Masafumi Nagasaki, un bătrân din Japonia, a trăit 30 de ani pe o insulă pustie

Masafumi Nagasaki, un bătrân din Japonia, a trăit 30 de ani pe o insulă pustie
Publicat: 28/06/2018, 11:08

Unele informații despre sănătatea șubredă a aventurierului Masafumi Nagasaki au ajuns în atenția poliției, care a vrut să-l evacueze de pe insula respectivă, dându-i peste cap existența de „Robinson Crusoe” și forțându-l, practic, să revină în societatea japoneză, scrie The Telegraph.

Nagasaki, în vârstă de 82 de ani, a trăit vreme de 30 de ani pe insula Sotobanari, după ce a „evadat” din viața urbană. El a fost evacuat recent, în ciuda faptului că și-a manifestat dorința de a trăi până la moarte pe insula pustie.

Japonezul a fost „ridicat” de polițiști după ce mai multe persoane și-au manifestat îngrijorarea cu privire la starea lui de sănătate. După ce a fost scos din anonimat, Nagasaki s-a mutat într-o locuință situată la 70 km de insula Ishigaki. Aceste informații au fost oferite de Alvaro Cerezo, un regizor de documentare care s-a împrietenit cu Nagasaki în 2014.

Când Nagasaki a fost descoperit, Cerezo a spus că „are doar răceală” și nu i se mai permite să revină în paradisul din Sotobanari, o insulă nelocuită de dimensiuni foarte mici.

Nagasaki a ajuns acolo în urmă cu 30 de ani. Bărbatul supranumit „singuraticul dezbrăcat” a fost discret în privința vieții personale, dar a precizat totuși că a fost căsătorit și a avut doi copii.

Acesta ar fi lucrat ca fotograf într-o fabrică din Osaka, înainte de a întoarce spatele civilizației. Inițial, a spus Nagasaki, a dorit să stea pe insula pustie câțiva ani, dar a descoperit că viața în aceste condiții este foarte frumoasă și s-a stabilit permanent în Sotobanari.

„În civilizație, oamenii mă tratau ca pe un idiot și mă simțeam precum unul”, i-a spus bătrânul lui Cerezo. „Pe această insulă, nu mă simt așa”.

„Aici, pe insulă, nu fac lucruri pe care le fac alții, ci urmez cursul naturii”, a spus bătrânelul. „Nu poți domina natura, astfel încât trebuie să i te supui complet”.

Nagasaki a purtat haine pe insulă, în primii ani, dar un taifun i-a măturat toate bunurile materiale și a rămas cu puține lucruri. „În societatea normală nu este normal să mergi în fundul gol, dar pe insulă este în regulă, este ca o uniformă”, a spus bătrânul într-un interviu pentru Reuters, în 2012. „Dacă îmi pun haine, mă simt aiurea”.

Bătrânul a respectat însă regulile nescrise ale traiului în sălbăticia insulei, locuind de multe ori într-un cort improvizat, pentru a evita să fie ciupit de insecte. De asemenea, el a făcut mereu exerciții fizice, pentru a se menține în formă.

O mare parte a zilei și-a petrecut-o căutând mâncare – a renunțat însă la pește, carne și ouăle de țestoasă. A improvizat o masă din polistiren și a folosit un sistem de găleți pentru a colecta apa de ploaie, folosită la îmbăiere.

O dată pe săptămână, își punea niște țoale ponosite și se deplasa cu barca pe o insulă vecină, de unde cumpăra mâncaer și apă de băut din cei 10.000 de yuani (69 lire sterline) trimiși de familia sa.

foto: vice.com

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...