Gabriel Oprea ironizat pentru poza Obama trucată

Publicat: 30/06/2018, 04:57
Actualizat: 26/03/2019, 05:49

După ce și-a anunțat reintrarea în politica mare, Gabriel Oprea a pornit și campania de promovare, așa că a început să-și publice pe Facebook realizările. Vineri după-amiază, când intenționa să reamintească românilor de contribuția sa la semnarea unui acord cu Statele Unite, a postat mai multe poze. Una dintre ele a atras atenția internauților.

În imagine apar: Barack Obama, Traian Băsescu, Bogdan Aurescu și un fotograf. Un detaliu a sărit în ochii internauților: ceasul din fundal, care în fotografiile de pe site-ul președinției are cifre arabe (așa cum poate fi observat și în alte poze făcute în camera Roosevelt), în timp ce în fotografia postată de fostul vicepremier, apare un ceas fără cifre.

Internauții observaseră poziția nefirească a mâinii lui Oprea și privirea pierdută, spre altă direcție decât președintele american. Comparând-o cu alte poze postate pe site-ul președinției, alții au comentat că poza lui Oprea este retușată și compusă din mai multe fotografii.

„Am inteles. Si intre timp Obama a schimbat si ceasul de sub tablou,” i-a replicat cineva lui Oprea, care încerca să explice că poza nu e modificată.

Întrebat de Mediafax cum comentează întreaga dezbatere de pe Facebook, Gabriel Oprea a declarat:

„Comentarii diferite. Cum să comenteze, doamnă? Am fost la Casa Albă atunci. A fost o delegație oficială. Chiar s-a semnat un document pentru secolul 21 în care se întărea parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite. Am fost în delegație oficială, cu domnul președinte Băsescu și cu Bogdan Aurescu. Iar președintele Obama a dat mâna cu mine cu Traian Băsescu și cu Bogdan Aurescu. E normal să fie prezentată pe ministerul de Externe și pe site-ul Președinției, când se dă mâna cu șeful statului. Am fost acolo. Când ești în delegație oficială, la Casa Albă, chiar am avut o primire cordială atunci. Ne-am întâlnit cu domnul președinte Obama, cu domnul vicepreședinte Biden și am primit și eu mai multe poze de la aceste… „
Mediafax – Cum vă explicați că în pozele de pe site-ul Președinției ceasul respectiv din camera Roosevelt avea cifre arabe și în poza dvs altfel de cifre? E diferență și practic alt cadran.
Gabriel Oprea – „Noi am avut întâlnirea cu domnul președinte de la Casa Albă în biroul domnului Biden. Domnul președinte Băsescu a avut și alte întâlniri.”
Mediafax – Da, dar fac referire la poza din camera Roosevelt, cea în care apăreți dvs.
Gabriel Oprea – „Acolo am dat mâna cu președintele Obama. Credeți că atunci când ești într-o delegație oficială nu se dă mâna cu cei din delegație? Întrebați-l pe domnul Aurescu, dacă a dat mâna cu el. E normal. E firesc. Cred că v-am răspuns la întrebare”.

O explicație plauzibilă a incidentului este că fotograful oficial nu a reușit să surprindă momentul când Gabriel Oprea a dat mâna cu Obama și i-a fabricat o poză. A luat imaginea în care Obama dă mâna cu Băsescu și l-a mutat cu un program de editare pe Obama mai la stânga. Doar că, mișcându-l pe Obama, ceasul de pe șemineu a rămas „incomplet”. Așa că editorul a luat poza unui alt ceas de pe internet și l-a acoperit pe cel original, fără a observa diferența dintre indicatoare. A estompat cu negru zona de sub mâini și a scăpat basma curată în fața orgoliosului fost vicepremier. Până astăzi…

La scurt timp după apariția pozei, pe internet s-au pornit ironiile. A apărut o avalanșă de poze trucate în care Oprea apare dând mâna cu el însuși, cu Dalai Lama, Mona Lisa sau cu Daenerys Targaryen, mama Dragonilor.

Traian Băsescu nu a scăpat ozia de a-l ironiza pe Facebook pe fostul vicepremier. „Profesorul doctor, general, Gabriel Oprea, chiar a ajuns tare rău și jos dacă pentru imagine (fără acoperire) falsifică fotografiile de la întâlnirea mea cu Barak Obama,” scrie Băsescu. „Înțeleg că falsul este semnalul relansării sale în politică, dar pare că falsul a fost și semnul sub care și-a construit toată viața marele profesor îndrumător de doctorate.”

Aseară, Gabriel Oprea a mai încercat o dată să-și convingă simpatizanții că nu a falsificat poza cu Obama. „Nu sunt fotograf, nu fac fotografii, nu le prelucrez si nici nu ma pricep sa le falsific!” a comentat acesta. „Am primit-o si eu.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Profeția lui Elon Musk: „A mai rămas doar un an”
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”