După ce a schimbat legea referendumului, Dragnea vrea să dea „un semnal foarte serios în țară”. Mesajul „de român” pentru susținătorii familiei tradiționale

După ce a schimbat legea referendumului, Dragnea vrea să dea „un semnal foarte serios în țară. Mesajul „de român pentru susținătorii familiei tradiționale
Publicat: 05/09/2017, 14:32

„Odată cu adoptarea de azi, sigur, după promulgare, am reușit încă un pas până la organizarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituție. Nu putem să facem un calendar pentru referendum că depindem de promulgarea președintelui. Din momentul în care va promulga legea, colegii în Senat vor adopta în final legea de modificare a Constituției și de abia de atunci putem estima un calendar. Să sperăm că nu sunt probleme la Cotroceni și că legea asta va fi promulgată. Sper să nu atace nimeni la CCR, nici nu sunt motive, în așa fel încât până începe iarna să avem acest referendum, pentru ca românii să se poată exprima”, a declarat Liviu Dragnea, după ce plenul Camerei Deputatilor a adoptat proiectul de modificare a Legii Referendumului, potrivit Mediafax.

Dragnea a explicat că din momentul în care proiectul de lege pentru revizuirea Constituției va fi adoptat de Senat, va fi trimis Curții Constituționale, care trebuie să se exprime în cinci zile și, din momentul promulgării, referendumul trebuie organizat în 30 de zile.

„Nu puteam demara organizarea referendumului cu legea referendumului necompletată (…) Pe noi ne interesează să creăm posibilitatea românilor să se exprime pe o temă foarte importantă. Nouă ni se pare extrem de importantă această temă și nu vrem să fie parazitată de alte teme”, a adăugat Dragnea.

Întrebat cum răspunde celor care susțin că România ar urma să facă pași înapoi prin această reglementare, Dragnea a răspuns că pe el îl interesează „să dea un semnal foarte serios în interiorul țării”.

„Eu încă sunt român și voi rămâne român și mă interesează ca această decizie să fie luată de români. Voi merge la vot și voi vota. Depinde cum va fi pusă întrebarea. Am susținut public inițiativa celor 3 milioane de români”, a mai spus Dragnea.

Camera Deputaților a adoptat, marți, proiectul de modificarea a Legii refrendumului. Asta după ce Comisia juridică a Camerei a dat, luni, un raport favorabil proiectului, operând modificări de tehnică legislativă asupra cărora au revenit și marți dimineață, după ce plenul a decis să retrimită proiectul la comisie pentru a elimina o prevedere care se repeta.

Adoptarea proiectului de modificare vine în contextul în care PSD și-a fixat, sâmbătă, ca prioritate legislativă, adoptarea rapidă a Legii referendumului, aceasta fiind necesară pentru aprobarea, în Senat, a Legii de modificare a Constituției cu privire la definirea familiei, intenția fiind de a organiza referendumul de revizuire în toamnă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat și-au spus ADIO după 3 ani de relație. Motivul care...
Cristi Borcea are o „Valentina Pelinel mică”. „Doar că are ochii albaștri”
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Aurora Boreală a făcut spectacol, azi noapte, pe cerul României. Cum explică oamenii de ştiinţă...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Aurora boreală s-a văzut azi noapte în București și în mai multe orașe din țară!...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Se poate rămâne fără banii din CONTUL BANCAR. Informația a fost anunțată în mod oficial
Un celebru astrolog, previziuni despre Florin Piersic. Mesaj legat de starea de sănătate a actorului
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Fiicele Danei Roba, martore atunci când Daniel Balaciu a atacat-o: ”Celine a început să plângă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
De ce Sistemul Solar este aliniat cu Axa Răului?