Andronescu ia atitudine: Trebuie să le explicăm oamenilor că am vrut să stopăm abuzurile, nu justiție pentru Dragnea / Aceste căi nevăzute ale online-ului trebuie să ne preocupe în mare măsură

Andronescu ia atitudine: Trebuie să le explicăm oamenilor că am vrut să stopăm abuzurile, nu justiție pentru Dragnea / Aceste căi nevăzute ale online-ului trebuie să ne preocupe în mare măsură
Publicat: 29/06/2019, 14:02

„Dacă ar trebui să pun un subtitlu discursului meu, ar fi că PSD a fost și trebuie să rămână partidul dezvoltării României. Am ajuns azi într-un moment mai dificil. După o guvernare ale cărei rezultate au fost pozitive, am pierdut alegerile europarlamentare. Trebuie să ne punem întrebarea – cu ce i-am dezamăgit pe oameni? Ce trebuie să îndreptăm? Avem forța să îndreptăm lucrurile pe care le-am greșit. Toleranță, unitate, încredere, solidaritate – acestea trebuie să rămână principiile noastre pe care să le respectăm în toate politicile noastre. Cred că am pierdut o bătălie, dar cred că nu am pierdut războiul”, a declarat Ecaterina Andronescu, în cadrul discursului său de la Congresul PSD.

Ministrul Educației a reiterat ideea potrivit căreia PSD trebuie să recâștige încrederea oamenilor care ne-au dat votul în 2016.

„Nu am știut să oprim știrile false, lucrurile neadevărate pe care le-au adus în scena publică. Și poate da, nu am știu să folosim tehnologia în așa fel încât lucrurile bune pe care le-am făcut să ajungă la cea mai mică organizație și la toți cetățenii. Trebuie să le explicăm oamenilor că am vrut să stopăm abuzurile din justiție. Nu am vrut o justiție pentru liderul nostru. Acest lucru trebuie să își explicăm oamenilor. Unde e infrastructura de comunicare a PSD? De ce nu am știut să construim cu specialiștii această infrastructură, prin care lucrurile bune pe care le-am făcut să ajungă la cetățeni?”, a spus Ecaterina Andronescu.

Congresul extraordinar al PSD are loc, sâmbătă la Sala Palatului, iar social-democrații vor alege președintele, președintele executiv și secretarul general al partidului. Delegații formațiunii vor valida noul statut și proiectul politic al formațiunii.

La reuniunea social-democraților participă și Călin Popescu Tăriceanu.

Comitetul Executiv al PSD a validat, vineri, candidaturile pentru cele trei funcții de conducere în partid. Astfel, pentru funcția de președinte al PSD candidează Viorica Dăncilă, Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu și Ecaterina Andronescu. Daniel Suciu, Daniel Florea, Eugen Teodorovici și Sorin Bota sunt candidații înscriși pentru funcția de președinte executiv, iar pentru cea de secretar general, CEx i-a validat pe Codrin Ștefănescu, Gabriel Petrea, Mihai Fifor, Felix Stroe și Rodica Nassar.

Andronescu: Aceste căi nevăzute ale online-ului trebuie să ne preocupe în mare măsură

Ministrul Educației a declarat că social democrații ar trebui să fie mai preocupați de tehnologie și de online, precizând că „alegerile din acest an și cele care urmează se desfășoare în secolul 21”.

„Alegerile din acest an și cele care urmează se desfășoară în secolul 21. Ce are specific față de alegerile pe care noi le-am câștigat de regulă cu foarte mare atenție? Tehnologia, tehnologia de multe ori pe căi nevăzute, transmite spre populație mesaje false, care nu au nimic cu realitatea, de aceea eu cred că noi trebuie să ne realizăm această infrastructură tehnologică prin care să putem comunica cu toți colegii noștri în timpi real, să putem comunica cu toți cetățenii și să ne și putem consulta cu ei, pentru că dialogul trebuie să fie un dialog dublu sens și de la politic către societatea civilă, dar și de la societatea civilă spre noi”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educației a precizat că social democrații ar trebui să fie mai preocupați de tehnologie și de online.

„Aceste căi nevăzute ale online-ului trebuie să ne preocupe după părerea mea ca în mai mare măsură pentru că ele au făcut indiferența în aceste alegeri pe care le-am pierdut cu toată amărăciunea noastră, trebuie să recunoaștem acest lucru. Da cred că trebuie să ne formăm oamenii pregătiți pentru a construi viitorul, da cred că trebuie să aducem în departamentele noastre, să aducem în structurile noastre, oameni care au ce spune tineri corporatiști, studenți, să îi chemăm alături de noi să discutăm cu ei , să îi implicăm în ceea ce vrem noi să facem pentru societatea românească”, a completat Ecaterina Andronescu.

Foto: Mediafax Foto

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”