Ce se întâmplă cu alianța USR-PLUS. Dacian Cioloș a făcut anunțul

Ce se întâmplă cu alianța USR-PLUS. Dacian Cioloș a făcut anunțul
Publicat: 22/11/2019, 18:40

„Am decis că începând de săptămâna viitoare vom activa și celelalte structuri ale alianței care încă nu sunt funcționale, noi în protocolul alianței am prevăzut patru structuri de coordonare comună, anume această Comisie Națională de Coordonare, care reunește cele două Birouri Naționale ale celor două partide, care s-a întâlnit astăzi, în a doua sa întâlnire”, a spus liderul PLUS, Dacian Cioloș, vineri, în cadrul unei conferințe de presă.

Dacian Cioloș a explicat că în întâlnirea de astăzi nu s-a stabilit fuziunea priopriu-zisă a celor două partide, deoarece din punct de vedere juridic, ar mai putea dura, însă spre asta se tinde și eventual, se va ajunge la o fuziune.

„De facto, mergem spre o alianță, dar de iure, asta poate să dureze, țineți minte cât a duratînregistrarea PLUS. În unele cazuri, acest proces juridic durează foarte mult, noi avem două rânduri de alegeri pentru care trebuie să fim pregătiți. Important e că dincolo de forma aceasta juridică, la care probabil, vom ajunge, la un moment dat, important e să funcționăm de facto ca o alianță, și asta am decis astăzi”, a argumentat Cioloș.

El a mai zis că există deja o comisie de politici publice care a ajutat la structurarea programului politic al lui Dan Barna pentru alegerile prezidențiale, iar de acum înainte, comisia va lucra pentru pregătirea programului de guvernare, echipa care va fi pregătită se va numi „Guvern din umbră”.

„Avem deja o Comisie de politici publice care a fost constituită, formată din 10 membri, cinci de la fiecare partid, și care lucrează deja împreună, au lucrat împreună, deja, pentru a ajuta candidatul Dan Barna să-și contureze programul politic, iar în perioada următoare, această comisie de politici publice va ucra împreună pe pregătirea programului de guvernare și vom pregăti și o echipă, i-am spus Guvern din umbră, o echipă de oameni cu viziune și expertiză care vor urmări de îndeaproape activitatea Guvernului și vom veni cu propuneri, idei, vrem să arătăm că suntem în măsură să ne asumăm responsabilitatea aceasta guvernamentală, când va veni momentul”, a explicat Cioloș.

Alte structuri care vor fi activate sunt Comitetul Executiv al alianței și o Comisie de integritate.

„Mai avem o structură care urmează să fie activate în zilele imediat următoare, un Comitet Executiv al alianței format din șase oameni, un coordpnator al acestui Comitet, un coordinator de campanie, un purtător de cuvânt, un responsabil financiar, un responsabil juridic și un responsabil cu politici publice, aceasta va fi structura de coordonare executivă a alianței. Și am mai decis să constituim împreună o Comisie de integritate, care să asigure analiza cazurilor de integritate, dacă ele apar, și atunci când apar, la nivelul alianței”, a adăugat liderul PLUS.

Cioloș a precizat că aceste structuri vor fi activate pentru a întări relația dintre cele două formațiuni, în vederea pregătirii pentru alegerile locale și eventual, cele anticipate.

„Aceste structuri vor fi activate pentru ca această apropiere a celor douău partide care fac parte din alianță să aibă loc și de facto, etapă cu etapă, și să începem să lucrăm cât mai mult împreună, să începem să avem cât mai multe poziții commune și evident, prima prioriatte este să pregătim candidații comuni pentru alegerile locale, dar în același timp, ne pregătim și pentru eventualele alegeri anticipate, noi sperăm să aibă loc după alegerile prezidențiale”, a motivat Cioloș.

Dan Barna a subliniat că „acestea sunt structuri existente în protocolul alianței”, fiind vorba despre operaționalizarea lor.

„Până acum, a funcționat Comitetul de coordonare normal, Comitetul de structure publice, care alucrat, celelalte două nu fuseseră încă operaționalizate. Este mesajul pe care-l transmitem colegilor USR și PLUS din țară, că apropierea trebuie să continue”, a completat președintele USR.

Birourile Naționale Reunite ale celor două partide s-au întrunit, vineri, la ora 13.00, într-o ședință ce a durat patru ore.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă