CRIZĂ ECONOMICĂ. Ministrul de Finanțe se declară surprins: „Mă uit la cum au răspuns companiile după ce am făcut apel să îşi plătească taxele”

CRIZĂ ECONOMICĂ. Ministrul de Finanțe se declară surprins: Mă uit la cum au răspuns companiile după ce am făcut apel să îşi plătească taxele
Florin Citu, ministrul Finantelor Publice, optimist în privința redresării economiei
Publicat: 21/04/2020, 22:45

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat marţi că economia României va ieşi din această criză mai bine decât ne aşteptăm şi va fi mult mai puternică, soluţiile pentru criza economică fiind mult mai uşor de implementat.

Ministrul Finanţelor a declarat marți, la un post TV, că situaţia încasărilor în luna aprilie este peste aşteptări, fiind puţin sub nivelul de anul trecut. Companiile au reacționat pozitiv la apelul Guvernului și și-au plătit taxele, spune Cîțu. Ratingul slab de țară prognozat recent de agenția Fitch, cu un deficit de 8% din PIB, nu-l îngrijorează pe ministrul Finanțelor Publice.

„Economia României va ieşi din această criză mai bine decât ne aşteptăm. M-am uitat la ce s-a întâmplat în ultima lună, mă uit şi la cum au răspuns companiile după ce am făcut acel apel să îşi plătească taxele, dacă au bani în cont, şi se vede în aprilie că se plătesc taxele. Vă spun că 90% din companiile din România sunt IMM-uri. Am văzut în această perioadă, cu ajutorul nostru, că îşi fac reconversia imediat la situaţia de faţă. Vedem companii care produc măşti, produc biocide. Companii care încearcă să producă ventilatoare. Au răspuns foarte bine şi de acea vă spun am încredere în economia romanescă, am încredere că după această perioadă va fi o economie mult mai puternică”, a spus Florin Cîţu, la Digi 24.

Ministrul de Finanțe: Aveam estimări foarte dure pentru luna aprilie

Florin Cîțu a mai spus că avea estimări foarte dure pentru luna aprilie, dar rezultatele sunt mai bune decât se aştepta, în contextul în care există o criză economică puternică şi o criză de sănătate.

„În urmă cu o lună am fost surprins neplăcut pentru că am avut aceste facilităţi şi erau o serie de companii care nu plătiseră taxele. Au revenit şi vă spun că plătesc şi în aprilie avem o situaţie OK, dacă ne raportăm la contextul în care suntem astăzi, la contextul de criză economică puternică şi o criză de sănătate. Voi avea rezultatele peste cinci zile şi atunci voi şti exact care este situaţia, dar există companii care au revenit la plata impozitelor şi asta mă bucură” – Florin Cîțu.

În opinia ministrului de Finanțe, după ce trecem de vârful crizei de sănătate, mai rămâne criza economică, pentru care există instrumente.

„Aşa cum mă uit că răspunde economia în acest moment, am încredere că vom reveni mai puternici după această perioadă şi nu numai eu spun acest lucru…Revenirea cam toată lumea o vede puternică pentru că măsurile pe care le ia România, dar şi celelalte ţări, vizează menţinerea capacităţii de producţie. Aceasta a fost lupta noastră din primul moment. Primul obiectiv a fost sănătatea românilor, şi acesta rămâne obiectivul principal, dar al doilea este menţinerea capacităţii de producţie”, a apreciat ministrul Finanţelor, citat de Agerpres.

Vă spun că după ce trecem de vârful crizei de sănătate şi mai avem de rezolvat doar criza economică acolo avem instrumente. Am trecut prin crize economice, cea mai recentă în 2009. Avem soluţii pentru crize economice şi putem să le rezolvăm. Soluţiile pentru criza economică sunt mult mai uşor de implementat” – Florin Citu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Decizie istorică la Muzeul Louvre! Tabloul ”Mona Lisa” ar putea fi mutat
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Vremea se încălzește! Ce temperaturi au anunțat meteorologii?