Trei copii posibil infectați cu stafilococ au fost internați. Anunțul Ministerului Sănătății

Trei copii posibil infectați cu stafilococ au fost internați. Anunțul Ministerului Sănătății
Publicat: 09/05/2019, 13:29

Reprezentanți ai Ministerului Sănătății au transmis, joi, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, că din informațiile furnizate de Direcția de Sănătate Publică București (DSPMB), la Spitalul Grigore Alexandrescu au fost internați cinci copii născuți la Maternitatea Giulești, sub suspiciunea unor infecții stafilococice. Doi au fost externați, trei se află în continuare sub supraveghere. Un singur caz din cele rămase a fost confirmat până acum cu stafilococ MRSA.

Pentru celelalte două cazuri, probele sunt în lucru.

În acest context, Ministerul Sănătății precizează și că din informațiile furnizate până în prezent de DSPMB, cinci copii născuți prin cezariană la maternitate Giulești au fost intenați la Spitalului Clinic de Obstetrică si Ginecologie, sub suspiciunea unor posibile infecții stafilococice (MRSA). „Din informatiile primite pana in prezent de la DSPMB, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu au fost internati 5 copii nascuti prin cezariana la Spitalului Clinic de Obstetrică si Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu”, in perioada 25.03.2019-30.04.2019, cu posibile infectii stafilococice (MRSA), apărute după externarea lor din maternitate și internați ulterior în alte unități sanitare”, potrivit datelor din comunicat.

Din totalul de cinci copii internați, doi au fost externați, iar ceilalți trei se află în continuare intenați la spitalul Grigore Alexandrescu. Potrivit aceleiași surse, momentan doar un caz a fost confimat cu stafilococ MRSA. Pentru cei doi copii rămași sub supravecghere, probele sunt în continuarea în lucru. „Din cele cinci cazuri, doi au fost externati, iar din cei trei copii internati in prezent la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu , un caz este confirmat cu stafilococ MRSA iar pentru celelalte doua cazuri probele sunt inca in lucru”, informează reprezentanții ministerului.

Reprezentanți ai ministerului au precizat că, până în acest moment, au fost prelevate de către cadrele abilitate ale DSPMB 48 de probe, în contextul efectuării de analize la Maternitatea Giulești.„In cadrul verificarii au fost prelevate un numar de 48 de probe de sanitatie, exudate nazale si probe de apa sterile”, spun reprezentanții ministerului.

Potrivit aceleiași surse, în vederea investigării unui posibil focar de stafilococie cu MRSA pentru copiii născuți în perioada Paștelui la Giulești, au loc verificări ale foilor de observație pentru toți copiii născuți în acele zile. „Pentru investigarea posibilului focar de stafilococie cu MRSA pentru copiii nascuti in perioada 25.03.2019-30.04.2019 in Spitalul Clinic de Obstetrică si Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu” se verifica foile de observatie ale tuturor copiilor nascuti in perioada mentionata”, se arată în comunicat.

Până în data de 15 mai vor avea loc în continuare verificări la maternitatea Giulești. Aceste verificări, potrivit datelor din comunicat, urmăresc respectarea normelor de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate actului medical. „În perioada 08.05-15.05.2019, inspectorii sanitari însoțiți de medici epidemiologi din cadrul Compartimentului Supraveghere Epidemiologica si Control Boli Transmisibile din cadrul DSPMB efectueaza o actiune de control privind respectarea normelor de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate actului medical, normelor tehnice privind curatenia, dezinfecția și sterilizarea, precum și normele tehnice privind gestionarea deșeurilor rezultate din activități medicale”, se arată în comunicat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Simona Halep a fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?