Deputat PMP, despre amânarea examenului de rezidențiat: Vom avea mii de șomeri absolvenți la Medicină până spre sfârșitul lunii ianuarie

Deputat PMP, despre amânarea examenului de rezidențiat: Vom avea mii de șomeri absolvenți la Medicină până spre sfârșitul lunii ianuarie
Publicat: 04/10/2019, 17:00

„Astăzi este anunțată o a doua amânare a examenului, generată tot de proasta organizare din Guvern. Absolvenții, victime colaterale ale decizilor proaste luate de Executiv, sunt și cei care vor suporta consecințele: în loc să înceapă să lucreze de la începutul lunii ianuarie, cel mai probabil vor intra în câmpul muncii spre finalul lunii ianuarie, în cel mai fericit caz. Până atunci, vom avea mii de șomeri absolvenți de Medicină.”, a declarat acesta, vineri, printr-un comunicat de presă remis Mediafax.

Conform spuselor deputatului, membru în comisia de sănătate a Camerei Deputaților, examenul de rezidențiat a mai fost amânat și înainte.

„În acest an, Ministerul Sănătății a reușit să abramburească de tot organizarea acestui examen important. Inițial, examenul de rezidențiat era programat în 10 noiembrie, dar a fost amânat cu o săptămână după ce mințile luminate din Guvern au realizat că îl programaseră în ziua primului tur al alegerilor prezidențiale și nu existau suficinte săli disponibile.”, a spus Movilă.

Deputatul PMP consideră că PSD tratează cu indiferență cele mai importante sisteme ale statului, educația și sănătatea.

„Pe lângă argumentele de până acum pentru care o moțiune e absolut necesară, iată că avem încă un argument care arată foarte clar că singurele calcule care contează sunt cele politice și electorale ale PSD și ale sateliților săi. S-a ajuns în această situație pentru că PSD guvernează cu o ignoranță totală față de români și România și cu desconsiderarea celor două sisteme fundamentale – educația și sănătatea.”, a reiterat acesta.

Deputatul a mai spus că amânarea examenului va avea un impcat negativ atât asupra studenților, cât și a pacienților.

„Parlamentarii PMP condamnă cât se poate de dur decizia Guvernului de a amâna examenul de rezidențiat, o decizie cât se poate de proastă atât pentru viitorii rezidenți, cât și pentru sistemul de sănătate și pacienții români.”, a motivat Movilă.

„Având în vedere toate aceste argumente, parlamentarii PMP vor vota fără rezerve moțiunea de cenzură. Guvernul Dăncilă trebuie să plece urgent, înainte de a distruge de tot această țară.”, a conchis deputatul.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, vineri, că examenul de rezidențiat, care ar fi trebuit să aibă loc pe data de 17 noiembrie, va fi amânat pentru 8 decembrie, din cauză că nu are cine semna cele șapte ordine de ministru necesare.

Sorina Pintea a declarat, vineri, că motivul amânării constă în faptul că nu are cine să semneze ordinul de examen, în condițiile în care nu există ministru la Educație.

Astfel, a fost luată decizia ca examenul de rezidențiat să aibă loc în data de 8 decembrie 2019.

Anunțul ministrului Sănătății vine în condițiile în care, joi, viitorii medici au solicitat soluționarea crizei examenului de rezidențiat și susținerea sa la data anunțată inițial, respectiv 17 noiembrie. Federația Asociațiilor Studenților în Medicină a avertizat că lipsa actuală a unui ministru al Educației poate influența negativ desfășura în condiții optime a examenului.

Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România a făcut un apel către Guvernul României, Parlamentul României, Administrația Prezidențială, Universitățile de Medicină și Farmacie, Direcțiile de Sănătate Publică și Colegiul Medicilor pentru a soluționa situația existentă „înainte de a deveni o problemă reală, care să ducă la amânarea acestui examen vital și integrarea pe piața muncii a mii de absolvenți de medicină din România”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-A DAT ORDIN în toată Uniunea Europeană. Acest lucru va fi INTERZIS definitiv
Trei zodii care vor avea succes pe plan amoros în următoarele zile
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii