Gabriel Oprea ironizat pentru poza Obama trucată

Publicat: 30/06/2018, 04:57
Actualizat: 26/03/2019, 05:49

După ce și-a anunțat reintrarea în politica mare, Gabriel Oprea a pornit și campania de promovare, așa că a început să-și publice pe Facebook realizările. Vineri după-amiază, când intenționa să reamintească românilor de contribuția sa la semnarea unui acord cu Statele Unite, a postat mai multe poze. Una dintre ele a atras atenția internauților.

În imagine apar: Barack Obama, Traian Băsescu, Bogdan Aurescu și un fotograf. Un detaliu a sărit în ochii internauților: ceasul din fundal, care în fotografiile de pe site-ul președinției are cifre arabe (așa cum poate fi observat și în alte poze făcute în camera Roosevelt), în timp ce în fotografia postată de fostul vicepremier, apare un ceas fără cifre.

Internauții observaseră poziția nefirească a mâinii lui Oprea și privirea pierdută, spre altă direcție decât președintele american. Comparând-o cu alte poze postate pe site-ul președinției, alții au comentat că poza lui Oprea este retușată și compusă din mai multe fotografii.

„Am inteles. Si intre timp Obama a schimbat si ceasul de sub tablou,” i-a replicat cineva lui Oprea, care încerca să explice că poza nu e modificată.

Întrebat de Mediafax cum comentează întreaga dezbatere de pe Facebook, Gabriel Oprea a declarat:

„Comentarii diferite. Cum să comenteze, doamnă? Am fost la Casa Albă atunci. A fost o delegație oficială. Chiar s-a semnat un document pentru secolul 21 în care se întărea parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite. Am fost în delegație oficială, cu domnul președinte Băsescu și cu Bogdan Aurescu. Iar președintele Obama a dat mâna cu mine cu Traian Băsescu și cu Bogdan Aurescu. E normal să fie prezentată pe ministerul de Externe și pe site-ul Președinției, când se dă mâna cu șeful statului. Am fost acolo. Când ești în delegație oficială, la Casa Albă, chiar am avut o primire cordială atunci. Ne-am întâlnit cu domnul președinte Obama, cu domnul vicepreședinte Biden și am primit și eu mai multe poze de la aceste… „
Mediafax – Cum vă explicați că în pozele de pe site-ul Președinției ceasul respectiv din camera Roosevelt avea cifre arabe și în poza dvs altfel de cifre? E diferență și practic alt cadran.
Gabriel Oprea – „Noi am avut întâlnirea cu domnul președinte de la Casa Albă în biroul domnului Biden. Domnul președinte Băsescu a avut și alte întâlniri.”
Mediafax – Da, dar fac referire la poza din camera Roosevelt, cea în care apăreți dvs.
Gabriel Oprea – „Acolo am dat mâna cu președintele Obama. Credeți că atunci când ești într-o delegație oficială nu se dă mâna cu cei din delegație? Întrebați-l pe domnul Aurescu, dacă a dat mâna cu el. E normal. E firesc. Cred că v-am răspuns la întrebare”.

O explicație plauzibilă a incidentului este că fotograful oficial nu a reușit să surprindă momentul când Gabriel Oprea a dat mâna cu Obama și i-a fabricat o poză. A luat imaginea în care Obama dă mâna cu Băsescu și l-a mutat cu un program de editare pe Obama mai la stânga. Doar că, mișcându-l pe Obama, ceasul de pe șemineu a rămas „incomplet”. Așa că editorul a luat poza unui alt ceas de pe internet și l-a acoperit pe cel original, fără a observa diferența dintre indicatoare. A estompat cu negru zona de sub mâini și a scăpat basma curată în fața orgoliosului fost vicepremier. Până astăzi…

La scurt timp după apariția pozei, pe internet s-au pornit ironiile. A apărut o avalanșă de poze trucate în care Oprea apare dând mâna cu el însuși, cu Dalai Lama, Mona Lisa sau cu Daenerys Targaryen, mama Dragonilor.

Traian Băsescu nu a scăpat ozia de a-l ironiza pe Facebook pe fostul vicepremier. „Profesorul doctor, general, Gabriel Oprea, chiar a ajuns tare rău și jos dacă pentru imagine (fără acoperire) falsifică fotografiile de la întâlnirea mea cu Barak Obama,” scrie Băsescu. „Înțeleg că falsul este semnalul relansării sale în politică, dar pare că falsul a fost și semnul sub care și-a construit toată viața marele profesor îndrumător de doctorate.”

Aseară, Gabriel Oprea a mai încercat o dată să-și convingă simpatizanții că nu a falsificat poza cu Obama. „Nu sunt fotograf, nu fac fotografii, nu le prelucrez si nici nu ma pricep sa le falsific!” a comentat acesta. „Am primit-o si eu.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
A apărut pe un „tanc” în inima Capitalei! Apariție inedită a lui David Popovici
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine este Kostas Passaris, sau „Fiara din Balcani”, deținutul atât de periculos, încât trebuie mutat...
Ce salariu are o farmacistă de la Dr. Max sau Catena, acum, în 2024. De...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Tradiţia care se respectă cu stricteţe în a doua zi de Paşte într-un sat din...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
DOAMNA lumii filmului a murit după Paște: Cea mai mare care a trăit vreodată
Marele secret al checului. Ingredientul care schimbă tot
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cum se simte acum Florin Piersic. Marele actor rămâne internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Amiba mâncătoare de creier poate fi cauzată prin spălături nazale