Ce se întâmplă cu alianța USR-PLUS. Dacian Cioloș a făcut anunțul

Ce se întâmplă cu alianța USR-PLUS. Dacian Cioloș a făcut anunțul
Publicat: 22/11/2019, 18:40

„Am decis că începând de săptămâna viitoare vom activa și celelalte structuri ale alianței care încă nu sunt funcționale, noi în protocolul alianței am prevăzut patru structuri de coordonare comună, anume această Comisie Națională de Coordonare, care reunește cele două Birouri Naționale ale celor două partide, care s-a întâlnit astăzi, în a doua sa întâlnire”, a spus liderul PLUS, Dacian Cioloș, vineri, în cadrul unei conferințe de presă.

Dacian Cioloș a explicat că în întâlnirea de astăzi nu s-a stabilit fuziunea priopriu-zisă a celor două partide, deoarece din punct de vedere juridic, ar mai putea dura, însă spre asta se tinde și eventual, se va ajunge la o fuziune.

„De facto, mergem spre o alianță, dar de iure, asta poate să dureze, țineți minte cât a duratînregistrarea PLUS. În unele cazuri, acest proces juridic durează foarte mult, noi avem două rânduri de alegeri pentru care trebuie să fim pregătiți. Important e că dincolo de forma aceasta juridică, la care probabil, vom ajunge, la un moment dat, important e să funcționăm de facto ca o alianță, și asta am decis astăzi”, a argumentat Cioloș.

El a mai zis că există deja o comisie de politici publice care a ajutat la structurarea programului politic al lui Dan Barna pentru alegerile prezidențiale, iar de acum înainte, comisia va lucra pentru pregătirea programului de guvernare, echipa care va fi pregătită se va numi „Guvern din umbră”.

„Avem deja o Comisie de politici publice care a fost constituită, formată din 10 membri, cinci de la fiecare partid, și care lucrează deja împreună, au lucrat împreună, deja, pentru a ajuta candidatul Dan Barna să-și contureze programul politic, iar în perioada următoare, această comisie de politici publice va ucra împreună pe pregătirea programului de guvernare și vom pregăti și o echipă, i-am spus Guvern din umbră, o echipă de oameni cu viziune și expertiză care vor urmări de îndeaproape activitatea Guvernului și vom veni cu propuneri, idei, vrem să arătăm că suntem în măsură să ne asumăm responsabilitatea aceasta guvernamentală, când va veni momentul”, a explicat Cioloș.

Alte structuri care vor fi activate sunt Comitetul Executiv al alianței și o Comisie de integritate.

„Mai avem o structură care urmează să fie activate în zilele imediat următoare, un Comitet Executiv al alianței format din șase oameni, un coordpnator al acestui Comitet, un coordinator de campanie, un purtător de cuvânt, un responsabil financiar, un responsabil juridic și un responsabil cu politici publice, aceasta va fi structura de coordonare executivă a alianței. Și am mai decis să constituim împreună o Comisie de integritate, care să asigure analiza cazurilor de integritate, dacă ele apar, și atunci când apar, la nivelul alianței”, a adăugat liderul PLUS.

Cioloș a precizat că aceste structuri vor fi activate pentru a întări relația dintre cele două formațiuni, în vederea pregătirii pentru alegerile locale și eventual, cele anticipate.

„Aceste structuri vor fi activate pentru ca această apropiere a celor douău partide care fac parte din alianță să aibă loc și de facto, etapă cu etapă, și să începem să lucrăm cât mai mult împreună, să începem să avem cât mai multe poziții commune și evident, prima prioriatte este să pregătim candidații comuni pentru alegerile locale, dar în același timp, ne pregătim și pentru eventualele alegeri anticipate, noi sperăm să aibă loc după alegerile prezidențiale”, a motivat Cioloș.

Dan Barna a subliniat că „acestea sunt structuri existente în protocolul alianței”, fiind vorba despre operaționalizarea lor.

„Până acum, a funcționat Comitetul de coordonare normal, Comitetul de structure publice, care alucrat, celelalte două nu fuseseră încă operaționalizate. Este mesajul pe care-l transmitem colegilor USR și PLUS din țară, că apropierea trebuie să continue”, a completat președintele USR.

Birourile Naționale Reunite ale celor două partide s-au întrunit, vineri, la ora 13.00, într-o ședință ce a durat patru ore.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului