UPDATE – Dosar penal pe numele șefei DSP Gorj, Carmen Ivanov, demisă de ministrul Sănătății. Totul a plecat de la primul caz de coronavirus din România, confirmat în acest județ

UPDATE - Dosar penal pe numele șefei DSP Gorj, Carmen Ivanov, demisă de ministrul Sănătății. Totul a plecat de la primul caz de coronavirus din România, confirmat în acest județ
Ministrul Sănătății, Victor Costache
Publicat: 28/02/2020, 17:25
Actualizat: 28/02/2020, 17:36

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a demis-o vineri pe șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Carmen Ivanov, chiar în timpul unei videoconferințe. Ministrul i-a reproșat faptul că nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu coronavirus (COVID-19).

Dosar penal pentru șefa DSP Gorj

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a fost deschis un dosar penal, pe numele fostului director al DSP Gorj, pentru neglijență în serviciu.

Principalele acuzaţii sunt acelea că s-au făcut raportări false către Ministerul Sănătății cu privire la persoanele care se aflau izolate. O informare falsă ar fi aceea că din comuna Prigoria au fost prelevate 35 de probe, însă doar 29 au fost în realitate, potrivit Antena 3.

O alta acuzație este aceea că anumite persoane din Gorj ar fi fost bagte în carantină, dar ele se aflau de fapt izolate la domiciliu. Mai există și o informație potrivit căreia directorul DSP ar fi dispus prelevarea de probe preferențial de la anumite persoane și a neglijat persoanele care au intrat în contact direct cu tânărul infectat cu coronavirus, potrivit sursei citate.

Știrea inițială:

Mai mult, Carman Ivanov nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei, informează G4media.ro. De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spațiile de carantină identificate la nivelul județului și a transmis raportări inexacte privind situația din primul județ în care a fost identificat un caz de coronavirus, a anunțat Ministerul Sănătății, ulterior, prin intermediul unui comunicat.

Comunicatul Ministerului Sănătății:

„Ministrul Sănătății, Victor Costache, a decis astăzi demiterea directorului Direcției de Sănătate Publică Gorj, Ivanov Carmen în cadrul videoconferinței organizate cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoiu.

Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei.

De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spațiile de carantină identificate la nivelul județului și a transmis raportări inexacte privind situația din primul județ în care a fost identificat un caz de COVID -19”.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a convocat – în această dimineață – o videoconferință de urgență cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoriu și municipiul București cu privire la gestionarea modului de prevenire a infecției COVID-19.

În cadrul acesteia, au fost verificate respectarea procedurilor privind instituirea carantinei și a măsurilor de autoizolare la domiciliu.

În județul Gorj a fost înregistrat primul caz de infectare cu coronavirus din România.

Vineri, autoritățile au anunțat două noi cazuri de infectare cu coronavirus, pacienții fiind o femeie (38 de ani) din Timișoara și un bărbat (45 de ani) din Maramureș.

Directorul Institutului „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a declarat, tot astăzi, la „Tucă Show” că femeia confirmată cu noul COVID-19 a plecat răcită din România.

„E în urma unei vizite scurte, dar o persoană care a plecat răcită din România. Fiind răcită mucoasele erau deschise și faptul că a contractat virusul nu e o surpriză. De asemenea, o persoană foarte smart, după ce s-a întors în România s-a autoizolat acasă”, a spus Streinu-Cercel.

Directorul de la Institutul „Matei Balș” a spus că femeia s-a întors în țară cu avionul, dar nu poate preciza cu ce cursă a venit.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
165 de ani de la începerea construcţiei Canalului Suez. A scurtat drumul navigatorilor către Europa...