Deputat PMP, despre amânarea examenului de rezidențiat: Vom avea mii de șomeri absolvenți la Medicină până spre sfârșitul lunii ianuarie

Deputat PMP, despre amânarea examenului de rezidențiat: Vom avea mii de șomeri absolvenți la Medicină până spre sfârșitul lunii ianuarie
Publicat: 04/10/2019, 17:00

„Astăzi este anunțată o a doua amânare a examenului, generată tot de proasta organizare din Guvern. Absolvenții, victime colaterale ale decizilor proaste luate de Executiv, sunt și cei care vor suporta consecințele: în loc să înceapă să lucreze de la începutul lunii ianuarie, cel mai probabil vor intra în câmpul muncii spre finalul lunii ianuarie, în cel mai fericit caz. Până atunci, vom avea mii de șomeri absolvenți de Medicină.”, a declarat acesta, vineri, printr-un comunicat de presă remis Mediafax.

Conform spuselor deputatului, membru în comisia de sănătate a Camerei Deputaților, examenul de rezidențiat a mai fost amânat și înainte.

„În acest an, Ministerul Sănătății a reușit să abramburească de tot organizarea acestui examen important. Inițial, examenul de rezidențiat era programat în 10 noiembrie, dar a fost amânat cu o săptămână după ce mințile luminate din Guvern au realizat că îl programaseră în ziua primului tur al alegerilor prezidențiale și nu existau suficinte săli disponibile.”, a spus Movilă.

Deputatul PMP consideră că PSD tratează cu indiferență cele mai importante sisteme ale statului, educația și sănătatea.

„Pe lângă argumentele de până acum pentru care o moțiune e absolut necesară, iată că avem încă un argument care arată foarte clar că singurele calcule care contează sunt cele politice și electorale ale PSD și ale sateliților săi. S-a ajuns în această situație pentru că PSD guvernează cu o ignoranță totală față de români și România și cu desconsiderarea celor două sisteme fundamentale – educația și sănătatea.”, a reiterat acesta.

Deputatul a mai spus că amânarea examenului va avea un impcat negativ atât asupra studenților, cât și a pacienților.

„Parlamentarii PMP condamnă cât se poate de dur decizia Guvernului de a amâna examenul de rezidențiat, o decizie cât se poate de proastă atât pentru viitorii rezidenți, cât și pentru sistemul de sănătate și pacienții români.”, a motivat Movilă.

„Având în vedere toate aceste argumente, parlamentarii PMP vor vota fără rezerve moțiunea de cenzură. Guvernul Dăncilă trebuie să plece urgent, înainte de a distruge de tot această țară.”, a conchis deputatul.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, vineri, că examenul de rezidențiat, care ar fi trebuit să aibă loc pe data de 17 noiembrie, va fi amânat pentru 8 decembrie, din cauză că nu are cine semna cele șapte ordine de ministru necesare.

Sorina Pintea a declarat, vineri, că motivul amânării constă în faptul că nu are cine să semneze ordinul de examen, în condițiile în care nu există ministru la Educație.

Astfel, a fost luată decizia ca examenul de rezidențiat să aibă loc în data de 8 decembrie 2019.

Anunțul ministrului Sănătății vine în condițiile în care, joi, viitorii medici au solicitat soluționarea crizei examenului de rezidențiat și susținerea sa la data anunțată inițial, respectiv 17 noiembrie. Federația Asociațiilor Studenților în Medicină a avertizat că lipsa actuală a unui ministru al Educației poate influența negativ desfășura în condiții optime a examenului.

Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România a făcut un apel către Guvernul României, Parlamentul României, Administrația Prezidențială, Universitățile de Medicină și Farmacie, Direcțiile de Sănătate Publică și Colegiul Medicilor pentru a soluționa situația existentă „înainte de a deveni o problemă reală, care să ducă la amânarea acestui examen vital și integrarea pe piața muncii a mii de absolvenți de medicină din România”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
165 de ani de la începerea construcţiei Canalului Suez. A scurtat drumul navigatorilor către Europa...