„MARE SUCCES la Summit-ul NATO!” Donald Trump face SPECTACOL mediatic pe twitter

MARE SUCCES la Summit-ul NATO! Donald Trump face SPECTACOL mediatic pe twitter
Publicat: 13/07/2018, 11:56

Spectacolul mediatic oferit de Donald Trump pe twitter continuă, spre deliciul celor peste 53 de milioane de oameni care îl urmăresc. Consecvent în mesajele pe care le transmite și care sunt destinate în special alegătorilor americani, președintele SUA trage o concluzie a rezultatelor Summit-ului NATO de la Bruxelles.

Mare succes la Summit-ul NATO!” scrie Trump în ultimul mesaj înainte de plecarea de la Bruxelles.”De când am fost ales, membrii Alianței au plătit miliarde de dolari în plus!”

Trump adaugă și un mesaj de mulțumire pentru tot ce s-a întâmplat la summit, alături de un videoclip care punctează momentele importante de la Bruxelles.

Totuși, Donald Trump nu este pe deplin satisfăcut. „La solicitarea mea, țările NATO și-au sporit contribuția la bugetul NATO cu miliarde de dolari, dar tot nu e destul,” scrie el în alt mesaj. „SUA cheltuiește prea mult, iar frontierele Europei sunt slabe. Nu putem accepta ca dolarii să curgă prin conductele de gaz spre Rusia!”

După care, adaugă încă un mesaj: „De ani de zile, președinții americani au încercat să determine Germania și alte state bogate din NATO să plătească mai mult pentru a fi protejate de Rusia,” scrie președintele american. „Dar plătesc doar o parte din costurile acestei protecții. Statele Unite plătesc zeci de miliarde de dolari în plus ca să subvenționeze Europa și pierde mult prin schimburile comerciale.”

În finalul mesajelor despre Summit-ul NATO de la Bruxelles, Trump repetă solicitarea ca membrii NATO să ajungă la o contribuție de 4% din PIB către bugetul Alianței: „Colac peste pupăză, Germania tocmai a început să plătească miliarde de dolari Rusiei, țară de care vrea să o apărăm, pentru gazul livrat prin conducte. De neacceptat! Toți membrii NATO trebuie să-și îndeplinească angajamentul de a plăti 2% din PIB pentru apărare și – în viitor – să ajungă la un procent de 4%.”

Deși în război deschis cu cotidianul The New York Times, Trump pare impresionat de o imagine postată de fotograful Doug Mills și o preia pe contul său de twitter.

În drum spre Londra, unde va face o vizită oficială de 4 zile, Donald Trump arată americanilor mesajul primit de la liderul nord-coreean Kim Jong-un, ca deosebită apreciere a întânirii celor doi din Singapore.

„Întâlnirea cu Excelența Voastră și declarația comună pe care am semnat-o acum 24 de zile în Singapore a fost, într-adevăr, startul unei semnificative călătorii,” îi scrie Kim Jong-un. „Apreciez profund eforturile extraordinare pe care Excelența Voastră, domnule Președinte, le faceți pentru îmbunătățirea relațiilor dintre țările noastre și pentru implementarea acordului semnat. Sunt profund convins că dorința puternică, eforturile sincere și abordarea unică pe care le-am depus pentru deschiderea unei noi perspective a relațiilor dintre RPD Coreeană și SUA își va arăta roadele. Dorind ca încrederea în Excelența Voastră, Domnule Președinte, să fie întărită prin acțiuni concrete, îmi exprim convingerea că epocalul progres în promovarea relațiilor dintre țările noastre să ne ofere ocazia unei viitoare întâlniri.”

Trump încheie seria de mesaje cu preluarea unei superbe fotografii ale aceluiași Doug Mills de la The New York Times, în care îl vedem – alături de Prima Doamnă – la sosirea pe aeroportul Stansted din Anglia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Noroc fără precedent! Ce s-a întâmplat o femeie care câștigat 1 milion de dolari la...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ