru decolmatarea unui canal colector, iar în localitatea Dănești, pe DJ 663 A, s-a intervenit pentru evacuarea apei de pe carosabilul inundat ca urmare a revărsării pârâului Șasa. Până la remedierea situației, circulația rutieră a fost deviată pe o rută ocolitoare.

În județul Ilfov au fost afectate cinci localități – Chiajna, Corbeanca, Cornetu, Otopeni și Pantelimon -, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 11 curți, patru subsoluri, șase case și degajarea a doi copaci căzuți pe carosabil, iar pe DN 5, în localitatea Jilava, s-a intervenit pentru evacurea apei de pe carosabil. Circulația în zonă s-a desfășurat cu dificultate.

În județul Mehedinți s-a intervenit în trei localități pentru evacuarea apei din nouă curți, trei subsoluri și o casă, în timp ce pe DN 6 s-a intervenit pentru evacurea apei de pe carosabil. Circulația în zonă s-a desfășurat cu dificultate.

În județul Olt s-a intervenit în trei localități pentru evacuarea apei din două curți, trei subsoluri și trei clădiri, în timp ce în județul Prahova în localitatatea Bușteni s-a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe un autoturism.

În județul Teleorman s-a intervenit în opt localități pentru evacuarea apei din zece case, două beciuri, 63 de curți, trei anexe, trei străzi și o stație de epurare. În localitatea Uda – Paciurea au fost evacuate două persoane din două case inundate de apa scursă de pe versanți, iar alte două au fost salvate, fiind surprinse de o viitură. Persoanele au fost evacuate, preventiv, la rude, fără alte probleme.

În județul Vâlcea a fost nevoie de serviciile de intervenție în șapte localități pentru evacuarea apei din șapte curți, o casă, trei beciuri, pentru îndepărtarea unui copac căzut pe trei autoturisme, precum și pentru salvarea a patru bovine surprinse de o viitură. În localitatea Câineni, pe DN 7, s-a intervenit pentru evacurea apei de pe carosabil, urmare a scurgerilor de pe versanți, iar în localitatea Costești, pe DJ 646, s-a intervenit pentru evacurea apei de pe carosabil. Circulația în zonă s-a desfășurat restricționat.

Marți dimineață nu a fost nevoie de intervenția salvatorilor pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice și nici nu au fost semnalate probleme în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Plata pensiilor pentru luna mai. Anunțul Poștei Române
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale