Actrița Ashley Judd, acuzată că a avut o ÎNȚELEGERE SEXUALĂ cu mogulul Harvey Weinstein

Publicat: 19/07/2018, 11:03
Actualizat: 26/03/2019, 05:22

Actrița în vârstă de 50 de ani l-a dat în judecată pe Weinstein, pe care îl acuză că i-a sabotat cariera convingându-l pe regizorul Peter Jackson să nu o distribuie în filmul „Stăpânul inelelor/ Lord of the Rings”, după ce ea i-a respins avansurile sexuale.

Însă, marți, echipa de avocați a lui Weinstein a depus o solicitare la o instanță din Los Angeles, de respingere a procesului intentat de Judd, insistând că actrița ar fi încheiat „o înțelegere” sexuală cu producătorul de film. Mai precis, aceasta i-ar fi spus producătorului că îi va permite să o atingă dacă „va câștiga un premiu Oscar pentru un rol din filmele produse de el”.

Avocații au mai spus că Weinstein a încercat să îndeplinească partea sa din înțelegere, respectiv să îi obțină lui Judd „cât mai multe roluri posibil”, inclusiv să joace alături de Matt Damon în „Good Will Hunting”, partitură pentru care Minnie Driver a primit în cele din urmă o nominalizare la trofeele Academiei de film americane.

Acțiunile acestuia „reflectă motivația de a o ajuta să avanseze în carieră și nu de a i-o distruge” și contrazic „afirmația defăimătoare a lui Judd în totalitate”, potrivit documentelor depuse în instanță.

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al lui Judd a declarat că argumentele lui Weinstein nu sunt numai nefondate, ci și jignitoare.

Judd afirmă că Weinstein i-a spus lui Peter Jackson că a avut o experiență proastă cu ea și că a calificat-o drept o actriță de „un coșmar”.

Regizorul neozeelandez a declarat pentru publicația Fairfax New Zealand că, la momentul respectiv, în 1998, nu auzise zvonurile privind comportamentul sexual nepotrivit al lui Weinstein, dar că producătorul a făcut presiuni asupra sa să nu o angajeze pe Judd.

Nominalizată la două premii Globul de Aur, Ashley Judd, fiica interpretei de muzică country Naomi Judd, s-a remarcat într-o serie de producții hollywoodiene bine primite de public, precum „Ruby in Paradise”, „Sărutul care ucide/ Kiss the Girls”, „Evadata/ Double Jeopardy”, „Acasă, în inima mea/ Where the Heart Is” și „Crimă de înaltă trădare/ High Crimes”.

Peste o sută de femei, printre care actrițe precum Rose McGowan și Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărțuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariției, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein a negat acuzațiile, dar este subiectul mai multor anchete ale poliției americane și britanice. În prezent, Weinstein este inculpat, pentru viol și alte delicte cu caracter sexual, victimele fiind trei femei. Producătorul de film american a pledat nevinovat.

În urma acuzațiilor, în SUA a fost inițiată o mișcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook și pe alte rețele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experiențelor de hărțuire sexuală sau abuz și au folosit hashtag-ul „#MeToo” („Și Eu”, n.r.). Mai multe personalități s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga și actrițele Anna Paquin și Evan Rachel Wood. În plus, au fost și bărbați care s-au implicat în acest demers, între aceștia fiind actorul Javier Munoz.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Șoferii nu pot fi obligați prin lege. Gestul la volan pentru care niciun polițist nu...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata