UPDATE – Dosar penal pe numele șefei DSP Gorj, Carmen Ivanov, demisă de ministrul Sănătății. Totul a plecat de la primul caz de coronavirus din România, confirmat în acest județ

UPDATE - Dosar penal pe numele șefei DSP Gorj, Carmen Ivanov, demisă de ministrul Sănătății. Totul a plecat de la primul caz de coronavirus din România, confirmat în acest județ
Ministrul Sănătății, Victor Costache
Publicat: 28/02/2020, 17:25
Actualizat: 28/02/2020, 17:36

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a demis-o vineri pe șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Carmen Ivanov, chiar în timpul unei videoconferințe. Ministrul i-a reproșat faptul că nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu coronavirus (COVID-19).

Dosar penal pentru șefa DSP Gorj

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a fost deschis un dosar penal, pe numele fostului director al DSP Gorj, pentru neglijență în serviciu.

Principalele acuzaţii sunt acelea că s-au făcut raportări false către Ministerul Sănătății cu privire la persoanele care se aflau izolate. O informare falsă ar fi aceea că din comuna Prigoria au fost prelevate 35 de probe, însă doar 29 au fost în realitate, potrivit Antena 3.

O alta acuzație este aceea că anumite persoane din Gorj ar fi fost bagte în carantină, dar ele se aflau de fapt izolate la domiciliu. Mai există și o informație potrivit căreia directorul DSP ar fi dispus prelevarea de probe preferențial de la anumite persoane și a neglijat persoanele care au intrat în contact direct cu tânărul infectat cu coronavirus, potrivit sursei citate.

Știrea inițială:

Mai mult, Carman Ivanov nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei, informează G4media.ro. De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spațiile de carantină identificate la nivelul județului și a transmis raportări inexacte privind situația din primul județ în care a fost identificat un caz de coronavirus, a anunțat Ministerul Sănătății, ulterior, prin intermediul unui comunicat.

Comunicatul Ministerului Sănătății:

„Ministrul Sănătății, Victor Costache, a decis astăzi demiterea directorului Direcției de Sănătate Publică Gorj, Ivanov Carmen în cadrul videoconferinței organizate cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoiu.

Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei.

De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spațiile de carantină identificate la nivelul județului și a transmis raportări inexacte privind situația din primul județ în care a fost identificat un caz de COVID -19”.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a convocat – în această dimineață – o videoconferință de urgență cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoriu și municipiul București cu privire la gestionarea modului de prevenire a infecției COVID-19.

În cadrul acesteia, au fost verificate respectarea procedurilor privind instituirea carantinei și a măsurilor de autoizolare la domiciliu.

În județul Gorj a fost înregistrat primul caz de infectare cu coronavirus din România.

Vineri, autoritățile au anunțat două noi cazuri de infectare cu coronavirus, pacienții fiind o femeie (38 de ani) din Timișoara și un bărbat (45 de ani) din Maramureș.

Directorul Institutului „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a declarat, tot astăzi, la „Tucă Show” că femeia confirmată cu noul COVID-19 a plecat răcită din România.

„E în urma unei vizite scurte, dar o persoană care a plecat răcită din România. Fiind răcită mucoasele erau deschise și faptul că a contractat virusul nu e o surpriză. De asemenea, o persoană foarte smart, după ce s-a întors în România s-a autoizolat acasă”, a spus Streinu-Cercel.

Directorul de la Institutul „Matei Balș” a spus că femeia s-a întors în țară cu avionul, dar nu poate preciza cu ce cursă a venit.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Ce e de așteptat de la noua întâlnire între Regele Charles și Prințul Harry
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii