Sebastian Ghiță susține că a primit AZIL POLITIC în Serbia

Sebastian Ghiță susține că a primit AZIL POLITIC în Serbia
Publicat: 25/01/2019, 03:10

Sebastian Ghiță susține că a primit azil politic în Serbia, după ce judecătorii au studiat probele pe care procurorii de la DNA Ploiești le-ar fi falsificat și au audiat mai mulți martori, printre care și Vlad și Andreea Cosma.

„Eu am primit azil politic, chiar dacă e o procedură destul de grea,”a declarat Sebastian Ghiță, la Antena 3.”Judecătorii au studiat informațiile prezentate de Onea și Negulescu, informații falsificate și au decis acordarea de azil politic. Da, au fost audiați martori aici. Vlad și Andreea Cosma au fost audiați prima oară aici în Serbia. Sunt ambele prinse în aceeași procedură, și în cadrul audierilor oficiale, mai mulți martori din România au fost prezenți aici.”

Potrivit fostului deputat, autoritățile din Serbia s-ar fi îngrozit când au văzut că procurorii români încurajau falsificarea probelor.

„Mai mult decât atât, polițiștii și judecătorii din Serbia au audiat direct, cu traducător în limba sârbă, acești martori – care au spus ce s-a întâmplat în epopeea de la DNA Ploiești – și au înțeles foarte bine. De aceea au luat această decizie. E greu de înțeles pentru orice judecător cum dosarele durează 2, 3, 5 ani și nu se descoperă nicio probă care să incrimineze pe nimeni și totuși este menținut mandatul de arestare,” a mai spus Ghiță.

Sebastian Ghiță a declarat că va fi audiat în Serbia în dosarul deschis la Secția de anchetare a magistraților împotriva fostului procuror șef al DNA Laura Codruța Kovesi.

„Cred că, așa cum mi-am cântărit eu pașii și acțiunile, cred că ceea ce a început acea Secție de investigare a magistraților, e o procedură care nu trebuie să devină o acțiune subsumată acțiunilor mele. Verificările la adresa doamnei Kovesi trebuie făcute de procurori și în cadrul legii. Sunt convins că procurorii de la secție, doamna procuror Florea, au puterea să se pronunțe asupra doamnei Kovesi în conivență cu Portocală sau Onea. Nu aș vrea să fiueucel care să îmi bag nasul și coada în lucrurile acestea,” a declarat Sebastian Ghiță, la Antena 3, care va transmite procurorilor fotografia cu Laura Codruța Kovesi de la el de acasă.

„Poate că acea poză va ajunge la Secția de investigare a magistraților ca probă. Dacă procurorii îmi vor cere. Eu urmează să fiu audiat. Dacă procurorii îmi vor cere voi pune la dispoziția lororice probe și materiale. Nu știu (când voi fi audiat – n.r.), dar mă aștept să fiu audiat. De altfel, am depus o plângere și am explicat acolo de ce eu cred că doamna Kovesi, dirijându-i pe domnii Onea și Negulescu – am explicat acolo cum, pentru că că știam două -trei lucruri de doamna Kovesi, că mi-a fabricat dosare – a falsificat probe,” a mai spus Sebastian Ghiță.

Sebastian Ghiță a făcut un denunț împotriva Laurei Codruța Kovesi, în care susține i-ar fi cerut bani pentru a-l aduce în țară, din Indonezia, pe Nicolae Popa. Denunțul a fost înregistrat la Secția pentru anchetarea magistraților.

Înalta Curte de Justiție din Belgrad a respins în iulie cererea autorităților române privind extrădarea fostului deputat Sebastian Ghiță.

În România, fostul parlamentar a fost văzut ultima oară în noaptea dinspre 19 spre 20 decembrie 2016, când pleca de la un eveniment organizat de SRI. Acolo participase în calitate de membru al Comisiei parlamentare de control. Polițiștii care îl filau, la cererea procurorilor, l-au pierdut pe DN1, unde Ghiță conducea cu peste 200 km/h, iar la un moment dat, un alt autoturism i-ar fi blocat pe polițiști. Ulterior, mașina lui Ghiță a fost găsită la locuința sa, astfel că polițiștii au crezut că doarme.

Fostul parlamentar a fost reținut în Belgrad, pe 13 aprilie 2017, la ora 23.45, pe o stradă din Belgrad, unde era împreună cu fratele său. La legitimare, Ghiță a prezentat un act de identitate și un permis sloven, în timp ce fratele său le-a dat polițiștilor actele reale. Sebastian Ghiță a fost eliberat, la finele lunii mai 2017, în Serbia, după ce a plătit o cauțiune de 200.000 de euro, neavând însă voie să părăsească Belgradul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Sappho, cea mai cunoscută lesbiană din istorie, s-a sinucis din dragoste pentru un bărbat
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ