PERICOL. S-a dat alerta în toată Poliția! Clanurile interlope, monitorizate 24/7! Ce se întâmplă la nivelul Ministerului de Interne

PERICOL. S-a dat alerta în toată Poliția! Clanurile interlope, monitorizate 24/7! Ce se întâmplă la nivelul Ministerului de Interne
Publicat: 30/04/2020, 09:03

Poliția Română este în alertă maximă după ce s-a descoperit că, printre românii întorși în țară de teama pandemiei de Covid-19, se află și mulți dintre interlopii care operau în Occident. Clanurile sunt monitorizate 24/7, cu ordin direct de la conducerea MAI!

Într-o intervenție la Antena 3, chestorul Bogdan Despescu a declarat că polițiștii îi au în vizor pe indivizii cunoscuți ca având activitate infracțională.

„După momentul declanșării epidemiei la nivel european, ne-am adaptat cu măsurile luate la nivelul punctelor de intrare în țară. Pe lângă activitatea medicală, am avut în vedere și problematica prevenirii infracționalității”, a precizat Despescu.

Chestorul Bogdan Despescu dă asigurări: „Deși poate lume poate crede că situația nu a fost bine gestionată la nivelul intrării în țară, vă asigur că totul este în amănunt evidențiat. Din punct de verdere al infracționalității, la nivelul fiecărei unități teritoriale s-au realizat și se realizează evaluări și, în funcție de ceea ce rezultă, s-a acționat pentru prevenirea oricăror forme de criminalitate”.

Marcel Vela a ordonat toleranță zero

Nu este pentru prima dată când conducerea Ministerului de Interne aduce în discuție subiectul clanurilor interlope revenite în țară. Înainte de Paște, și ministrul Marcel Vela a atacat această problemă: „La nivel naţional, să ştiţi că infracţiunile au scăzut, poate şi din cauza… sau acum pot să spun datorită faptului că circulaţia este redusă, restrânsă pe străzi sau oamenii sunt acasă. La nivel naţional infracţionalitatea a scăzut”.

Totuși, ministrul Vela recunoștea că, „pe zone punctuale, unde într-adevăr există un impact cu cei care vin de afară şi nu trebuie să ne ferim de acest adevăr, sunt compatrioţi de-ai noştri care vin de afară, evidenţiaţi într-o bază de date mai specială, oameni care s-au ocupat cu infracţiuni pe afară. Ei nu ţin cont de pandemie sau de condiţiile impuse de ordonanţele militare şi îşi păstrează prostul obicei pe care îl au avut şi în România înainte de a pleca”.

Tocmai de aceea, avertiza Marcel Vela, conducerea MAI a decis să manifeste toleranță zero în chestiunea clanurilor interlope.

Iată ce avertisment dădea chiar ministrul de Interne: „Îi atenţionez că vom aplica legea! Am luat măsuri prin care infracţiuni comise în această stare de urgenţă sunt pedepsite cu mai multă rapiditate şi cu sporuri de pedeapsă. Toate faptele lor într-o asemenea stare sunt considerate ca zonă agravantă. Vreau să le dau o veste proastă. Am mărit dispozitivele şi am dat ordin să fie foarte aspru pedepsite. Cei care fac infracţiuni vor fi aduşi în faţa procurorului în cel mai scurt timp!”.

Rareș Bogdan, categoric: „Între 8.000 și 10.000 sunt prostituate”

Într-o intervenție recentă pe marginea acestui subiect, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, era categoric și de neînduplecat.

„Am primit sute de mesaje despre ce se întâmpla în România. 70.000 din toți cei aproape un milion care au intrat în țară, nu se știe cu ce s-au ocupat în afară. Între 8.000 și 10.000 sunt prostituate care s-au întors în țară. Câteva mii sunt şuţi în afara țării. Sunt cifre oficiale”, afirma europarlamentarul Rareș Bogdan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
47 de copii migranți au dispărut în Europa în fiecare zi începând cu anul 2021