TEMERI. Presa locală: Scenariul din Suceava s-ar putea repeta la Baia Mare. Ce a făcut o femeie de afaceri

TEMERI. Presa locală: Scenariul din Suceava s-ar putea repeta la Baia Mare. Ce a făcut o femeie de afaceri
Spitalul Județean Baia Mare / Sursa: presshub.ro
Publicat: 31/03/2020, 15:38
Actualizat: 07/04/2021, 02:24

Cadrele medicale din trei spitale din Baia Mare se tem pentru sănătatea lor, după ce au aflat că o femeie de afaceri, pe care au tratat-o fără să știe că a călătorit în străinătate, a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, scrie presa locală.

Stela Săsăran, o femeie de afaceri din Baia Mare, care se ocupă chiar cu distribuția de echipamente medicale și care ar fi un donator important al unităților sanitare, este suspectată că ar fi sursa unui focar de COVID-19 în trei spitale din județ, scrie presshub.ro, care citează surse din presa locală.

Potrivit presei locale, medici care și-au dorit să o ajute, sărind peste protocoale, fără să știe că afacerista îi mințea cu privire la plecarea ei în străinătate. Între timp s-a aflat că în data de 10 martie, ea a postat imagini din Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din București. Acum există riscul ca zeci de persoane, unele dintre ele cadre medicale, să se fi infectat cu noul virus, după ce femeia a fost testată pozitiv cu SARS COV 2. De vinerea trecută, se află internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj, după ce a experimentat manifestări severe ale bolii.

Femeia a primit îngrijiri și i i-au făcut examene în trei unități medicale din Baia Mare, scrie presshub.ro. Ea a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Baia Mare, unde i-a făcut intrarea o prietenă care lucrează în spital, sărind peste triaj și fără a declara istoricul de călătorie. A primit un tratament simptomatic, specific unei răceli comune, după care, pe fondul agravării stării ei, a fost trimisă la Spitalul de Boli Infecțioase din județ, unde a primit tratament pentru stare virală. Pe 23 martie, aceasta a ajuns la Spitalul de Pneumoftiziologie pentru efectuarea unei radiografii toracice, unde de asemenea, nu a recunoscut deplasarea ei în străinătate cu două săptămâni înainte. Abia pe 25 martie i s-a făcut testul pentru coronavirus la Spitalul de Boli Infecțioase, iar ulterior starea femeii s-a degradat, așa că a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj, în cursul nopții de joi, 26 martie, spre vineri, 27 martie, fapt confirmat de medicii din Baia Mare. Potrrivit presei locale, ar fi fost transportată între spitale cu o ambulanță obișnuită, fără măsuri speciale de protecție.

Mai mult, femeia de afaceri este căsătorită cu un șef de serviciu din cadrul Consiliului Județean Maramureș, care, după mai multe zile de mers la lucru, a intrat în izolare.

„A fost o nouă zi grea la Consiliul Județean Maramureș și la spitalele din subordinea administrației județene, o zi în care presa a publicat informații despre un posibil caz de Covid-19 în rândul colegilor noștri. Din motive legale, legate de desfășurarea anchetei epidemiologice și din respect pentru o familie greu încercată, nu putem oferi public toate detaliile acestui caz, dar asigurăm maramureșenii că luam ferm toate măsurile pentru ca sănătatea fiecăruia să fie protejată. Angajatul nostru a fost mereu singur în birou și a interacționat foarte rar cu alți angajați, mereu protejat cu mască și mănuși, iar după confirmarea cazului în familia sa, a fost izolat la domiciliu. La Consiliul Județean am luat de câteva săptămâni măsuri ridicate de prevenție și  siguranță  a angajaților,  pentru a  rămâne funcționali în situații de criză. Am asigurat stocuri de materiale de protecție personală, facem zilnic dezinfecția întregului sediu și a birourilor, am separat personalul pe spații diferite pentru a reduce la maximum interacțiunile interpersonale, investigăm zilnic starea  de sănătate a angajaților”, a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș, pentru presa locală.

Alte trei decese cauzate de noul coronavirus au fost înregistrate marți pe teritoriul României, bilanțul ajungând la 72.

Numărul cazurilor de infecții cu noul coronavirus în România a ajuns la 2245, a anunțat, marți, Grupul de Comunicare Strategică.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce salariu are o farmacistă de la Dr. Max sau Catena, acum, în 2024. De...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Taxă trecută în lege pentru proprietarii de APARTAMENTE. Românii care vor plăti de 5 ori...
Mare schimbare pentru pensionari. Vor scăpa de o corvoadă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Se împlinesc 25 ani de la vizita celui mai îndrăgit Papă la Bucureşti. Momentul a...