Ministerul Muncii a reunit într-un site 180 de servicii publice și beneficii. Pentru 67 dintre ele, cererile încă trebuie scrise de mână

Ministerul Muncii a reunit într-un site 180 de servicii publice și beneficii. Pentru 67 dintre ele, cererile încă trebuie scrise de mână
Publicat: 23/01/2020, 17:00

Site-ul http://servicii.mmuncii.gov.ro/, lansat joi de Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS), a fost gândit ca o aplicație simplă și intuitivă, astfel încât oricine are nevoie de informații despre un beneficiu sau serviciu public să poată găsi într-un singur loc date privind documentele necesare pentru depunerea dosarului precum și formularele / cererile-tip aferente, anunță reprezentanșii institituției, printr-un comunicat de presă.

În prezent, doar 39 din cele 180 de formulare aferente serviciilor și beneficilor sociale pot fi transmise prin mijloace electronice (email sau portal online), iar durata de completare a unui formular variază de la 5 până la peste 40 de minute.

Mai mult, din cele 180 de beneficii și servicii prestate de MMPS și agențiile din subordine / sub autoritate, doar pentru 106 există formulare tip. Pentru 67 de servicii și beneficii, cererile pentru depunerea dosarului trebuie scrise de mână.

40 de minute pentru completarea unui formular

Cel mai rapid poate fi completat formularul pentru Completarea veniturilor salariatului prin acordarea a 30% din cuantumul indemnizației de șomaj (ANOFM). Formularele pentru obținerea indemnizației de creștere copil, respectiv a venitului minim garantat (ANPIS) necesită aproximativ 30 – 40 de minute pentru a fi completate.

Formularul cel mai lung, al cărui timp de completare depășește 40 de minute, este pentru obținerea pensiei internaționale (de la CNPP), informează Ministerul Muncii.

„Nu pot estima când va veni ziua în care utilizatorii de internet vor trimite cererile, dar și documentele justificative prin email/online, urmând a fi verificate astfel încât persoana să fie programată și să se deplaseze la sediul instituției vizate o singură dată, la o oră stabilită. Există deja instituții care fac acest lucru în România și care rezistă în fața suspiciunilor de lipsă de securitate pentru că au înțeles că vremurile s-au schimbat, iar informatizarea trebuie să intre adânc în practica de lucru din administrație”, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru.

Site-ul tematic http://servicii.mmuncii.gov.ro/ va fi actualizat în mod constant și reprezintă un prim pas în vederea implementării integrate a strategiei pentru digitalizarea serviciilor publice de către MMPS și instituțiile din subordine / sub autoritate, anunță reprezentanții ministerului. În urma propunerilor primite în prima lună de funcționare, vor fi adoptate o serie de măsuri de simplificare, atât prin modificarea cadrului legal, cât și prin decizii de management.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Ce e de așteptat de la noua întâlnire între Regele Charles și Prințul Harry
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii