PANDEMIE. Ramadanul interferează cu noul coronavirus în cazul musulmanilor din Asia: „Cota la numărul de închinări impusă de guvern nu este acceptabilă pentru noi”

PANDEMIE. Ramadanul interferează cu noul coronavirus în cazul musulmanilor din Asia: „Cota la numărul de închinări impusă de guvern nu este acceptabilă pentru noi”
PANDEMIE. Ramadanul interferează cu noul coronavirus în cazul musulmanilor din Asia: „Cota la numărul de închinări impusă de guvern nu este acceptabilă pentru noi” / Sursa FOTO: Pixabay
Publicat: 21/04/2020, 17:54
Actualizat: 07/04/2021, 01:15

Pe teritoriul Asiei se află aproximativ jumătate din musulmanii de pe planetă, iar luna sfântă islamică a Ramadanului interferează cu pandemia declanșată de noul coronavirus. Cu toate acestea, pe timp de pandemie, clericii îi cheamă pe credincioși să se înghesuie în moschei, relatează Yahoo News.

Autoritățile au încercat să limiteze rugăciunile publice în perioada sacră a postului, care începe joi, dar, în multe cazuri, liderii religioși au lăsat deoparte îngrijorarea cu privire la activitățile care ar putea răspândi COVID-19.

În Bangladesh, clericii s-au oprit din încercările de a reduce numărul de persoane care merg la moschei și au cerut guvernului țării să permită milioanelor de musulmani să se alăture rugăciunilor zilnice și săptămânale.

„Cota la numărul de închinări impusă de guvern nu este acceptabilă pentru noi. Islamul nu acceptă impunerea vreunei cote a închinărilor”, a declarat Mojibur Rahman Hamidi, un membru principal al grupului de legătură Hefazat-e-Islam.

Liderii islamici din Bangladesh, unde zeci de mii de oameni au sfidat sâmbătă carantina de la nivel național pentru a participa la înmormântarea unui predicator de foarte important, reamintindu-le oamenilor că este „obligatoriu” pentru un musulman sănătos să participe la rugăciuni într-o moschee.

Asia găzduiește una dintre cele mai mari populații musulmane din lume, care se întinde de la arhipelagul indonezian până la munții Hindu Kush din Afganistan, aproape un miliard de musulmani trăind în regiune.

Cifrele deceselor regionale din cauza COVID-19 au fost mult mai mici în comparație cu Europa și Statele Unite, dar sunt în continuă creștere, provocând temeri că virusul ar putea copleși sectoarele de sănătate, adesea subfinanțate.

Pandemia a declanșat carantina în toată Asia, școlile și afacerile fiind închise, dar moscheile rămânând în mare parte deschise.

În timpul Ramadanului, moscheile țin rugăciuni regulate și mese mari „iftar” pentru a sparge postul la amurg, în timp ce familiile găzduiesc sărbătorile acasă, împreună cu rudele și prietenii.

De asemenea, Malaezia a impus carantina la nivel național, iar guvernul a declarat săptămâna trecută că, pentru a asigura distanțarea socială, nu vor fi permise decât așa-numitele „e-bazaruri”, unde oamenii comandă mărfuri online de la furnizorii locali, care sunt apoi livrate la casele lor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
De ce a renunțat actorul Martin Freeman la vegetarianism după 38 de ani?