ORDONANȚELE MILITARE nr.5 și 6: VEZI DOCUMENTELE / Am intrat oficial în Scenariul 4 / Suceava, în carantină: un sfert dintre toți infectații din România sunt aici! Declarații la MAI (VIDEO)

ORDONANȚELE MILITARE nr.5 și 6: VEZI DOCUMENTELE / Am intrat oficial în Scenariul 4 / Suceava, în carantină: un sfert dintre toți infectații din România sunt aici! Declarații la MAI (VIDEO)
Declarații de presă Marcel Vela (FOTO: Gov.ro)
Publicat: 30/03/2020, 22:57
Actualizat: 31/03/2020, 12:20

Numărul mare de decese anunțat dintr-odată de Spitalul Județean din Suceava mobilizează autoritățile de la București. Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, au susținut, luni seara, o declarație de presă, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, începând cu ora 23:00.

GÂNDUL.RO a transmis în regim LIVE VIDEO declarațiile oficialilor MAI. Ministrul Marcel Vela a semnat două noi Ordonanțe Militare, cu numărul 5 și 6. Prima dintre ele conține alte măsuri pentru combaterea răspândirii COVID-19 pe teritoriul României, iar a doua se referă la carantinarea municipiului Suceava și a localităților limitrofe.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, luni seara, emiterea Ordonanţei Militare nr. 6 prin care s-a decis carantinarea municipiului Suceava şi a unei zone limitrofe, formate din opt comune, dar şi stabilirea unei zone de protecţie asupra unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava.

Din totalul de 2.109 cazuri de infectare cu COVID-19 din România, 593 sunt din Suceava. 

Ministrul de Interne Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, declarații de ulltimă oră la sediul MAI

Publicată de Gandul pe Luni, 30 martie 2020

Secretarul de stat Bogdan Despescu a prezentat textul Ordonanței Militare nr.5, care conține prevederi privind extinderea interdicțiilor de zbor către Spania și Italia cu alte 14 zile, precum și decizii suplimentare cu privire la persoanele în carantina care evadează din carantină.

Ordonanța Militară Nr. 5 din 30 Martie 2020 by Gandul.info on Scribd

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că sunt 2.109 cazuri confirmate în țară și 65 de decese cauzate de COVID-19. Peste 593 de cazuri confirmate sunt în județul Suceava.

VEZI AICI Ce înseamnă trecerea la scenariul 4

Ministrul de Interne Marcel Vela a prezentat textul Ordonanţei Militare nr. 6 prin care s-a decis carantinarea municipiului Suceava şi a unei zone limitrofe, formate din opt comune.

„Dragi români, într-adevăr, este o situație complexă și importantă care trebuie analizată la nivelul întregii țări, dar și punctual, pe județele care înregistrează cazuri și probleme dificile. Evoluția cazurilor din județul Suceava, densitatea îmbolnăvirilor, riscul răspândirii infecțiilor, analiza făcută cu specialiștii în boli infecțioase, cu toți cei care ne desfășurăm activitatea zi și noapte în cadrul Comitetului Național pentru Situații de urgență, împreună cu toți factorii implicați, inclusiv alte instituții medicale care pun umărul la rezolvarea unor probleme foarte importante, toate acestea au făcut ca în această seară să luăm o decizie extrem de importantă. În acest sens am emis Ordonanța Militară nr. 6 din 30 martie 2020″, a declarat Marcel Vela, după care a prezentat condițiile de carantinare a municipiului Suceava, primul oraș izolat din România în criza pandemică.

Ordonanța Militară Nr.6 din 30 Martie 2020 by Gandul.info on Scribd

Luni seara, alte 13 persoane decedate au fost confirmate cu noul coronavirus, toate la Spitalul din Suceava, informează luni seara Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, numărul celor care au decedat din această cauză a ajuns la 65. „Au fost raportate încă 13 decese ale unor persoane confirmate cu noul coronavirus”, afirmă sursa citată.

Toate cele 13 persoane, cu vârsta cuprinsă între 40 şi 80 de ani, au fost internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, în mai multe secţii: nefrologie, boli interne, chirurgie plastică, gastroenterologie.

GCS precizează că decesele au fost înregistrate în perioada 22 – 29 martie.

Data confirmării rezultatelor pozitive către INSP este 30 martie.

„În perioada 22 – 29 martie, la Suceava au fost înregistrare 22 de decese, din care 9 au fost raportate şi au fost comunicate public. Spitalul din Suceava a fost închis în data de 25 martie timp de 48 de ore, iar decesele au fost în rândul pacienţilor acestui spital. La acest moment nu avem informaţii detaliate referitoare la momentul în care au fost prelevate probele pentru persoanele decedate, respectiv dacă acestea au fost prelevate înainte sau după deces. La acest moment este în desfăşurare refacerea anchetelor epidemiologice de către noua conducere a DSP Suceava”, a informat GCS.

Autorităţile pregătesc și o nouă ordonanţă militară care ar putea interzice cadrelor medicale să demisioneze în perioada stării de urgenţă. Anunţul a fost făcut de la secretarul de stat Horaţiu Moldovan.

Ministrul de Interne Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, declarații de ulltimă oră la sediul MAI

Publicată de Gandul pe Luni, 30 martie 2020

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Șoseaua din România pe care mulți turiști o consideră mai frumoasă decât Transalpina și Transfăgărășanul
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Nenorocirea abătută asupra României în noaptea de Înviere a șters de pe hartă un loc...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Se dă lege pentru românii din TRANSILVANIA. Noile măsuri vor deveni OBLIGATORII prin lege
Mare surprize la Chefi la cuțite. Puțini se mai așteptau la așa ceva
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul