Andronescu ia atitudine: Trebuie să le explicăm oamenilor că am vrut să stopăm abuzurile, nu justiție pentru Dragnea / Aceste căi nevăzute ale online-ului trebuie să ne preocupe în mare măsură

Andronescu ia atitudine: Trebuie să le explicăm oamenilor că am vrut să stopăm abuzurile, nu justiție pentru Dragnea / Aceste căi nevăzute ale online-ului trebuie să ne preocupe în mare măsură
Publicat: 29/06/2019, 14:02

„Dacă ar trebui să pun un subtitlu discursului meu, ar fi că PSD a fost și trebuie să rămână partidul dezvoltării României. Am ajuns azi într-un moment mai dificil. După o guvernare ale cărei rezultate au fost pozitive, am pierdut alegerile europarlamentare. Trebuie să ne punem întrebarea – cu ce i-am dezamăgit pe oameni? Ce trebuie să îndreptăm? Avem forța să îndreptăm lucrurile pe care le-am greșit. Toleranță, unitate, încredere, solidaritate – acestea trebuie să rămână principiile noastre pe care să le respectăm în toate politicile noastre. Cred că am pierdut o bătălie, dar cred că nu am pierdut războiul”, a declarat Ecaterina Andronescu, în cadrul discursului său de la Congresul PSD.

Ministrul Educației a reiterat ideea potrivit căreia PSD trebuie să recâștige încrederea oamenilor care ne-au dat votul în 2016.

„Nu am știut să oprim știrile false, lucrurile neadevărate pe care le-au adus în scena publică. Și poate da, nu am știu să folosim tehnologia în așa fel încât lucrurile bune pe care le-am făcut să ajungă la cea mai mică organizație și la toți cetățenii. Trebuie să le explicăm oamenilor că am vrut să stopăm abuzurile din justiție. Nu am vrut o justiție pentru liderul nostru. Acest lucru trebuie să își explicăm oamenilor. Unde e infrastructura de comunicare a PSD? De ce nu am știut să construim cu specialiștii această infrastructură, prin care lucrurile bune pe care le-am făcut să ajungă la cetățeni?”, a spus Ecaterina Andronescu.

Congresul extraordinar al PSD are loc, sâmbătă la Sala Palatului, iar social-democrații vor alege președintele, președintele executiv și secretarul general al partidului. Delegații formațiunii vor valida noul statut și proiectul politic al formațiunii.

La reuniunea social-democraților participă și Călin Popescu Tăriceanu.

Comitetul Executiv al PSD a validat, vineri, candidaturile pentru cele trei funcții de conducere în partid. Astfel, pentru funcția de președinte al PSD candidează Viorica Dăncilă, Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu și Ecaterina Andronescu. Daniel Suciu, Daniel Florea, Eugen Teodorovici și Sorin Bota sunt candidații înscriși pentru funcția de președinte executiv, iar pentru cea de secretar general, CEx i-a validat pe Codrin Ștefănescu, Gabriel Petrea, Mihai Fifor, Felix Stroe și Rodica Nassar.

Andronescu: Aceste căi nevăzute ale online-ului trebuie să ne preocupe în mare măsură

Ministrul Educației a declarat că social democrații ar trebui să fie mai preocupați de tehnologie și de online, precizând că „alegerile din acest an și cele care urmează se desfășoare în secolul 21”.

„Alegerile din acest an și cele care urmează se desfășoară în secolul 21. Ce are specific față de alegerile pe care noi le-am câștigat de regulă cu foarte mare atenție? Tehnologia, tehnologia de multe ori pe căi nevăzute, transmite spre populație mesaje false, care nu au nimic cu realitatea, de aceea eu cred că noi trebuie să ne realizăm această infrastructură tehnologică prin care să putem comunica cu toți colegii noștri în timpi real, să putem comunica cu toți cetățenii și să ne și putem consulta cu ei, pentru că dialogul trebuie să fie un dialog dublu sens și de la politic către societatea civilă, dar și de la societatea civilă spre noi”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educației a precizat că social democrații ar trebui să fie mai preocupați de tehnologie și de online.

„Aceste căi nevăzute ale online-ului trebuie să ne preocupe după părerea mea ca în mai mare măsură pentru că ele au făcut indiferența în aceste alegeri pe care le-am pierdut cu toată amărăciunea noastră, trebuie să recunoaștem acest lucru. Da cred că trebuie să ne formăm oamenii pregătiți pentru a construi viitorul, da cred că trebuie să aducem în departamentele noastre, să aducem în structurile noastre, oameni care au ce spune tineri corporatiști, studenți, să îi chemăm alături de noi să discutăm cu ei , să îi implicăm în ceea ce vrem noi să facem pentru societatea românească”, a completat Ecaterina Andronescu.

Foto: Mediafax Foto

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
A MURIT MARELE ACTOR român. Durere imensă pe scena teatrului românesc: Timpul are şi el...
Un leac face mari minuni. Ajută după mesele încărcate de Paște
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani